Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Επίθεση Ν. Σοφιανού για "προεκλογική διευκόλυνση" στη Χρυσή Αυγή

Επίθεση προς όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων εξαπέλυσε υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι παρατάξεις αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση στους υποψήφιους της Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


«Τα μεγάλα λόγια ενάντια στη Χρυσή Αυγή, οι ψηφοθηρικές καταγγελίες για την εγκληματική της δράση πήγαν περίπατο στη σημερινή διαπαραταξιακή συνεδρίαση στο Δήμο της Αθήνας.

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ, να μην δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή σε μια οργάνωση που, με απόφαση της Βουλής, της έχει κοπεί η κρατική χρηματοδότηση, που στην πλειοψηφία των βουλευτών της έχει αρθεί η ασυλία και οι υποψήφιοί της είναι υπόδικοι, προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις, για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ συνεπής στην ασυνέπεια του κόμματός του, από τη μία καταγγέλλει την «ατζέντα Κασιδιάρη» και απ' την άλλη προωθεί στην ουσία τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, ενώ ο δήμαρχος της συγκυβέρνησης από διώκτης της Χρυσής Αυγής, όπως διαφημίζεται, της παρέχει κάθε διευκόλυνση».
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

29 σχόλια:

  1. Ειδικά από τους ΑΝΤΑΡΣΥους περιμένω κάτι να ακούσω...

    Για τους άλλους το ζήτημα είναι απόλυτα κατανοητό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανεβασμένη την ΧΑ για να κόψει ψήφους από την ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ καλοβλέπει συνεργασίες ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, οπότε επιδιώκει το ίδιο, το ΠΑΣΟΚ θέλει να κοπούν ψήφοι από την ΝΔ μήπως και με μια πιθανή πρωτιά στον Δ.Α. σταματήσει την κατρακύλα του, η ΝΔ κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της ΧΑ μήπως και γυρίσουν στην δεξιά πολυκατοικία.
    -Αλλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
    -Υπάρχει άλλη εξήγηση από την απόλυτη υποταγή στην γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όψιμοι αντιφασίστες, αριστεροί της πλάκας, προοδευτικοί του γλυκού νερού...Και μετά σε εγκαλούν ότι λείπεις από τον αντιφασιστικό αγώνα...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ; Στην πράξη κάνουνε πλάτες στους φασίστες...Και καλά η ΝΔ εχει στους κόλπους της ουκ ολίγα φασιστόπουλα και σαλιάριζε με άλλα εκτός των τειχών της, καλά πες και το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά εσείς ωρε σύντροφοι αριστεροί και αντιφασίστες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ...Πόσο πιο αισχροί και χυδαίοι οι "ανοιχτόμυαλοι, μη μονολιθικοί, ρισπαστικοί κ.λ.π."; Ρητορικό το ερώτημα...... ΑΗΔΙΑ...

    Alex Mpr Emp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "σύντροφε" πάλι ψέμματα.....

    Ανοιχτή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας Καμιά ανοχή στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

    ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Ανοιχτή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας
    Καμιά ανοχή στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

    Η εισήγηση της δημοτικής αρχής Καμίνη για τη κατανομή χώρων στα κόμματα για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι απαράδεκτη.
    Πρώτα απ’ όλα καταγράφει ως δικαιούχο χώρων την γνωστή συμμορία της Χρυσής Αυγής που φόρεσε τη προβιά πολιτικού κόμματος στα δολοφονικά τάγματα εφόδου που ματοκύλισαν γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων.

    Είναι αδιανόητο όταν ο τέως επικεφαλής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος βρίσκεται στη φυλακή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης να εισηγείται η δημοτική αρχή κατανομή χώρων για να ξαναστήσουν ορμητήρια θανάτου σε πλατείες της Αθήνας.

    Είναι σκάνδαλο λίγες μέρες μετά τη ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν στη γειτονιά των Πετραλώνων να δίνονται χώροι για δήθεν «προβολή απόψεων». Ο νεοναζισμός δεν είναι άλλη μια άποψη, είναι προτροπή στο έγκλημα και μάλιστα κατά της ανθρωπότητας όπως μας θυμίζει το Άουσβιτς. Γι αυτό κανέναν Δημοτικό Συμβούλιο δεν δικαιούται να το αγνοεί, πολύ περισσότερο να συναινεί.

