Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μια αφιέρωση για τον Τζέρυ Άνταμς...

...που τα παρτάλια του εγγλέζικου ιμπεριαλισμού αποφάσισαν να τον (ξανα)εμπλέξουν με τον IRA, 42 χρόνια μετά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος που τον κατηγορούν και 36 μετά την τελευταία του αποφυλάκιση...

Β. Ιρλανδία: Συνελήφθη ο Τζέρι Άνταμς

Συνελήφθη και κρατείται από την αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ο αρχηγός του κόμματος Σιν Φέϊν, Τζέρι Ανταμς.

Σύμφωνα με το BBC ο ιρλανδός πολιτικός κατηγορείται για ένα φόνο που διεπράχθη το 1972.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τη δολοφονία της τότε 37χρονης, Τζιν Μακ Κονβιλ, χήρας και μητέρας 10 παιδιών.
Η Μακ Κονβιλ είχε απαχθεί από μέλη του IRA μέσα από το διαμέρισμά της στο δυτικό Μπέλφαστ και πυροβολήθηκε ενώ το πτώμα της βρέθηκε μόλις το 2003 σε παραθαλάσσια περιοχή.

Η Μακ Κόνβιλ απήχθη και εκτελέσθηκε ως πληροφοριοδότης κατά του IRA, μια κατηγορία, που, όπως αποδείχθηκε βασίσθηκε σε λάθος στοιχεία.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το Σιν Φέιν αναφέρει ότι δεν πρόκειται για σύλληψη, καθώς από τον προηγούμενο μήνα είχε γίνει γνωστό ότι ο Τζέρι Ανταμς θα πήγαινε να καταθέσει για την υπόθεση αυτή.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι δεν υπήρξε καμιά πολιτική παρέμβαση όσον αφορά τη σύλληψη του Τζέρι Άνταμς, ο οποίος ανακρίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για μια από τις πιο διαβόητες δολοφονίες στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Έχουμε ένα ανεξάρτητο σύστημα δικαιοσύνης, τόσο εδώ στην Αγγλία και επίσης στη Βόρεια Ιρλανδία και δεν υπήρξε απολύτως καμία πολιτική παρέμβαση στο θέμα αυτό», είπε ο Κάμερον στον τηλεοπτικό σταθμό Sky.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν Μακγκίνες δήλωσε νωρίτερα ότι η σύλληψη του Άνταμς αποτελεί μια εσκεμμένη προσπάθεια «σκοτεινών» δυνάμεων, τις οποίες όμως δεν κατονόμασε, στις τάξεις της αστυνομίας της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) να υπονομεύσουν την ειρηνευτική διαδικασία και πρόσθεσε ότι η ενέργεια αυτή συνδέεται με τις εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν εντός του μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.