Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Τσίπρας: Η μόνη πραγματική ευρωενωσιακή δύναμη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ακολουθεί η πιστή αντιγραφή του άρθρου που βρήκαμε στο "Κουτί της Δούρου".
Μόνη μας παρέμβαση οι κόκκινες παρενθέσεις με την μετάφραση από τα ΣΥΡΙΖΑίικα στα ελληνικά σε κάποια του σημεία, και λίγα βοηθητικά λινκ για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ΣΥΡΙΖΑίικη ιδιόλεκτο .
_____________
Για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν μίλησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε πως αποτελεί μια ένδειξη αναγνώρισης "της μεγάλης σημασίας των αγώνων του λαού μας για την συνολική μάχη στην Ευρώπη (ΕΕ) απέναντι στους νεοφιλελεύθερους (και όχι καπιταλιστικούς) μονόδρομους της λιτότητας".

"Αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η οριστική απομάκρυνση της Ενωμένης Ευρώπης (ΕΕ) από τις ιδρυτικές της αξίες" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε πως το κέντρο λήψης των αποφάσεων έφυγε (δηλαδή κάποτε ήταν μας λέει) από τους πολίτες και τις κυβερνήσεις (οι πολίτες εδώ ταυτίζονται με τις κυβερνήσεις τους) και μεταφέρθηκε σε τεχνοκράτες, κλειστά συμβούλια και στην κεντρική τράπεζα. "Η Ευρώπη (ΕΕ) των λαών έγινε (δηλαδή δεν ήταν από πάντα...) Ευρώπη (ΕΕ) των τραπεζιτών. (και όχι των βιομηχάνων, εφοπλιστών, κλπ)"
Αναφέρθηκε, ακόμη, σε αυτούς που κατατάσσουν το ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις του αντιευρωπαϊσμού ή του ευρωσκεπτικισμού: "Ξεχνούν, φαίνεται ότι η αριστερά (με τον όρο "αριστερά" ο Αλ.Τσίπρας αναφέρεται συνήθως στον εαυτό του ή στο κόμμα του το πολύ) είναι δύναμη διεθνιστική (κοσμοπολίτικη) και ευρωπαϊκή (ευρωενωσιακή). Κατά τη γνώμη μου η μόνη αληθινά ευρωπαϊκή(ευρωενωσιακή) δύναμη".

Μίλησε για την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού στην Ευρώπη: "Όσοι πόνταραν στην αποδόμηση του κράτους πρόνοιας και στην υπονόμευση των (αστικών)δημοκρατικών δικαιωμάτων, όσοι έσπειραν την ανεργία, την επισφαλή εργασία, την φτώχεια και την συρρίκνωση της δημόσιας (κρατικής) σφαίρας, σήμερα θερίζουν ευρωσκεπτικισμό (αντίθεση στην ΕΕ των μονοπωλείων), άνοδο της ακροδεξιάς, νεοναζισμό (για όποιον δεν κατάλαβε, κατά Τσίπρα όποιος είναι ενάντια στην ΕΕ είναι και ...φασίστας!) και μία οικονομική (καπιταλιστική) και ανθρωπιστική(;) κρίση που μεταλλάσσεται και κυριεύει όλη την ήπειρο (εδώ η ΕΕ μετατράπηκε σε ..."ήπειρο"!)".

"Είμαστε αρνητές της δικής τους Ευρώπης(ΕΕ), της Ευρώπης(ΕΕ) των τραπεζών και των πολυεθνικών, της Ευρώπης της λιτότητας και του αυταρχισμού, γιατί αυτή η Ευρώπη(ΕΕ) είναι και αποκρουστική και επικίνδυνη" τόνισε και συμπλήρωσε: "Εμείς αυτή την Ευρώπη (ΕΕ) θέλουμε να την αλλάξουμε(;!), πριν προλάβουν να την οδηγήσουν σε διάλυση και καταστροφή όσοι ανεύθυνα (ου γαρ οίδασι τι ποιούσι...) σήμερα την κυβερνάνε (θέλουμε δηλαδή να πάρουμε την θέση τους)".

