Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πάνω από 100.000 διαδηλωτές στην Κόκκινη Πλατεία για την Εργατική Πρωτομαγιά (+ τα τραγούδια της ημέρας-μας-)

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την Εργατική Πρωτομαγιά, ξαναρχίζοντας μια παράδοση που χρονολογείται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, της οποίας ηγείτο ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία για πρώτη φορά από το 1991.

Ένας εκ των διοργανωτών της πορείας, ο Αλεξάντρ Τσερκούκοφ, πρόεδρος του κόμματος «Ένωση των Εργατών», είχε δηλώσει την Τρίτη ότι η διαδήλωση θα έχει «αντιφασιστικό χαρακτήρα, λόγω της κατάστασης στα σύνορά μας», αναφερόμενος στα γεγονότα που διαδραματίζονται στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Φέτος, η επιστροφή των συμβολικού χαρακτήρα κινητοποιήσεων στη μεγαλύτερη πλατεία της χώρας έλαβε την έγκριση των αρχών, όπως την εποχή της πρώην ΕΣΣΔ, όταν η Πρωτομαγιά αποτελούσε αφορμή για μεγαλειώδεις στρατιωτικές και πολιτικές παρελάσεις ενώπιον των ηγετών της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας των Συνδικάτων της Ρωσίας, Μιχαϊλ Σμακόφ, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς σε ολόκληρη την χώρα.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Εντονα αντιφασιστική η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά στη Μόσχα


Περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο κέντρο της Μόσχας για την μεγάλη διαδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς των Συνδικάτων.
Εκτός από τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν από τους επικεφαλής των εργατικών συνδικάτων που δηλώνουν το «παρόν» χιλιάδες είναι οι νέοι, φοιτητές και μαθητές αλλά και οι ηλικιωμένοι που βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο δήμαρχος Σομπιάνιν μιλά για την μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων: «Η φετινά Πρωτομαγιά είναι ξεχωριστή καθώς τα εργατικά συνδικάτα επιστρέφουν στην Κόκκινη Πλατεία μετά από 24 χρόνια» είπε ο Σομπιάνιν.
Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συμμετέχουν στις πορείες και τις εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, λέει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων ΣυνδικάτωνΜιχαήλ Σμάκοφ.

Η πορεία στη Μόσχα είναι προγραμματισμένη να σταματήσει στην Κόκκινη Πλατεία, μπροστά από το κρατικό Μουσείο Ιστορίας. Χιλιάδες πολιτών συμμετέχουν με πανό, μπαλόνια και ρωσικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ενότητα! Αλληλεγγύη! Δικαιώματα στους εργαζόμενους!», «Αξιοπρεπής εργασία για όλους», «Αξιοπρεπείς μισθοί για αξιοπρεπείς εργαζόμενους» αλλά και πολλά αντιφασιστικά συνθήματα.
«Εκτός από τα γνωστά και διαχρονικά κοινωνικά και οικονομικά αιτήματα, θεωρούμε πως η φετινή Πρωτομαγιά είναι και μια μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση» λένε οι διοργανωτές.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία
Βλέπε ακόμη:


Και κλεινουμε για την πρωτομαγιά με τα τραγούδια μας









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.