Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η Οδησσός στις φλόγες: 42(τουλάχιστον) νεκροί στο κτίριο των συνδικάτων!

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις στην πόλη της Οδησσού της νότιας Ουκρανίας , όταν την Παρασκευή ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί εισέβαλαν σε κτίριο που υπερασπίζονταν από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Η βία συνεχίζεται και το Σάββατο η Ουκρανική "κυβέρνηση είπε ότι οι δυνάμεις της είχαν επιτεθεί στους φιλορώσους αυτονομιστές στη βιομηχανική ανατολή της χώρας, τα ξημερώματα κοντά στην πόλη της Kramatorsk .

Ο "υπουργός" Εσωτερικών της Αρσέν Avakov δήλωσε πως οι "Ουκρανικές" δυνάμεις είχαν καταλάβει τον έλεγχο ενός τηλεοπτικού πύργου στο Kramatorsk , κοντά στο προπύργιο των ανταρτών του Slavyansk, όπου έγιναν σφοδρές μάχες την Παρασκευή . "Εμείς δεν σταματάμε ," έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Αβάκωφ , αλλά δεν έδωσε πληροφορίες σε σχέση με τις απώλειες .

Μεγάλο συνδικαλιστικό κτίριο της σοβιετικής εποχής της Οδησσού πυρπολήθηκε την Παρασκευή, καθώς οι φασίστες παραστρατιωτικοί του Κιέβου του επιτέθηκαν κατά το σούρουπο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 31 άνθρωποι κάηκαν, πνίγηκαν από τον καπνό ή σκοτώθηκαν πηδώντας από παράθυρα για να γλυτώσουν από την φωτιά.

Λίμνες αίματος έχουν σχηματιστεί έξω από την κύρια είσοδο του κτιρίου, ενώ εκρήξεις από μολότωφ και χειροβομβόδες ακούγονταν διαρκώς.  Μαύρος καπνός ανεβαίνει από το κτίριο, ενώ στις φλόγες έχει τυλιχτεί και μια κατασκήνωση αντικυβερνητικών διαδηλωτών σε κοντινή πλατεία.

Αντιφασίστες μαχητές αμύνονταν μέχρι εσχάτων μέσα στο φλεγόμενο κτίριο, ρίχνοντας τούβλα από τους τοίχους και μολότωφ από την οροφή πάνω στους επιτιθέμενους.
[...]
Μερικοί άνθρωποι έπεσαν από το φλεγόμενο κτίριο, ή κρεμόντουσαν σε περβάζια, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την πυρκαγιά που είχε εξαπλωθεί στο εσωτερικό.
[...]
"Στην αρχή σπάσαμε την αντίσταση πλευρικά, και μετά εισβάλαμε από την κύρια είσοδο," είπε ένας εικοσάχρονος παραστρατιωτικός, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν μέλος της ναζιστικής οργάνωσης "Δεξιός Τομέας". 

"Είχαν όπλα και πυροβολούσαν ... Μερικοί άνθρωποι πήδηξαν από τη στέγη, πέθαναν προφανώς", δήλωσε.

Τα ΜΑΤ κατέφθασαν στην περιοχή ενώ μάχες σώμα με σώμα ήταν ήδη σε εξέλιξη στο εσωτερικό του κτιρίου, αλλά δεν μπήκαν μέσα παρά σχημάτισαν μια περίμετρο έξω από αυτό.

Μέσα σε δύο ώρες από την έναρξη της επίθεσης, η αντίσταση των αντικυβερνητικών στο εσωτερικό του κτιρίου φαίνονταν να έχει καταπνιγεί. Πολλά πυροσβεστικά έριχναν νερό στην φωτιά που ακόμη σιγόκαιγε, ενώ ασθενοφόρα έχουν κατακλύσει την περιοχή.

Ματωμένοι και πνιγμένοι από τους καπνούς οι αντιφασίστες διαδηλωτές οδηγήθηκαν τελικά έξω από το κτίριο. Πολλοί παραδόθηκαν στην αστυνομία , και φορτώθηκαν σε κλούβες. Ορισμένοι δέχθηκαν επίθεση από τους συγκεντρωμένους φασίστες .

"Ο στόχος είναι να καθαρίσει εντελώς η Οδησσός (από τους αντικυβερνητικούς)," δήλωσε ο Ντμίτρι Rogovsky, μέλος του "Δεξιού Τομέα", του οποίου το χέρι είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των μαχών . "Είναι όλοι πληρωμένοι Ρώσοι αυτονομιστές ".

