Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Στοχασμοί σχετικά με την Ουκρανία και την "Αλλαγή Καθεστώτος"

Η τρέχουσα διελκυστίνδα μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Μόσχας μας έκανε να χάσουμε από το βλέμμα μας τις συνθήκες που περιβάλλουν την αλλαγή καθεστώτος στο Κίεβο και τις συνέπειές του. Πέρα από τις ύβρεις που εκσφενδονίζεται από κάθε πλευρά του χάσματος ΗΠΑ / Ρωσία, το γεγονός παραμένει ότι η νέα ουκρανική κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία ως το αποτέλεσμα ενός πραξικοπήματος που ενορχηστρώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμα κι αν σήμερα ένα μέρος του ουκρανικού πληθυσμού φαίνεται να είναι ικανοποιημένο, αναπόφευκτα θα πιαστεί στην παγίδα και τελικά θα ανοίξει τα μάτια του.

Περισσότερο από το 83% των επικυρωμένων ψηφοφόρων της Κριμαίας συμμετείχε πρόσφατα σε ένα δημοψήφισμα για να επανενταχθούν στη Ρωσία. Και από αυτούς πάνω από το 93% (σ.σ. το 96,6% στην πραγματικότητα) ψήφισε τον χωρισμό τους από την Ουκρανία και να ξαναγίνουν μέρος της Ρωσίας, σε μια μαζική και μονόπλευρη νίκη.

Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι η Κριμαία δε θα μπορούσε ποτέ να επιδιώξει μια τέτοια ενέργεια, και η Ρωσία ποτέ δεν θα ήταν δεκτική σε μια τέτοια πορεία, αν δεν ήταν η Ουκρανία στο έλεος διασπαστικών δυνάμεων που οδήγησαν προς την «αλλαγή καθεστώτος».

Η «Αλλαγή καθεστώτος» είναι μια μορφή δράσης που αποσκοπεί να καταστήσει αδύνατο για την υπάρχουσα κυβέρνηση να κυβερνήσει. Είδαμε αυτό το οργανωμένο χάος και τις ατελείωτες αναστάτωσεις σε διάφορες άλλες χώρες. Καλά οργανωμένες ομάδες χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από ξένα Δυτικά συμφέροντα. Υπερθνικιστές και μισθοφόροι ελέγχουν τα πλήθη που διαμαρτύρονται και ρυθμίζουν την κατεύθυνση και το ρυθμό της δράσης, ασφαλείς με τη γνώση πως έχουν την παγκόσμια χείρα των δυτικών δυνάμεων στο πλευρό τους. Οι πιο οπισθοδρομικοί ανάμεσα τους στο Κίεβο ξεκίνησαν επιθέσεις εναντίον Εβραίων, μαύρων, Κινέζων, Ρώσων, και φυσικά των κομμουνιστών.

Στην Ουκρανία, φασιστικές ομάδες, όπως το Svoboda, ο Δεξιός Τομέας, και άλλοι, είχαν άφθονα κεφάλαια για να κρατήσουν χιλιάδες ανθρώπων χορτάτους και άνετα στους δρόμους του Κιέβου για εβδομάδες, εξοπλισμένους με καλοφτιαγμένες σημαίες για πορείες, σύμβολα και επιγραφές σε διάφορες γλώσσες. Εν τω μεταξύ, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τα πάντα με τον τρόπο που τα θέλει ο Λευκός Οίκος. Και οι «διαδηλωτές» διαπράττουν πράξεις αποδιοργάνωσης, βίας και τρομοκρατίας.

Αυτή η διαταραχή είναι κάτι που έχουμε δει σε πολλές άλλες χώρες ― αυτή την στιγμή από τη Βενεζουέλα έως την Ταϊλάνδη. Ο στόχος αυτών των χρηματο-
δοτούμενων από την Δύση επιθέσεων έχει στόχο να κάνει τον κόσμο ασφαλή για το 1%, τους πάμπλουτους του πλανήτη. (σ.σ. Ο αρθρογράφος όπως και άλλοι με ελλειπή κοινωνικο-οικονομική και ταξική θεώρηση, πέφτει στην παγίδα του «99% εναντίον του 1%»). Οι πολίτες της Ουκρανίας οι οποίοι νομίζουν ότι αγωνίζονται για τη δημοκρατία τελικά θα ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τη δυτική πλουτοκρατία. Θα ξεμείνουν με μια νέα κυβέρνηση γεμάτη με τις παλιές προθέσεις. Οι Ουκρανοί θα καταλήξουν με ένα τίποτα για τις προσπάθειές τους, εκτός από μια ακόμη πιο υποβαθμισμένη και πιο διεφθαρμένη οικονομία, ένα τεράστιο χρέος στο ΔΝΤ, την επιδείνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, και μια κενή «δημοκρατία», με επικεφαλής διεφθαρμένους τυχοδιώκτες, όπως η Τιμοσένκο.

Η Ρωσία έχει παρέμβει για λογαριασμό της ρωσικής Κριμαίας. Έτσι, η Ρωσία τώρα δυσφημείται από τους δυτικούς παγκόσμιους πλουτοκράτες, που αναζητούν τρόπους για να θέσουν τη Μόσχα σε απομόνωση και υποχώρηση. Ο Πούτιν καταγγέλλεται και δαιμονοποιείται σε κάθε ευκαιρία. Έχει κανείς στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ διαβάσει ποτέ τις ομιλίες του Πούτιν; Είναι πολύ πιο σαφείς και λογικές από τα ψέματα που ξεφουρνίζει ο Ομπάμα (όπως στην ομιλία του (στα αγγλικά) στις Βρυξέλλες για το πώς οι ΗΠΑ έσωσαν και εκδημοκράτισαν το Ιράκ). Η πρόθεση είναι να περικυκλώσουν και να φθείρουν τη Ρωσία μετατρέποντας την σε ένα φοβισμένο δορυφόρο. Αλλά αυτό είναι πολύ πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Στον Ομπάμα έχουν μείνει πολύ λίγα κόλπα και ατού για να παίξει.
Πηγή: Voltaire Network*
______
*Το βρήκαμε στο "antipagkosmiopihsh", από όπου χτενίσαμε ελαφρά την μετάφραση και προσθέσαμε και αρκετές ηλεκτρονικές παραπομπές και την εικονογράφηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.