Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Μύθοι και πραγματικότητα (εναλλακτικά "ιστορίες για κοψοχέρηδες")

Τσίπρας: Η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του Μάη


Συνεχίζει την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πόλεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και δηλώνει αισιόδοξος ότι "η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η ευχάριστη έκπληξη του Μάη".

Από την Πράγα, όπου βρίσκεται, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές και "να βάλουν τους δικούς τους τίτλους τέλους στην Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ".

"Η Ευρώπη βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι" υποστήριξε και συμπλήρωσε "Ή θα συνεχίσει με λιτότητα, ανεργία και φτώχεια για πολλά χρόνια, με λιγότερη Δημοκρατία. Ή θ’ αλλάξει πορεία, με ανάπτυξη, δικαιοσύνη και αξιοπρεπή εργασία, με περισσότερη Δημοκρατία".

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκε η κυβέρνηση του 2010 που μετέτρεψε την Ελλάδα "σε πειραματόζωο της κρίσης, άρα, σε αφετηρία ενός αρνητικού ντόμινο για όλη την Ευρώπη" και τόνισε πως "οι ευρωεκλογές μπορούν και πρέπει να τερματίσουν τη λιτότητα και δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τη πρωτιά, μπορούν να γίνουν αφορμή για ένα θετικό ντόμινο Δημοκρατίας και τερματισμού της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη".
[...]
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την επιδίωξη του κόμματος για "Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος": "Θέλουμε, μαζί με το τέλος στη λιτότητα, την οριστική και βιώσιμη επίλυση της υπερχρέωσης της Ευρωζώνης. Στο πλαίσιο μιας «Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος», όπως η Διάσκεψη του Λονδίνου το 1953, που διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Γερμανίας και συνέδεσε την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης»".
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Ταυτόχρονα στον υπαρκτό κόσμο:

Ξεθωριάζει το "ευρωπαϊκό όνειρο" - πρώτη η άκρα δεξιά σε Γαλλία, Αγγλία


Κάποτε, μετά τις προεδρικές εκλογές του 2012, όταν το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν συγκέντρωνε στον πρώτο γύρο των εκλογών ποσοστό 17,9% σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ (ακόμη κι αυτό του πατέρα της το 2002), ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού, έκανε λόγο για "κρίση ήθους και μνήμης".

Σήμερα, μόλις δύο χρόνια φαίνεται να επιβεβαιώνεται αφού, νέες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το φασιστικό μόρφωμα της Λε Πεν να συγκεντρώνει στις προσεχείς ευρωεκλογές ποσοστό που μπορεί να φθάσει και το 24%, ενώ δεύτερη στην πρόθεση ψήφου έρχεται κεντροδεξιά Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) με 22% και οι σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ τρίτοι με 20%.

Αντίστοιχα είναι τα μηνύματα και από την Αγγλία, όπου το Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) του γνωστού ευρωσκεπτιστική Νάιτζελ Φάρατζ παρουσιάζει άνοδο ρεκόρ στην πρόθεση ψήφου ξεπερνώντας όλα τα παραδοσιακά κόμματα.

Συγκεκριμένα, πρόσφατο γκάλοπ φέρνει το UKIP πρώτο με ποσοστό 31%, δεύτερο το Εργατικό Κόμμα με 28% και τρίτους του Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με 19%. Αυτή είναι η δεύτερη δημοσκόπηση μέσα στο 2014 που φέρνει το UKIP πρώτο στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Το εθνικιστικό UKIP υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον δραστικό περιορισμό της μετανάστευσης.

Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι ο ευρωσκεπτικισμός των παραπάνω, αλλά ο φασισμός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.