Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Ευχαριστούμε και εκείνους που δε μας τίμησαν με την ψήφο τους...

Σε δηλώσεις προέβη ο Μανώλης Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", για το αποτέλεσμα του Α’ γύρου. Όπως σχολίασε:
«Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι φίλοι, οι οπαδοί, οι υποψήφιοι δημοτικοί, διαμερισματικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εγώ προσωπικά, δώσαμε ένα σκληρό και άνισο αγώνα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους, αντιστεκόμενοι ηρωικά στις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τα ψεύτικα διλήμματα. Ευχαριστούμε και εκείνους που δε μας τίμησαν με την ψήφο τους, διότι δεν μπόρεσαν να υπερβούν τα εμπόδια, αλλά αναγνώρισαν το ήθος μας και την αγωνιστικότητά μας τα προηγούμενα 3,5 χρόνια. Τους καλούμε να συναντηθούμε την επόμενη Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών, στο δρόμο του αγώνα, απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του πρώτου γύρου.

Όσοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν το εκλογικό ποσοστό του 8% ως ήττα, ή δεν το μελέτησαν σωστά, ή συνειδητά αγνοούν τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες. Πρόκειται για συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, σημαντικών αλλαγών στους πολιτικούς συσχετισμούς από το 2010. Με ευάλωτες και επιρρεπείς συνειδήσεις, με εξαγορά ψήφων για ένα πιάτο φαΐ, προσωπικές και ομαδικές απειλές από επιχειρηματίες στους εργαζόμενους. Φαινόμενα όπου υποψήφιοι επάνδρωναν τα προεκλογικά τους επιτελεία με νέους από τα προγράμματα της "Κοινωφελούς Εργασίας" βιάζοντας την αξιοπρέπειά τους. Πακτωλός χρημάτων από τους άλλους συνδυασμούς. Αλήθεια πού τα βρήκαν, όταν ο λαός χειμάζεται από την ανεργία, την πείνα, φορτώνοντάς τον ταυτόχρονα με ένα σωρό άδικους φόρους; Χρηματοδοτήθηκαν από επιχειρηματίες. Προέρχονται από την απλήρωτη εργασία, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους. Οι εκλογές του 1961 ήταν βίας και νοθείας. Οι εκλογές του 2014 ήταν εκλογές βιασμού και εξαγοράς συνειδήσεων.

Παρ’ όλα αυτά το ΚΚΕ, το κόκκινο γαρύφαλλο, άντεξε. Γιατί σηματοδοτεί την προοπτική και την ελπίδα. Οι εκλογές είχαν πολιτικά χαρακτηριστικά. Το 8% είναι πολύ πιο πάνω από τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ το 2012. Η πραγματική μας δύναμη είναι πολύ μεγαλύτερη.

Η υπεροχή μας και πάλι θα φανεί μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα τιμήσουμε εκείνους που μας ψήφισαν και όσους προσδοκούν τη ρήξη και την οριστική ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και του παρασιτικού πολιτικού προσωπικού του. Εμείς επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο. Την ανηφόρα. Ο Καζαντζάκης έγραφε: "Ο σωστός δρόμος είναι η ανηφόρα". Επιλέγουμε το δρόμο των αγωνιστικών αρετών, χέρι-χέρι με τον εργάτη, το φτωχό αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο, το νέο και τη νέα, την ηρωίδα μάνα, τον άνεργο, το συνταξιούχο.

Την ερχόμενη Κυριακή πάμε στην κάλπη έχοντας στο ένα χέρι το κόκκινο γαρύφαλλο και στο άλλο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Με το κόκκινο γαρύφαλλο τούς δίνουμε το μήνυμα ότι μπορεί στον πρώτο γύρο να εγκλωβίσατε συνειδήσεις, αλλά στο δεύτερο ο λαός σάς ακυρώνει και απορρίπτει τον κόσμο σας. Στην κάλπη των ευρωεκλογών ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που αντιστέκεται και απορρίπτει την Ευρώπη της λυκοσυμμαχίας, των μονοπωλίων. Η ψήφος στο ΚΚΕ ανοίγει δρόμο προς τα εμπρός. Ο λαός να απαλλαγεί από τα δεσμά της Ε.Ε. και να κάνει τη δική του επιλογή, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με την εξουσία στα χέρια του. Για να χτίσει το δικό του κόσμο, τον κόσμο του σοσιαλισμού-κομμουνισμού».
Πηγή: Νέα Κρήτη

1 σχόλιο:

  1. Οι αναρχικοί και γενικά όσοι κάνανε αποχή, ως απάντηση, για το "τι ψήφισες στις εκλογές;", μου λένε "εμείς είμαστε με την κυβέρνηση! Την πλειοψηφία!"

    ,,,,,,,,

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.