Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

12 μήνες μετά το «μαύρο»: Ένα σχόλιο για την ΕΡΤ

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επέβαλε με πρωτοφανή αυταρχισμό το «μαύρο» στην κρατική ραδιοτηλεόραση, στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία.

Από την πρώτη στιγμή της κυβερνητικής προσπάθειας να φιμώσει την ΕΡΤ, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, οι κομμουνιστές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο προέβη σε μαζικές διαδηλώσεις στα ραδιομέγαρα της ΕΡΤ. Το ΚΚΕ καταδίκασε με τον πλέον επίσημο και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη κίνηση της κυβέρνησης, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ.

Πιο σημαντικό απ' όλα: Με τα λίγα μέσα που διέθετε και χωρίς ποτέ να ζητήσει το παραμικρό αντάλλαγμα, το ΚΚΕ έδωσε την συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού που διέθετε (902) για να μεταδίδεται το σήμα της κομμένης ΕΡΤ. Αξίζει να το ξανατονίσουμε αυτό: Χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα και παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν είχε τύχει και της δικαιότερης τηλεοπτικής κάλυψης στο παρελθόν, όσο υπήρχε η ΕΡΤ.


Στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ βρέθηκαν τις επόμενες μέρες του «μαύρου» κοντά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγώνα τους.

Στους 12 μήνες που ακολούθησαν το μαύρο της ΕΡΤ, είδαμε πολλά και διάφορα.

- Είδαμε πραγματικούς αγωνιστές, εργαζόμενους της Ραδιοτηλεόρασης να παλεύουν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
- Είδαμε την προσπάθεια κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν ως δούρειο ίππο δημοσιογράφους της ΕΡΤ προσκείμενους στο κόμμα τους, να επιχειρούν να κάνουν τσιφλίκι τους τη δημόσια ραδιοτηλεόραση για μικροπολιτικούς σκοπούς.
- Είδαμε δημοσιογράφους-απολυμένους της ΕΡΤ να αναδεικνύονται υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές με τους συνδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ (ονόματα δε λέμε...).
- Είδαμε, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, την ERTOpen να μετατρέπεται αρκετές φορές σε φωνή του ΣΥΡΙΖΑ, λες και πρόκειται για ένα δεύτερο Left.gr.
- Είδαμε άτομα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, χωρίς καμία επαγγελματική αρμοδιότητα σχετική με την ΕΡΤ, να περιδιαβαίνουν το Ραδιομέγαρο λες και πρόκειται για το καφενείο της γειτονιάς τους.

12 μήνες μετά το μαύρο στην ΕΡΤ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων. Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ από την πλευρά τους έχουν δείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την υποστήριξη τους, χωρίς να περιμένουν μελλοντικά ανταλλάγματα όπως κάποιοι άλλοι. Και αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να κάνουν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες.
Πηγή: Revolution Now! (τα λινκ προστέθηκαν από εμάς)
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.