    Ο Κασιδιάρης, ο επικεφαλής της νεοναζιστικής συμμορίας που παριστάνει τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας είναι εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου και η θέση του δεν είναι στη Βουλή η στο Δήμο αλλά στη φυλακή πλάι στους ισοβίτες Ρουπακιάδες.

    Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να κηρύξει ανεπιθύμητους τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δεν χωράνε σε καμία Πλατεία, μόνο στη φυλακή.

    Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση το αντιφασιστικό κίνημα ώστε να αποκρούσουμε στη πράξη κάθε φασιστική πρόκληση κατά των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.
    Ούτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

    Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας και δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @πανθηρας κοκκινος:
      Αρχικά "σύντροφο" να πεις τον λακέ του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (https://www.youtube.com/watch?v=9KeLnr594vQ) που μας μοστράρεις και τις δηλώσεις του.

      Αλλά δεν ζητήσαμε αυτές. Ζητήσαμε να μάθουμε εάν εκτός από τα λόγια που μας μοστράρεις παραπάνω, ο Κ.Κωσταντίνου υποστήριξε τελικά και διά της ψήφου του την πρόταση του ΚΚΕ για να μην δωθεί καμμία διευκόλυνση στους φασίστες. Και πάνω σε αυτό δεν μας είπες τίποτε (όπως και την προηγούμενη φορά εξάλλου).

      Προσωπικά θα χαιρόμουν πολύ να μην είναι αλήθεια πάντως...

      Διαγραφή
    2. ....καλά δεν μπορείς να βγάλεις τα κκε δικά σου γυαλιά ;
      ;....όσο για το "σύντροφο" υπάρχουν και κομμουνιστές εκτός κκε, αν το ξέρεις (ευτυχώς δηλαδή)...

      Διαγραφή
    3. @πανθηρας κοκκινος:
      Ο.Κ.
      Ρώτησα κάτι πολύ συγκεκριμένο, και η μπάλλα στην εξέδρα.
      Υ.Γ.
      Φυσικά και υπάρχουν και κομμουνιστές εκτός ΚΚΕ (στα δύο μ-λ π.χ., αλλά και αυτά ...ΚΚΕ είναι)
      -Εσείς τι σχέση μπορεί να έχετε με αυτούς;

      Διαγραφή
    4. Trash στο απόσπασμα που έχεις για τον Κωνσταντίνου ίσως πρέπει να προσθέσεις και αυτό https://www.youtube.com/watch?v=CnouhUwcovk , στο οποίο μιλάει για μαχητές της ελευθερίας και χαρακτηρίζει την πρέσβη της Συρίας πράκτορα.

      Τζιοβάνι Ντρόγκο

      Διαγραφή
    5. @Τζιοβάνι Ντρόγκο :
      Αηδιαστικός!
      Ο τύπος πρέπει να παίρνει γραμμή απευθείας από την πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία). Τέτοιο πράγμα δεν δικαιολογείται από πολιτική αφέλεια μόνο...

      Ας τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του....

      Διαγραφή
  4. ..μια απο τις βασικές χαρές του αριστεριστή (?) είναι το να μην έχει ευθύνη για τίποτα, να έιναι πάντα ο γαμάτος αγωνισταράς κτλ (και να οικειοποιείται μόνο τις θετικές στιγμές του λαϊκού κινήματος κι ας μην έχει συνεισφέρει). Τους ζητάς να παραβιάσουν μια απο τις θεμελιακες αρχες της ύπαρξης τους..
    Μανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.youtube.com/watch?v=bIiJ6udOtiM&bpctr=1398343991

    Αυτούς υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Εντάξει είναι λίγο (όσο πατάει η γάτα) κανίβαλοι, μπορεί να τους χρηματοδοτούν τα Εμιράτα και να τους εξοπλίζει η CIA, αλλά σύμφωνα με τον κ.Κωσταντίνου είναι "αγωνιστές της δημοκρατίας" και ο ίδιος είναι στο πλευρό τους.

