Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η ταινία της εβδομάδας: Μίμης ο σιδεράς

Στη Σικελία, ο ανθρακωρύχος Καρμέλο «Μίμης» Μαρντοκέο ψηφίζει τον υποψήφιο του Κομμουνιστικού Κόμματος και όχι τον εκλεκτό της Μαφίας, θεωρώντας ότι η ψήφος είναι μυστική. 

Μετά τις εκλογές, απολύεται και δεν μπορεί να βρει άλλη δουλειά στο χωριό του, το οποίο ελέγχει ο μαφιόζος Ντον Καλοτζέρο. Αφήνει τη γυναίκα του Ροζάλια και την οικογένειά του για να αναζητήσει δουλειά στο Τορίνο. 

Εκεί γνωρίζει την Φιόρε, την οποία ερωτεύεται και κάνουν μαζί ένα παιδί. Θα μπει όμως πάλι στο «μάτι» της Μαφίας και θα αναγκαστεί να επιστρέψει πίσω στη Σικελία μαζί με τη Φιόρε και τον γιο του, για να μάθει ότι η Ροζάλια με την οποία είναι ακόμη παντρεμένος, είναι έγκυος.
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
H Λίνα Βερτμίλερ το 1972 δίνει σ' αυτή την κωμωδία , τη ζωή ενός εργάτη όπου μπερδεύονται η πολιτική,η μαφία,ο έρωτας,ο πουριτανισμός,η οικογένεια, για να φτιάξουν την αλλοτρίωση και το συμβιβασμό,του απλού και ευάλωτου ανθρώπου.
Λύσιππος

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.