Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Nεότερα από το ανατολικό Μέτωπο: Δείχνει να βαλτώνει και η δεύτερη "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" του Κιέβου

"Απελευθέρωση" πόλης από τους αυτονομιστές ανακοίνωσε το Κίεβο


Η «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στην Ουκρανία συνεχίζεται με την εκδίωξη ένοπλων αυτονομιστών από μια πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε η μεταβατική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το "υπουργείο" Εξωτερικών, η επιχείρηση διεξήχθη στην πόλη Σβιατογκόρσκ και οι ουκρανικές δυνάμεις δεν υπέστησαν απώλειες.

«Κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης από ειδικές δυνάμεις η πόλη απελευθερώθηκε» (σ.σ. -από τους ...κατοίκους της;), ανέφερε το "υπουργείο" σε ανακοίνωσή του. «Επί του παρόντος στο Σβιατογκόρσκ και στα περίχωρά του περιπολούν δυνάμεις της αστυνομίας», πρόσθεσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι δεν είχαν υπάρξει προηγουμένως αναφορές περί δράσης ένοπλων αυτονομιστών στη συγκεκριμένη πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στη Σλαβιάνσκ, ένα προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών. (σ.σ. δηλαδή "ανακατέλαβαν" ένα χωριό που δεν είχε καταληφθεί!)


Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε και επίσημα τον τερματισμό της εκεχειρίας του Πάσχα και άρχισε την «ενεργή φάση» της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» για την εξάλειψη των ένοπλων φιλορωσικών αυτονομιστικών ομάδων από τις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Στη Σλαβιάνσκ, ο αυτονομιστής δήμαρχος Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ ανακοίνωσε ότι η πόλη ετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων. «Περικυκλώνουν, σταθερά και μυστικά, την πόλη μας», δήλωσε ο Πονομαριόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτονομιστές είδαν στρατιωτικά ελικόπτερα να μεταφέρουν ενισχύσεις του Στρατού σε ένα κοντινό αεροδρόμιο και μια φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων να κινείται προς τη Σλαβιάνσκ από την κατεύθυνση της Ιζιούμ, μιας πόλης που βρίσκεται βόρεια.
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Οδοφράγματα στο Ντόνεσκ
Ταυτόχρονα κυκλοφορούν δύο βίντεο που παρουσιάζουν ανταρσία των στρατιωτών της 9ης Ταξ.ΤΘ που είχε σταλεί στην περιοχή του Ντόνεσκ, την Δευτέρα του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα στις περιγραφές των βίντεο στο you tube διαβάζουμε πως:

Το προσωπικό της 93ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της 6ης ουκρανικής Στρατιάς που εστάλη στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, στασίασε και σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ εφέδρων και αξιωματικών. 
Το προσωπικό της Ταξιαρχίας σε ανακοίνωσή του "διαμαρτύρεται για τις συνθήκες στράτευσής τους που παραβιάζει τα διακαιώματα τους και τη νομοθεσία για τους εφέδρους στην Ουκρανία που προβλέπει επιστράτευση για μόλις δέκα ημέρες που όμως έγιναν σαράντα με την βία"
Αν και ψηφίστηκε ένας νόμος που αποσκοπεί στην προστασία των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εφέδρους απολύθηκαν από τις δουλειές τους και είναι πλέον σε απόλυτη ανάγκη οικονομικής βοήθειας για να στηρίξουν τις οικογένειές τους .

Κάποιοι από τους 300 Ουκρανούς στρατιώτες που
αυτομόλησαν μαζικά κατά την πρώτη "αντιτρομοκρατική"
επιχείρηση
Στα βίντεο φαίνονται Ουκρανοί αξιωματικοί και κάποιοι μασκοφόροι (δεξιός τομέας;) να πυροβολούν στον αέρα προκειμένου να σταματήσουν τους ...στρατιώτες τους! 

Στο κείμενο αναφέρεται πως επί του παρόντος, για τα γεγονότα διεξάγεται ...ΕΔΕ! (όλοι οι καραβανάδες του κόσμου τελικά είναι ίδιοι...)




4 σχόλια:

  1. Απεργούν γιατί τους κράτησαν 10% από το μισθό («έκτακτη εισφορά») για την «αποκατάσταση τής πλατείας Μαϊντάν» (το γαλλικό κείμενο αναφέρει κατάληψη των γραφείων τής εταιρείας):

    Striking miners in Krasnodon, a city in Ukraine’s eastern Lugansk region, have refused to pay 10% of their wages to restore Independence Square in Kiev that was devastated by protests in February this year.

    http://voiceofrussia.com/news/2014_04_24/Miners-in-Ukraine-on-strike-refuse-to-pay-Kiev-coup-wages-to-restore-Independence-Square-0936/

    Και εδώ περισσότερα (---αν μαζευτούν κι άλλα σχετικά, θα τα μεταφράσω όλα μαζί αργότερα):

    http://www.editoweb.eu/nicolas_maury/Ukraine-Revoltes-des-mineurs-dans-le-Donbass-entre-revendications-sociales-et-politiques_a7808.html

    Les revendications sociales étaient apparu en Ukraine lorsque les mineurs de la région de Lugansk ont annoncé l'organisation de manifestations, en raison de leurs salaires faibles et d'un prélèvement injuste de 10% "pour la réparation de la place Maïdan" début mars 2014. Les mineurs du combinat "Krasnodonugol", propriété de l'oligarque Rinat Akhmetov, député du Parti des régions et dont la fortune s'élève à 15 milliards de dollars (Metinvest) , sont entrés en grève pour exiger de meilleurs salaires et de meilleures conditions de travail.

    5 puits sont concernés par les arrêts de travail. Des manifestations de masse ont aussi marqués la journée du mardi 22 avril. 500 mineurs occupent le siège de la compagnie minière depuis le 22 avril au soir.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @waltendegewalt:
      Πολύ ενδιαφέρον, ειδικά αν συνδεθεί με τις κουβέντες περί "εθνικοποίησης" που κάνουν οι χαλυβουργοί του Ντόνεσκ (η μεγαλύτερη χαλυβουργία στην Ευρώπη).
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9368.html

      Διαγραφή
    2. @waltendegewalt:
      Θυμάσαι τι σου έλεγα για τα "διπλά μπλόκα" στην Οδησσό, και πως οι Μαϊντάν(οι) φοβούνται από δίπλα την Υπερδνειστερία;

      http://www.koutipandoras.gr/article/112564/epta-traymaties-apo-ekrixi-stin-odisso

      Διαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=0f7hqwEhlm0

    - T.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.