      Οπότε ορθά κατάλαβες, αυτούς υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

      Διαγραφή
    2. η γάτα η ο ελέφαντας;

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
    3. @ΑΛΗΣ:
      Ρίξε μια ματιά εδώ (αλλά νηστικός αν μπορείς...)
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/h-cia-video.html

      Διαγραφή
    4. Τα ίδια δεν κάνανε και εδώ πέρα!!! Δεν είχανε αμολήσει πόσες συμμορίες (Σούρλας, Βουρλάκης, Βελέντζας, Τσαντούλας, Κουκουμεζής, Μαϊμάνης, Κρανιάς, Νερατζής, Παπούλιας και μην τους γράψω όλους γιατί θέλει πολλές ώρες), η περιβόητη Λευκή τρομοκρατία, και σκοτώνανε, βιάζανε, καίγανε κλπ κλπ και μετά αυτοί οι ίδιοι, που φτιάξανε αυτές τις συμμορίες, βαφτίσανε τον εμφύλιο συμμοριτοπόλεμο;;; Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφαλα!!!

      ΑΛΗΣ

      Διαγραφή
  6. Για το βιντεο ξεχασα να προσθεσω:

    (απο σχόλιο που εχουν κάνει)

    Do not watch if you don't have a strong stomach or if you've just eaten. You may throw up;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό είναι να μην μηδενίζουμε κάποια πράγματα και μην λέμε ότι κάνουν πλάτες στην ΧΑ. Μέχρι στιγμής η εξήγηση που δίνει ο TRASH για το ζήτημα είναι η πιο λογική. Αλλά και πάλι νομίζω ότι είναι πολύ επιφανειακή η ανάλυση.
    Πάνθηρα για το σύντροφος εγώ θα σε ευχαριστήσω, και θα σε καλέσω σε μια συντροφική πορεία του ΠΑΜΕ, να κάτσουμε περιφρούρηση σε χώρους εργασίας, να συγκρουστούμε βρε αδερφέ άμε θέλεις.
    Όχι έτσι όμως http://www.youtube.com/watch?v=SiTItet-xD8...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ζαχαρίας Αποστόλου:
      Δεν έχω να φημίζεται ο Σοφιανός για τον ...μηδενισμό του.
      Από την άλλη δεν είχε κανέναν λόγο να εκτεθεί προβαίνοντας σε μια αβάσιμη καταγγελία. Είναι άλλωστε κάτι που το ΚΚΕ δεν συνηθίζει, καθώς ότι πει γνωρίζει πως θα περάσει από σαράντα κόσκινα.

      Πιθανόν η ανάλυση μου που έγινε σε δύο γραμμές να είναι επιφανιακή. Δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς, αφενός λόγω χώρου, αφετέρου λογω του ούτε και ο ίδιος μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους με σιγουριά.
      Το βέβαιο είναι πως στα ηγετικά κλιμάκια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η πρωθυπουργοποίηση του Αλέξη Τσίπρα έχει λάβει χαρακτήρα "υπέρ πάντων αγώνα".

      Κάποιες φορές ξεπερνάνε και τους ίδιους τους ΣΥΝασπισμένους (με ένα κλικ στην ετικέτα ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρεις πολύ πράμα).

      Πως να μην συνδέσω λοιπόν τα δύο γεγονότα, όταν δεν προκύπτει καμμία άλλη λογική εξήγηση;

      Διαγραφή
  8. Δεν έχω διαβάσει την δήλωση του Σοφιανού, αλλά με βάση το post δεν μιλάει για πλάτες. Άμα το υπονοεί βγαίνει οφ σαιντ και μάλιστα απροκάλυπτα. Είναι κοτσάνα ολκής να υποστηρίξης κάτι τέτοιο.
    Όντως οι δηλώσεις του Κόμματος περνάνε από σουρωτήρι για να βρεθεί το παραμικρό, αλλά ενίοτε κάνουμε και αχρείαστα δωράκια. Και για να μην μιλήσω για τα πολύ κοντινά, να σου θυμίσω τη δήλωση Μαίλη για τους σπάμε τους μεσάζοντες, που στο γενικό ήταν σωστή, στο ειδικό όμως ήταν ερασιτεχνικού επιπέδου προσέγγιση, με αποτέλεσμα να τρέχουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες...
    Όπως και να έχει ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΡΕ ΜΟΥΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ζαχαρίας Αποστόλου:
      Η δήλωση του Σοφιανού είναι ακριβώς από πάνω:
      "«Τα μεγάλα λόγια ενάντια στη Χρυσή Αυγή, οι ψηφοθηρικές καταγγελίες για την εγκληματική της δράση πήγαν περίπατο στη σημερινή διαπαραταξιακή συνεδρίαση στο Δήμο της Αθήνας.

      ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ, να μην δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή σε μια οργάνωση που, με απόφαση της Βουλής, της έχει κοπεί η κρατική χρηματοδότηση, που στην πλειοψηφία των βουλευτών της έχει αρθεί η ασυλία και οι υποψήφιοί της είναι υπόδικοι, προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις, για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

      Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ συνεπής στην ασυνέπεια του κόμματός του, από τη μία καταγγέλλει την «ατζέντα Κασιδιάρη» και απ' την άλλη προωθεί στην ουσία τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, ενώ ο δήμαρχος της συγκυβέρνησης από διώκτης της Χρυσής Αυγής, όπως διαφημίζεται, της παρέχει κάθε διευκόλυνση»."

      Ο τίτλος είναι από το κάθε άλλο παρα φιλο-ΚΚΕ σάιτ του Βαξεβάνη.

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ.
      Το ίδιο ακριβώς ρεπορτάζ από το 902 με τον απόλυτα ουδέτερο τίτλο "Δήλωση του Ν. Σοφιανού, υποψήφιου δημάρχου Αθήνας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ", εδώ:
      http://www.902.gr/eidisi/ekloges-mais-2014/42123/dilosi-toy-n-sofianoy-ypopsifioy-dimarhoy-athinas-kai-meloys-toy-pg

      Διαγραφή
    3. Καταρχήν, πως μπορεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συγκεκριμένα ο Πέτρος Κωνσταντίνουν να αρνηθεί μια πρόταση σε μια συνεδρίαση στην οποία δεν ήταν καν παρών; http://www.enet.gr/?i=news.el.topikes-ekloges2014&id=427083

      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ζήτημα το έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο την ημέρα ακριβώς όπως είχε δηλώσει. Απαιτείται τεράστιο λογικό άλμα για να φτάσεις από την απουσία ενός δημ. συμβούλου όταν έθεσε το ΚΚΕ ένα ζήτημα στο συμπέρασμα πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δρα μαζί με ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.

      Να υπενθυμίσω πως την Κυριακή τα γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δημ. Αθηναίων δέχτηκαν επίθεση φασιστών http://www.efsyn.gr/?p=191859 . Τι να υποθέσει κανείς τώρα; Πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που την Κυριακή 21 της βανδάλισαν τα γραφεία φασίστες, την Τετάρτη 23, ενώ έλλειπε, αρνήθηκε και καταψήφισε (δια μαγείας) την πρόταση του ΚΚΕ;

      Παρεμπτιπτόντως, επιτρέψτε μας να είμαστε με την εργατική τάξη της Συρίας και να μην επιλέγουμε μεταξύ ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Άσαντ-Ρωσίας (το 1990/1991 δεν εμπόδισε κάτι τους Άσαντ και τις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν από κοινού το λαό του Ιράκ). Για την ιστορία, http://www.ergatiki.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=9772:i1119&Itemid=62 στις 12 Απρίλη σκοτώθηκαν από επίθεση ισλαμιστών δυο αγωνιστές της εργατικής τάξης όταν αρνήθηκαν να δεχτούν τον αφοπλισμό συναγωνιστών τους που ανήκαν σε θρησκευτικές μειονότητες.

      Διαγραφή
    4. @Ανώνυμος25 Απριλίου 2014 - 12:17 π.μ.:
      Παρότι δεν υπάρχει ψευδώνυμο, δημοσιεύεται κατ'εξαίρεση γιατί προσπαθεί να πει κάτι που μπορεί να συζητηθεί.
      Την επόμενη φορά θα παρακαλούσαμε όμως για ένα ψευδώνυμο προκειμένου να μπορούμε να σου απευθήνουμε και τον λόγο.