Επιπλέον, επισήμανε πως η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζει την αμφισβήτηση, τη ριζοσπαστική κριτική και την εναλλακτική πρόταση και πως οι λαοί της Ευρώπης(ΕΕ) γνωρίζουν πως "αν στη πατρίδα μας, στην Ελλάδα, επιβραβευθεί το πείραμα της ακραίας λιτότητας και δεν ηττηθούν οι μνημονιακές(;!) δυνάμεις, τότε το πείραμα θα επαναληφθεί και θα (δηλαδή δεν έχει γίνει ακόμη) εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό και εκατομμύρια μάτια στην Ευρώπη(ΕΕ), το βράδυ της 25ης Μάιου θα κοιτούν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα. Γιατί το πραγματικό ερώτημα των εκλογών στην Ελλάδα είναι εάν οι επιλογές της κ. Μέρκελ (διεθνούς κεφάλαιου) και των ελληνικών κυβερνήσεων (ελληνικής αστικής τάξης) ωφέλησαν (δηλαδή θα ήταν δυνατό κάτι τέτοιο) τον ελληνικό λαό. Εάν στην Ελλάδα είχαμε success story ή μια ανθρωπιστική(;!) τραγωδία".

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως δεν αντιλαμβάνεται ως τυπική την υποψηφιότητά του, αλλά ως "εντολή να ενώσουμε όσα ο νεοφιλελευθερισμός (για τον καπιταλισμό κουβέντα) χώρισε βίαια, για να οικοδομήσουμε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική συμμαχία ενάντια στη λιτότητα, για να βάλουμε τέλος στη λιτότητα για να ξανακερδίσουμε την (αστική) Δημοκρατία (πότε την χάσαμε ρε παιδιά;), για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές που θρέφουν τις εθνικιστικές (δηλαδή όχι τις κοσμοπολίτικες) τάσεις και την ξενοφοβία, για να προωθήσουμε την αλληλεγγύη των νέων γυναικών και ανδρών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Είναι η μόνη αλληλεγγύη που μπορεί να γκρεμίσει την Ευρώπη (ΕΕ) φρούριο, την γερμανική Ευρώπη(ΕΕ)".

"Η άλλη επιλογή σε αυτήν την δύσκολη μάχη είναι αυτή της κ. Μέρκελ, ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Σουλτς, το πολιτικό τους προσωπικό στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος (Οι αστικές τάξεις σε Ελλάδα και ΕΕ κανέναν ρόλο δεν έπαιξαν, παίζουν ή θα παίξουν στο μέλλον). Είναι η Ευρώπη (ΕΕ) που κατάντησε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη (άρα πρόβλημα "δημοκρατίας" δεν υφίσταται τελικά), νεοφιλελεύθερη νομισματική και οικονομική περιοχή" δήλωσε ο κ. Τσίπρας και απέναντι σ’ αυτές τις επιλογές, προτείνει τη (αστο)δημοκρατική αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας και τη συλλογική και αλληλέγγυα αντιμετώπιση της υπερχρέωσης της Ευρωζώνης, με «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος», τον σταδιακό οικολογικό μετασχηματισμό της παραγωγικής διαδικασίας (με τον ταξικό χαρακτήρα της παραγωγής κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει), και τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού (ευρωενωσιακού) νομοθετικού πλαισίου για τη μετανάστευση, με τα κριτήρια της αλληλεγγύης (ανάμεσα σε ποιούς;) και της δικαιοσύνης (με ποιά κριτήρια;).

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε τις προτεραιότητες που θα έθετε ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

"Πρώτον, θα απαιτούσα την απόσυρση της ευρωπαϊκής επιτροπής από την τρόικα (τα 2/3 της τρόικα είναι από την ΕΕ!). Την "καταστρόικα" όπως πετυχημένα την αποκαλούν ακόμα και στελέχη των σοσιαλιστικών(;) κομμάτων στην Ευρώπη(ΕΕ).

Δεύτερον, θα έθετα αμέσως στο τραπέζι το ζήτημα της διάσκεψης για τη ρύθμιση του χρέους σε ευρωπαϊκό (ευρωενωσιακό) επίπεδο. Και κυρίως, όσο πιο δυνατό είναι το δικό μας μέτωπο, τόσο πιο δυνατά θα ακουστεί το αίτημα για απαλλαγή του λαού μας από το μνημόνιο της καταστροφής.

