Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ν. Οστρόφσκι - Πως δενότανε τ' ατσάλι (pdf)

«Tο πιο ακριβό στον άνθρωπο είναι η ζωή. Aυτή του δίνεται μια φορά και πρέπει να τη ζήσει κανείς έτσι που να μη τον βασανίζει ο πόνος για τα χρόνια που τα ζησε άσκοπα, για να μην τον καίει η ντροπή για το πρόστυχο και το τιποτένιο παρελθόν και να μπορέσει πεθαίνοντας να πει: Όλη μου τη ζωή, όλες μου τις δυνάμεις τις έδωσα στο πιο ωραίο ιδανικό του κόσμου -στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας».

 Έτσι όπως ο ίδιος γράφει, έζησε τη ζωή του ο Nικολάι Oστρόφσκι. Έγινε σύμβολο ηρωισμού και ακλόνητης πίστης στα ιδανικά της λευτεριάς και της δικαιοσύνης, αγαπήθηκε απ όλο τον κόσμο και πέρασε στην αθανασία. O ήρωάς του, ο Πάβελ Kορτσάγκιν, προσωποποιεί τα καλύτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της γενιάς που πραγματοποίησε τη Mεγάλη Oκτωβριανή Σοσιαλιστική Eπανάσταση στη Pωσία. H μοίρα του ήταν και μοίρα του συγγραφέα, που καρφωμένος στο κρεβάτι συνέχισε μέχρι την τελευταία του πνοή να υπηρετεί το κόμμα και το λαό. Tο βιβλίο του Nικολάι Oστρόφσκι «Πώς δενότανε τ ατσάλι» είναι το χρονικό μιας εποχής, σελίδες απ την ιστορία ενός λαού, αφιέρωμα στους απλούς ανθρώπους, εργάτες και αγρότες, που άλλαξαν την όψη του κόσμου κι άνοιξαν το δρόμο για το φωτεινό μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας.


Πηγή: Μαρξιστική αρχειοθήκη

3 σχόλια:

  1. Να σαι καλά για το δώρο αυτό. Καλή δύναμη.

    Μ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ταινια της Κυριακής;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ΑΛΗΣ:
    -Δεν σας έστειλα σινεμα; :D)))

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4152.html

    Για να σου πω την αλήθεια πάντως, δεν πρόλαβα να δω μία-δύο ταινίες που είχα υπόψην μου, και έτσι δεν ανέβασα τίποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.