      Και πάμε στο προκείμενο:
      -Αρχικά, τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από τους φασίστες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όχι μόνο τις γνωρίζουμε αλλά και τις έχουμε καταγγείλει από το παρόν ιστολόγιο. Και είναι ίσα-ίσα που θεωρούμε ακατανόητη την στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξαιτίας αυτών.
      -Η απουσία "ενός δημοτικού συμβούλου" σημαίνει και την απουσία του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εφόσον θυμάμαι σωστά.
      Εσύ υπονοείς πως δεν το γνώριζε (πως θα γινόταν η παρέμβαση του ΚΚΕ) οπότε και "έτυχε" να λείπει, εμείς πάλι μην ξέροντας κάτι τέτοιο μπορούμε να υποθέσουμε πως ο Σοφιανός πιθανόν να γνωρίζει κάτι παραπάνω για να τον περιλάβει στην καταγγελία. Στην καλύτερη δεν υπάρχει μια καθαρή διάψευση.

      -E όχι και "εργατική τάξη της Συρίας" οι πράκτορες της CIA και οι σαλαφιστές μισθοφόροι κανίβαλοι!
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/h-cia-video.html
      Από αμερικάνικες πηγές παρακαλώ!
      Εδώ το γάμησες το ζήτημα...

      Διαγραφή
    5. Διαμερισματικούς συμβούλους, απ' όσο γνωρίζω έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πέραν του Κωσταντίνου. Δε γνωρίζω αν έχει κι άλλους δημοτικούς συμβούλους. Το ανοιχτό κάλεσμα νομίζω πως αυτό αναδεικνύει και σαφώς αν το ΚΚΕ θέσει το ζήτημα στο δημ. συμβούλιο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα το υπερψηφίσει όπως έχει υπερψηφίσει ανάλογες προτάσεις του ΚΚΕ σε άλλους δήμους σε αντίστοιχες διαπαραταξιακές συνεδριάσεις ή δημοτικά συμβούλια με θέμα τις εκλογές (όπου έχει δημοτικούς συμβούλους) αυτές τις μέρες.

      Μα στην ανακοίνωση του Ρεύματος Επαναστατικής Αριστεράς αναφέρεται ακριβώς το ότι η επίθεση έγινε απο ακραίους ισλαμιστές λόγω της άρνησης παράδοσης συναγωνιστών τους από μειονότητες. Η στοχοποίηση τέτοιων οργανώσεων και από τον Άσαντ και από τους ισλαμιστές και τα αφεντικά τους δείχνει το ταξικό υπόβαθρο των γεγονότων. Κανένας δεν αρνείται πως στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Σε κάθε εξέγερση, παντού, οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να την επηρεάσουν ώστε βγουν κερδισμένοι. Το ότι στη Συρία τα τσιράκια τους είναι ισλαμιστές μισθοφόροι και μη δεν αποτελεί άρνηση της ταξικής πάλης που έχει πάρει μορφή εξέγερσης στη χώρα.

      Διαγραφή
    6. @Κατωχωριανος:
      -Σε δημοτικούς συμβούλους και δημοτικό συμβούλιο αναφερόμαστε εξ'αρχής. Άρα τα υπόλοιπα είναι εκτός θέματος. Εσύ επαναλαμβάνεις πως "έτυχε" ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να λείπει εκείνη την ημέρα. Εγώ μπορεί να έχω κάθε καλή διάθεση να το πιστέψω, αλλά επίσημη τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που να το επιβεβαιώνει δεν έχω. Και δεν μπαίνει ζήτημα αν η Λ.Σ. "το θέσει" στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί το έχει θέσει ήδη.
      Μακάρι λοιπόν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνει (έστω και με τραγική καθυστέρηση) το αυτονόητο και να αισθανθώ και εγώ λιγότερη πολιτική μοναξιά....

      -Για την Συρία είναι ντροπή! Την αναμπουμπούλα την δημιούργησε ο λύκος εξ'αρχής και γιατί ήξερε πως θα χαρεί και καθ'ομολογία του ίδιου του "λύκου".
      Και εδώ δεν μπορείς να κρύβεσαι πίσω από τις αυταπάτες μετρημένων στα δάχτυλα αφελών ή τα υπαρκτά προβλήματα ενός μη-φιλοαμερικάνικου κράτους, προκειμένου να ταχθείς ανοιχτά με το μέρος των πιο αντιδραστικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει να ρίξουν όποια περιφεριακή κυβέρνηση δεν είναι αρεστή στις ΕΠΑ.
      Το σύμπτωμα είναι εδώ επαναλαμβανόμενο και δεν υπάρχει αφέλεια. Εδώ ο ΠΠ πήρε ίσες αποστάσεις απέναντι στους Ουκρανούς ναζί. (και εκεί "εξέγερση" δεν ήταν;)
      Τι να συζητάμε τώρα;

      Αυτά θα τα λουστήτε, καθώς ένας πολιτικός οργανισμός οφείλει να κάνει και μια στοιχειώδη ανάλυση πριν πει την μπαρούφα του. Κια εδώ δεν μιλάμε πλεόν για μπαρούφα, αλλά συνδυάζοντας γεγονότα, μιλάμε για ανοιχτό πρακτοριλίκι...

