Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του παιχνιδιού της σοσιαλδημοκρατίας με τον φασισμό

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλέξης Τσίπρας, έβαλε θέμα άμεσης παραίτησης του Μπαλτάκου, του Αθανασίου και του Δένδια, μετά τις σημερινές εξελίξεις, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης που παραχωρεί αυτή την ώρα σε τρία κανάλια.

Επιπλέον, επισήμανε ότι "θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός". Ερωτώμενος εάν θέλει εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως "αυτή την περίοδο, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η υπόθεση Μπαλτάκου αποκαλύπτει τις «εκλεκτικές συγγένειες» της κυβέρνησης με τη ΧΑ, καθώς και «τον καιροσκοπισμό» του κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση στράφηκε εναντίον της ΧΑ για να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
__________ 
Για την περίπτωση που δεν το καταλάβατε ο Αλέξης Τσίπρας υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς πως η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα πολιτικού δόλου (με όλα όσα μία τέτοια παραδοχή συνεπάγεται), και όχι μόνο. Αυτό είναι το λιγότερο, αφού ζητώντας την παραίτηση των αρμόδιων για την δίωξη αυτή υπουργών δημιουργεί κλίμα αθώωσης των κατηγορούμενων ναζιστών εγκληματιών που δικαιούνται πλέον να επικαλούνται τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν μιλούν για «μεθοδευμένες διώξεις» και σκευωρίες, και μάλιστα ακριβώς την ώρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την συνέχιση ή μη της κράτησης κάποιων εξ’ αυτών.
Το γεγονός πως τα παραπάνω γίνονται σε προεκλογική περίοδο και είναι βούτυρο στο εκλογικό ψωμί των ναζιστών που κατά αυτόν τον τρόπο "ηρωοποιούνται" και από επάνω, δεν το κουβεντιάζουμε καν... 
-Είναι ο Τσίπρας βλαμένος, είναι αδίστακτος μπροστά στην προοπτική της καρέκλας, ή όπως πιστεύουμε εμείς και τα δύο;
Γιατί για γκάφα δεν πρόκειται σίγουρα, τουλάχιστον εφόσον δεν μαζεύτηκε ούτε εκ των υστέρων.
Και για όσους νομίζουν πως υπερβάλουμε στα συμπεράσματα μας, πάρτε και λίγο Κασιδιάρη να καλεί «όλα τα κόμματα να συνταχθούν με ΣΥΡΙΖΑ και να υπογράψουν κείμενο για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.»:
_________
"...Παίρνοντας το λόγο στη Βουλή, ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας για τον Αντώνη Σαμαρά τον αποκάλεσε «δοτό πρωθυπουργό» και κατήγγειλε ότι παρεμβαίνει άμεσα στη δικαιοσύνη προς δικαστικό λειτουργό χωρίς καν, όπως είπε, να χρειάζεται να τηλεφωνεί νωρίτερα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

«Υπάρχει συγκεκριμένο υλικό ότι έχουν διαπράξει κακούργημα κατάχρησης εξουσίας και εσχάτη προδοσία…», λέει χαρακτηριστικά. «Δεν τον αποκαλεί με το όνομά του. Τον αποκαλεί «Παναθηναϊκάκια». Του μεταβιβάζει και μέσω τρίτων εντολές. Το κοινό του με τον Μπαλτάκο είναι πως κι αυτός είναι Παναθηναϊκός, έχει τρισύλλαβο όνομα και την ίδια κατάληξη» δήλωσε ο Κασιδιάρης και κάλεσε όλα τα κόμματα να συνταχθούν με ΣΥΡΙΖΑ και να υπογράψουν κείμενο για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής..."
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Ταυτόχρονα: (Το παρακάτω το λάβαμε με μέηλ από αναγνώστη του ιστολόγιου)

Μερικές διαφοροποιήσεις βουλευτών από την θετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας των πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής,αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της φανερής ψηφοφορίας που έγινε σήμερα στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα προκύπτει ότι:

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής ψήφισε όχι στην άρση ασυλίας του Δημήτρη Κουκούτση ενώ παρών δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος ψήφισε λευκό για την υπόθεση του Νίκου Κούζηλου.

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. ψήφισαν παρών επί της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση.*
http://www.enikos.gr/politics/225290,Poioi_diaforopoih8hkan_sthn_yhfoforia_gi.html"

γκούκλαρα το όνομα Νίκος Κούζηλος. Τι βρήκα λοιπόν για τον βουλευτή της ΧΑ και νυν υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά;

Κάντε σύγκριση της επισυναπτόμενης φωτογραφίας με το παρακάτω βίντεο:


Υ. Γ. Πηγή φωτο: http://www.thepressproject.gr/article/57443/Bouleutis-kai-epifani-stelexi-tis-XA-stin-epithesi-sto-Keratsini
Υ.Γ.2 
Τα πάρε-δώσε με τους συμμορίτες της ΧΑ δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των "δεξιών" βουλευτών ΝΔ και ΑΝΕΛ. Ακούστε και τον Στάθη Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ....
___
*Εμείς από την μεριά μας υπενθυμίζουμε:
Bonus: 
Στρατούλης και Γεωργιάδης μαλώνουν για το ποιός έχει περισσότερες επαφές με την Χ.Α....