Η κατάληψη του κτιρίου των συνδικάτων ήταν η βίαιη κατάληξη μιας ημέρας οδομαχιών σε αυτό το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας .

Οι συγκρούσεις φέρεται να ξεκίνησαν όταν φασίστες διαδηλωτές για την υποστήριξη μιας ενοποιημένης Ουκρανίας, δέχτηκαν επίθεση από αντικυβερνητικούς ακτιβιστές οπλισμένους με ρόπαλα και αεροβόλα .

Όμως, η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε γρήγορα σε μια σειρά από αψιμαχίες και οι δύο πλευρές έπαιξαν ένα θανάσιμο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι στο κέντρο της πόλης .

Η αστυνομία ήταν σε μεγάλο βαθμό στην άκρη καθώς οι δύο πλευρές πέταξαν βόμβες μολότοφ , κυβόλιθους και τούβλα ο ένας στον άλλο . Τα κορίτσια από την ηλικία των δεκατεσσάρων σμπαράλιαζαν λιθόστρωτα ώστε να μπορούν να εκτοξευθούν .

Μαχητές και στις δύο πλευρές ήταν οπλισμένοι με την πανοπλίες, κράνη και ασπίδες και ρόπαλα του μπέιζμπολ , αλυσίδες , μεταλλικές ράβδους και αεροβόλα.


Για δυόμισι ώρες η αστυνομία ήταν απούσα, δήλωσε η Όλγα Gold , μια δασκάλα βλέποντας την αναταραχή . "Οι αρχές ήταν απολύτως αδιάφορες", είπε .

Δεκάδες κτίρια και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των ταραχών . Οι περισσότερες από τις καφετέριες και τα μπαρ στο κέντρο της Οδησσού , ένα δημοφιλές μέρος για διακοπές, έκλεισαν από νωρίς το απόγευμα
[...]
Πηγή: Guardian
Στο βίντεο σκηνές μετά την επίθεση 


Το ρεπορτάζ από το RT (δεν προλαβαίνω να μεταφράσω)

Update:
Ουκρανία: Τουλάχιστον 38 νεκροί σε πυρκαγιά στην Οδησσό, λόγω συγκρούσεων φιλοκυβερνητικών-αντικυβερνητικών


Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κτίριο της Ένωσης Συνδικαλιστών, στην Οδησσό της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια των σημερινών συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικούς υποστηρικτές και αντικυβερνητικούς-φιλορώσους διαδηλωτές, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, φιλορώσοι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από εισπνοή καπνών ή πηδώντας από τα παράθυρα του φλεγόμενου κτιρίου.

Πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς και 16 τραυματίες, σε συγκρούσεις φιλοκυβερνητικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Οι βίαιες ταραχές ξέσπασαν όταν εκατοντάδες φιλορώσοι αυτονομιστές που φορούσαν κράνη και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν σε μια πορεία περίπου 1.500 φιλοκυβερνητικών στο κέντρο της Οδησσού.

4 σχόλια:

  1. Οι φασίστες δολοφονούν στην Οδησσό.
    Αλληλεγγύη στην αντιφασιστική αριστερά της ν/α Ουκρανίας.
    Andrew Brazhevsky.Αθάνατος!
    http://wp.me/pryYN-1CX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυβερνητικοι,αντικυβερνητικοι για την αυγουλα.Δεν ξεχωριζουν φασιστες απο αντιφασιστες,ειναι για φτυσιμο.Ξυπνανε μνημες,οι ναζιδες κανουν αυτο που ξερουν καλυτερα,να καινε κοσμο.Τιμη,δοξα κι αλληλεγγυη στους ηρωες και δυναμη για τη συνεχεια του λαικου αντιφασιστικου αγωνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Πλεμπας:
      -Πως δεν ξεχωρίζουν τους φασίστες από τους αντιφασίστες;
      Άμα διαβάσεις το "ρεπορτάζ" της Αυγής θα δεις πως οι "ανικυβερνητικοί" φταίνε:
      "Οι βίαιες ταραχές ξέσπασαν όταν εκατοντάδες φιλορώσοι αυτονομιστές που φορούσαν κράνη και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν σε μια πορεία περίπου 1.500 φιλοκυβερνητικών στο κέντρο της Οδησσού."

      Το "καλά τους κάνανε" απλά αφήνουν να εννοηθεί...

      Διαγραφή
    2. Κι αυτο που δεν προσεξα χτες μα το ειδα σημερα,ειναι που γραφει η Αυγη πως η φωτια ξεσπασε (αυτοαναφλεξη?) και δεν γινεται κουβεντα για εμπρησμο.Σιχαματα.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.