      Διαγραφή
    7. Ρε παιδιά αν λείπει ένας δημ. σύμβουλος μπορεί να τον αντικαταστήσει κάποιος άλλος. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω, οπότε μην τρελενόμαστε. Θα μπορούσε να είναι και δεν ήταν έστω ένας άλλος στη θέση του Π.Π..

      Διαγραφή
    8. @Ζαχαρίας Αποστόλου:
      Προς αποκατάσταση της ακρίβειας, δεν είναι ο ΠΠ δημοτικός σύμβουλος, αλλά ο Πέτρος Κωσταντίνου (ΠΚ) που εμφανίζεται και στα βίντεο παραπάνω.
      Αυτό για ένα πολιτικό μόρφωμα το οποίο δεν έχει την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, πιθανόν να έχει την σημασία του.

      Διαγραφή
  9. Τελικά το πράγμα προφανώς ξεκαθάρισε:

    "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

    Ολοκληρώθηκε η αβάντα στη Χρυσή Αυγή

    Ολοκληρώθηκε χθες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, η παροχή προεκλογικών διευκολύνσεων και χώρων στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε (κατά πλειοψηφία) την πρόταση της διακομματικής - διαπαραταξιακής επιτροπής που συνεδρίασε προχθές στο δήμο για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων για εκλογικά περίπτερα και διαφημιστικών χώρων για την προεκλογική προβολή κομμάτων και συνδυασμών.
    Στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και όλα τα άλλα παρόντα κόμματα και συνδυασμοί, αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ, να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή στους νεοναζί.

    Σημειωτέον, στη διαπαραταξιακή, ειδικά οι εκπρόσωποι των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είπαν κουβέντα για την πρόταση του ΚΚΕ ενάντια στην ΧΑ. Μόνο χθες οι εκπρόσωποί τους στο δημοτικό συμβούλιο επιχείρησαν να ανατρέψουν τις αλγεινές εντυπώσεις ξιφουλκώντας εναντίον της ΧΑ. Κατόπιν εορτής βεβαίως και αφού πρώτα ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων για τη στάση τους μόλις μια μέρα πριν..."

    http://rizospastis.gr/story.do?id=7922989&publDate=25/4/2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με αστείες δικαιολογίες, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την απαράδεκτη στάση που κράτησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη διαπαραταξιακή συνεδρίαση που έγινε στις 23 Απρίλη στο Δημαρχείο της Αθήνας. Όπου και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.
    Ο κ. Κωνσταντίνου, σε δήλωσή του, υποστηρίζει πως ο ίδιος απουσίαζε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ τη συνεδρίαση και δεν τοποθετήθηκε.
    Στη συνεδρίαση αυτή όμως, υπήρχε αντιπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Θανάσης Τσουκνίδας, ο οποίος και συμφώνησε με την πρόταση που έδινε χώρους στη Χρυσή Αυγή, για να προβάλλει τις «θέσεις» του ο υπόδικος ναζί Κασιδιάρης.

    Αυτή είναι η αλήθεια. Η κωλοτούμπα που έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ των υστέρων μετά την κατακραυγή για τη στάση τους στη διαπαραταξιακή, δεν ακυρώνει την αβάντα που έδωσαν στους χρυσαυγίτες.

    http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/42259/dikaiologies-tis-antarsya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανονικά ο φασισμός πρέπει να απαγορευτεί ακόμη και σαν σκέψη!... αλλά σε ένα ημιφασιστικο χωραφάκι, σαν την Ελλάδα, δεν είναι λίγο βούτυρο στο παντεσπάνι τους ο προτεινόμενος περιορισμός του;

    ΑΛΗΣ

    Υ.Γ.
    Δεν αποκλείεται (και μαλλον 99%) να κάνω και λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.