Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έστρεψε τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας ενάντια στους διαδηλωτές και στο λαό της Ανατολικής Ουκρανίας, προκαλώντας μια νέα αιματοχυσία.

Η σύγκρουση αυτή, που εκτυλίσσεται μετά την απροκάλυπτη επέμβαση των παραπάνω ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία και στο φόντο του σκληρού ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, δείχνει πως ο καπιταλισμός γεννά μόνο δεινά για τους λαούς.

Οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να στηρίξουν ακόμη και τις φασιστικές δυνάμεις, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση του Κιέβου, για να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα, φαίνεται πλέον να επενδύουν στην παραπέρα όξυνση και αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Στην πραγματικότητα "παίζουν με τη φωτιά" ενός πιο γενικευμένου πολέμου, που θα διεξαχθεί όχι μόνο με διπλωματικά, πολιτικά και οικονομικά μέσα, αλλά και με στρατιωτικά. Θέτουν έτσι την ευρύτερη περιοχή μας και τους λαούς μπροστά στον κίνδυνο ανυπολόγιστων καταστροφών και θυμάτων.
Αποδεικνύεται πως το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αλλά παράγοντα πολέμου κι ανασφάλειας για τους λαούς. Όσο πιο γρήγορα ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί αποδεσμευτούν από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τόσο το καλύτερο».
Πηγή: 902

10 σχόλια:

  1. Το δίλημμα, η σπαζοκεφαλιά είναι να διαλέξει ο ουκρανικός λαός ανάμεσα στη Φρίκη (=ναζισμό, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ) ή τον καπιταλισμό (=Ρωσία);

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Ανάμεσα στον καπιταλισμό με φασισμό και στην καπιταλιστική αστική δημοκρατία, ποτέ δεν ύπηρξε κάποιο δίλημμα.
      Εννοείται πως η δεύτερη είναι προτιμότερη από τον πρώτο....

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία δεν έφυγε εκατοστό έξω από την Κριμαία και δεν πείραξε κανέναν εκεί όταν οι ξενοκίνητοι από ΗΠΑ και Ε.Ε. Ναζί στέλνουν τάνκς, ελικόπτερα και άλλα απέναντι σε ανθρώπους που μένουν στην ίδια χώρα τους οποίους αποκαλούν είσβολείς και τους απαγορεύουν να μιλήσουν τη γλώσσα τους (Ρώσικα κ.α.).... Μια διαφορά όσο να πεις υπάρχει και μέχρι να έρθει η ώρα της επανάστασης εκεί νομίζω πως δεν κανείς δεν θέλει να αφήσει τους Ναζί να σκοτώνουν, βασανίζουν και να κάνουν ότι κάνουν..

      Alex Mpr Emp

      Διαγραφή
  2. πφφφφφφ... ε, ρε τι τραβάμε και εμείς οι (εκκολαπτόμενοι, βρεφικοί) κομμουνιστές!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://twitter.com/RusEmbCyprus/status/456441271456780288
    Είναι πραγματι η Ρωσική Πρεσβεία στην Κύπρο και δίνει ρέστα σε τουιτεριές για την Ουκρανία.

    Ιστοριοδιφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αρχηγός της ΣΙΑ ήταν το Σαββατοκύριακο στην Ουκρανία.
    Εδώ το βίδεο με τα έργα του: https://www.youtube.com/watch?v=CT7hTVMrwQo
    Αυτή τη στιγμή μόνο με 118 προβολές.

    Μήτσος ο Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Μήτσος ο Β:
    Την είχαν μέχρι και τα Νέα την είδηση:
    http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/04/deutsche-welle-cia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αρχηγός της ΣΙΑ έχει βοήθεια:
      "It orders all Jews over the age of 16 to register at the government building, which has been occupied by pro-Russian insurgents in defiance of Kiev rule. Jews would also have to pay a registration fee of $50 before May 3 and list all real estate and vehicles owned."
      http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/1.585897
      Μιλάμε για μεγάλα όπλα που πήραν μπροστά και βάλλουν κατά ριπές την προπαγάνδα...

      Μήτσος ο Β

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.