Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

H είδηση, η μετάφραση και το σχόλιο...

Η είδηση:

Αντιδρά η Κίνα στην κατασκευασμένη έκθεση του ΟΗΕ για την ΛΔ Κορέας


Η Κίνα απέρριψε την έκθεση της επιτροπής έρευνας του ΟΗΕ για τη ΛΔ Κορέας δηλώνοντας ότι περιέχει «αθεμελίωτα» στοιχεία και ότι τα συμπεράσματά της δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο Κινέζος διπλωμάτης Τσεν Σουανγκντόνγκ δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη ότι εξαιτίας της «ανικανότητας» της επιτροπής έρευνας να εξασφαλίσει υποστήριξη και συνεργασία εντός της ΛΔ Κορέας, ήταν αδύνατον να εκπληρώσει την αποστολή της με αντικειμενικό τρόπο. Ο εκπρόσωπος της ΛΔ Κορέας στον ΟΗΕ στη Γενεύη Σε Πγιονγκ Σο αποχώρησε από τη συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είχε προηγηθεί μία απίστευτη προσπάθεια από τον Αυστραλό πρόεδρο της επιτροπής έρευνας του ΟΗΕ Μάικλ Κίρμπι να πείσει ότι υπάρχουν «εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από το βορειοκορεατικό καθεστώς» και τα οποία «είναι συγκρίσιμα με τα εγκλήματα των ναζί, του καθεστώτος του απαρτχάιντ και των Ερυθρών Χμερ»!

Η επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ συνέταξε ένα σαθρό και κατασκευασμένο κατηγορητήριο, που βασίζεται σε φήμες, «μαρτυρίες» και τουλάχιστον αμφιλεγόμενο οπτικοακουστικό υλικό μιας και στην πραγματικότητα οι επιθεωρητές του ΟΗΕ δεν επισκέφθηκαν τη χώρα και ούτε έκαναν αυτοψία, μετά την άρνηση των αρχών της ΛΔ Κορέας να συνεργαστούν σε μία προκατειλημμένη, όπως την χαρακτήριζαν, έρευνα.
Πηγή: 902
Η μετάφραση:

Βαρύ κατηγορητήριο κατά της Β. Κορέας από τον ΟΗΕ


Συγκρίσιμα με τα εγκλήματα των ναζί, του απαρτχάιντ και των Ερυθρών Χμερ χαρακτήρισε τα εγκλήματα του βορειοκορεατικού καθεστώτος ο πρόεδρος της επιτροπής έρευνας του ΟΗΕ Μάικλ Κίρμπι ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του διεθνούς οργανισμού.

Για πρώτη φορά η επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ, αποτελούμενη από νομικούς, συνέταξε ένα συντριπτικό κατηγορητήριο κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος, το οποίο κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε μεγάλη κλίμακα, στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Φεβρουαρίου."Για την αντιμετώπιση της μάστιγας του ναζισμού, του απαρτχάιντ και των Ερυθρών Χμερ απαιτήθηκε θάρρος από τις μεγάλες δυνάμεις" δήλωσε ο ίδιος κάνοντας λόγο για "επονείδιστη μάστιγα" και για "χρέος" της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει "τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας".

"Η Επιτροπή στοιχειοθέτησε ότι συστηματικές, εκτεταμένες και κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί και διαπράττονται από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και σε πολλές περιπτώσεις οι παραβιάσεις αυτές συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" αναφέρεται στην έκθεση. Ο Κίρμπι ανέφερε ότι τα εγκλήματα αυτά απορρέουν από "πολιτικές που εφαρμόζονται στο υψηλότερο επίπεδο του κράτους" και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ο εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ στη Γενεύη Σε Πγιονγκ Σο αποχώρησε από τη συνεδρίαση του συμβουλίου ενώ η Κίνα απέρριψε την έκθεση κάνοντας λόγο για "αθεμελίωτα" στοιχεία και για συμπεράσματα που δεν απηχούν την πραγματικότητα. Ο Κινέζος διπλωμάτης Τσεν Σουανγκντόνγκ δήλωσε ότι εξαιτίας της "ανικανότητας" της επιτροπής έρευνας να εξασφαλίσει υποστήριξη και συνεργασία εντός της Βόρειας Κορέας ήταν αδύνατον να εκπληρώσει την αποστολή της με αντικειμενικό τρόπο.
Από την Αυγή
Και το σχόλιο:
κι εδω το σχολιο γνωστου στελεχους του ΣΥΡΙΖΑ (Νασσος Θεοδωριδης )στο ΦΒ
Ο Nassos Theodoridis κοινοποίησε σύνδεσμο.
3 ώρες πριν
Σημεία και τέρατα στη χώρα πρότυπο του Κουτσούμπα.
Χωρίς άλλα δικά μας σχόλια...

Υ.Γ.
Η φωτογραφία του στελέχους του ΚΚΕ εσωτερικού Νίκου Καρά στην Λ.Δ.Κορέας με τον ηγέτη της Κιμ Ιλ Σουνγκ έχει για κάποιο λόγο διαγραφεί (πλέον) από το wikipedia...

Η σελίδα της wiki

Η επίμαχη φωτογραφία



3 σχόλια:

  1. Λυσσάνε τα συριζομαντρόσκυλα του ιμπεριαλισμού, λυσσάνε ακριβώς όπως και τα αφεντικά τους.
    Αυτό το κόμμα είναι τόσο αηδιαστικό όσο και το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ.
    JLorX99

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @JLorX99:
      Πολύ χειρότεροι από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ΠΡΙΝ κυβερνήσει κραύγαζε για ψηφοθηρικούς -έστω- λόγους "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", "ένας είναι ο εχθρός-ο ιμπεριαλισμός" και "έξω απ'την ΕΟΚ των μονοπωλίων", κλπ.
      Ετούτοι ούτε στα ψέμματα δεν τολμάνε να τα πούνε αυτά. Αντίθετα η γλώσσα τους έχει πάθει κράμπα από το γλείψιμο στους ιμπεριαλιστές, και είναι ακόμη αντιπολίτευση.
      Σκέψου να κυβερνήσουν κιόλας....

      Διαγραφή
    2. @JLorX99:
      Ρίξε αν θες μια ματιά για την σύγκριση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και εδώ:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4767.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.