12 σχόλια:

  1. Το βίντεο στο τέλος είναι ντελικατεσεν
    gorf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gorf:
      Το τελευταίο βίντεο αποδεικνύει πως δεν ήταν "γκάφα" οι δηλώσεις του Τσίπρα για τις οποίες μιλάω παραπάνω.
      Οι τύποι συνειδητά κάνουν πλάτες στην ΧΑ για να κόψει ψήφους από την ΝΔ.
      Είναι αδίστακτοι!

      Διαγραφή
    2. Καλά, ο Στρατούλης είναι για γέλια και για κλάματα.
      Απέλπιδα προσπάθεια.. Άλλα αντ' άλλων.
      Φως φανάρι.

      Διαγραφή
    3. @Naphta:
      Δεν ξέρω μήπως το κάνουν και επίτηδες, από τότε που ανακάλυψαν πως όσο μεγαλύτερες γκάφες κάνουν τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά τους...

      Διαγραφή
  2. Για την "ενότητα του Δημοκρατικού Τόξου" ως καλοπροαίρετο αίτημα.

    Ας υψωθούμε πάνω από τις περιστάσεις, ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο για να διαπιστώσουμε;

    Η απροθυμία της νδ να συγκροτήσει μέτωπο με την «κουτοπόνηρη αριστερά»* και του συριζα να συνεργαστεί με “«τον καιροσκοπισμό» του κ. Σαμαρά”** αφήνει τον δρόμο ανοιχτό για να περάσουν οι αληθινοί φασίστες, στηριγμένοι στον πραγματικό όχλο της μικροαστικής απόγνωσης και της εθνικιστικής μισαλλοδοξίας.

    * http://www.enikos.gr/politics/225967,Kranidiwths:_H_aristera_8elei_isxyrh_th_.html
    ** http://www.koutipandoras.gr/article/110703/alexis-tsipras-na-paraitithoyn-amesa-mpaltakos-athanasioy-kai-dendias

    Deep για ντιπ ορμώμενος.
    graf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντι-τρολ διαδρομές.

      Ι. http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4.html
      ΙΙ. http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6.html
      ΙΙΙ. http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9371.html

      graf

      Διαγραφή
    2. @graf:
      "Αντι-τρολ διαδρομές."
      Πολύ καλή ετικέτα για σειρά άρθρων στο μέλλον

      Διαγραφή
    3. Αφού μου επέτρεψες το τρολλάρισμα, σκέφθηκα να δώσω και το αντίδοτο. :)

      graf

      Διαγραφή
  3. Από τη μεταπολίτευση και μετά ζούμε όλοι κάτω από αυτό το Δημοκρατικό Τόξο. Το μαχαίρι που φτάνει στο κόκαλο, το έχουμε ακούσει πολλές φορές. Έχουν καταντήσει γραφικά.
    Φασισμός, Ανέχεια, Αυτοκτονίες .....
    Να ευθύνεται η μικροαστική απόγνωση και η εθνικιστική μισαλλοδοξία ?
    Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ικαριος:
      Ο μικροαστός είναι "ζώον πονηρόν και αιμοβόρον" από την φύση του.
      Είναι απόλυτα λογικό να αμφιταλαντεύεται πάντα ανάμεσα σε ότι του υπόσχεται το αδύνατο. Να μην συντριβεί δηλαδή ανάμεσα στις μυλόπετρες της ταξικής πάλης που διεξάγεται μεταξύ αστών και προλεταριάτου.
      Το σταμάτημα της ταξικής πάλης δύο ιδεολογίες το υπόσχονται (για αυτό και είναι κατεξοχήν μικροαστικές):
      Ο φασισμός και η σοσιαλδημοκρατία.
      Ο μικροαστός αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στα δύο ανάλογα με την όξυνση της ταξικής πάλης και το μορφωτικό του επίπεδο.
      Όταν η πρώτη διεξάγεται σε υψηλό βαθμό και το δεύτερο είναι χαμηλό η πορεία του μικροαστού προς τον φασισμό μοιάζει η μόνη φυσιολογική. Τα υπόλοιπα (εθνικισμοί, ρατσισμοί, κλπ) έπονται, ως ιδεολογική επικάλυψη της πρωταρχικής επιλογής της ανάσχεσης της ταξικής πάλης που υπόσχεται ο φασισμός.
      Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου οπτική για τα πράγματα.

      Διαγραφή
  4. Όταν η Λιάνα τους είπε ευθέως ότι από την άνοδο της Χ.Α ευνοείται ο Σύριζα αυτοί θίχτηκαν σαν μωρές παρθένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.