Τρίτον, θα διεκδικούσα περισσότερες αρμοδιότητες στο ευρωπαϊκό (ευρωενωσιακό) κοινοβούλιο, την ενίσχυση της (αστικής) δημοκρατίας και της συμμετοχής των λαών στις κρίσιμες αποφάσεις μέσα από δημοψηφίσματα".


"Στις ευρωεκλογές του Μαΐου, είναι η στιγμή να αναδειχθούν ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στην Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή (ευρωενωσιακή) Αριστερά ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη(ΕΕ)" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε με αισιοδοξία: "Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, από ένα πρωτοποριακό πολιτικό πείραμα ενότητας, ριζοσπαστισμού και εναλλακτικής πρότασης(με πρόγραμμα πολύ πιο συντηρητικό από του ΠΑΣΟΚ του 1981), έφτασε στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι και οι αριστερές  και προοδευτικές δυνάμεις (εννοεί τους ομοίους του) της Ευρώπης(ΕΕ) μπορούν σήμερα, μέσα από την κοινή δράση τους, να ανακόψουν αυτήν την πορεία καταστροφής (διάλυσης της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας)".

6 σχόλια:

  1. -Ώστε ο "ευρωσκεπτικισμός" προάγει τον φασισμό κύριε Τσίπρα;
    -Για μια χώρα που λέγεται Ουκρανία, ακούσατε ποτέ τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φαίνεται να το εννοούσε έτσι... Έβαλε τον ευρωσκεπτικισμό και την άνοδο του φασισμού μαζί, σαν αποτελέσματα της ευρωπαϊκής πολιτικής εξαθλίωσης. Δεν νομίζω δηλαδή ότι αυτό είναι το αξιοπρόσεχτο εδώ, όσο το ότι δεν μπορεί για κανένα λόγο να πει την αλήθεια! Ότι δηλαδή η ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη, και ότι ο τρόπος που λειτουργεί τώρα είναι ο σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε!

      Κώστας.

      Διαγραφή
    2. @Κώστας.:
      To γεγονός πως ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος προσπαθεί να σπείρει αυταπάτες για τον ρόλο της ΕΕ είναι πανκοίνως γνωστό από την εποχή του ...ΚΚΕ εσωτερικού.

      Το άλλο είναι το καινούριο, και σιγά μην το εννοούσε αλλιώς!
      Ξαναδιάβασε:
      "...σήμερα θερίζουν ευρωσκεπτικισμό, άνοδο της ακροδεξιάς, νεοναζισμό..."
      Και τα τρία (ευρωσκεπτικισμός, ακροδεξιά, νεοναζισμός) στην ίδια σειρά σαν να ταυτίζονται, και με τα δύο να ταυτίζονται όντως (ακροδεξιά, φασισμός).
      Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας στην περίπτωση που δεν είναι διανοητικά καθυστερημένος ο "Ηγέτης".

      Διαγραφή
    3. Ίσως και να έχεις δίκιο τώρα που το ξαναβλέπω... Από την άλλη, δυστυχώς δεν μπορώ και να είμαι σίγουρος για την "εξυπνάδα" του "Ηγέτη" :/

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. @Κώστας:
      Ακόμη και εάν ο ίδιος είχε τόσο μεγάλο διανοητικό πρόβλημα (που δεν το πιστεύω πως έχει, πολιτικά αμόρφωτος και επηρμένος είναι, όχι αυτιστικός), υπάρχει ένα ολόκληρο επιτελείο πίσω του που τον καθοδηγεί στο τι θα πει.
      Και με δεδομένο πως κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται, καμμία δικαιολογία "αφέλειας" του ίδιου του Τσίπρα δεν υφίσταται...

      Διαγραφή
  2. "τον σταδιακό οικολογικό μετασχηματισμό της παραγωγικής διαδικασίας"-μα μήπως με πρόφαση τον οικολογικό μετασχηματισμό της παραγωγής οι ΕΕ-χώρες δεν ήταν που δημιούργησαν στρατιές ανέργων ακόμα και στις πλέον ανεπτυγμένες χώρες, πχ Αγγλία & Γερμανία με κλείσιμό των ανθρακορυχίων και άπειρα άλα παραδείγματα? gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.