Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Κιμ Γιονγκ Ουν: Δε θα ανεχθούμε την αμερικανική εχθρότητα

«Πολύ σοβαρή» χαρακτήρισε ο ηγέτης της Λ.Δ. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, την κατάσταση στη χερσόνησο της Κορέας, όπου αναδύονται νέες εντάσεις μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών σε θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε στρατιώτες του βορρά και του νότου και τις νέες απειλές για πυρηνική δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ.

Υπεύθυνες για τη νέα ένταση είναι η Σεούλ και η Ουάσιγκτον.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες εχθρικές δυνάμεις, αγνοώντας τη μεγαλοψυχία και την καλή μας θέληση, έχουν εντείνει τις στρατιωτικές τους ασκήσεις στοχεύοντας να καταστρέψουν τη δημοκρατία μας πολιτικά, να την απομονώσουν οικονομικά και να την συντρίψουν στρατιωτικά», σημείωσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ξεκαθαρίζοντας πως ο στρατός και ο λαός της Βόρειας Κορέας δεν θα δεχθούν αυτή την «αμερικανική εχθρότητα».
Οι σχέσεις μεταξύ Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ στις αρχές του 2014 πέρασαν μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις επαφές ανώτερου επιπέδου μεταξύ αξιωματούχων των δύο χωρών και την συνάντηση για λίγες μέρες μελών οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας (1950-1953). Ωστόσο, η έναρξη των ετήσιων κοινών ασκήσεων μεταξύ της Νότιας Κορέας και των αμερικανικών δυνάμεων προκάλεσαν την αντίδραση του βόρειου γείτονα αν και σαφώς λιγότερο έντονη σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τις τελευταίες ημέρες όμως η σχετική ρητορική κλιμακώνεται με τη Λ.Δ.Κορέας να απειλεί με τέταρτη πυρηνική δοκιμή και να προχωρά σε ασκήσεις στην Κίτρινη Θάλασσα κοντά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του βορρά και το νότου χωρίς επακόλουθα.
Πηγή είδησης: Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.