Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Συκοφάντες και πριν και ΜΕΤΑ...

Την παρθενική της ανακοίνωση εξέδωσε στις 18/3 η «Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή» (ΜΕΤΑ), η «νέα» παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, για την απεργία στις 9 Απρίλη. Ανάμεσα σε γενικόλογες περιγραφές των προβλημάτων, η «ΜΕΤΑ» γράφει:
 «Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ (σ.σ. όπου αποφασίστηκε η απεργία), για μια ακόμα φορά αναδείχθηκαν οι μεγάλες ευθύνες της ηγετικής πλειοψηφίας της Συνομοσπονδίας, η οποία με τις πλάτες και του ΠΑΜΕ, ουσιαστικά αποφεύγει με κάθε τρόπο, να οργανώσει με σύστημα και μέθοδο τις αντιστάσεις των εργαζομένων». Και σε άλλο σημείο: «Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΜΕ, για άλλη μια φορά, συνεχίζει να αναλώνεται κυρίως στην επίθεση ενάντια στις δυνάμεις της συνδικαλιστικής αριστεράς, να περιχαρακώνεται στη σεχταριστική του τακτική και να αφήνει στο απυρόβλητο την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ».
Το αντι-ΠΑΜΕ αμόκ των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ίδιο πριν και μετά την αναβάπτισή τους. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τις ίδιες δυνάμεις που «ξέχασαν» να βγάλουν ανακοίνωση για τις αξιώσεις των βιομηχάνων, τις οποίες μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στη συνάντηση για τη νέα ΕΓΣΣΕ και κατάπιαν «αμάσητες» τις δηλώσεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ότι θα υπογράψουν τη Σύμβαση με τις εργοδοτικές Ενώσεις. Τώρα, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνουν στα κεραμίδια και συκοφαντούν το ΠΑΜΕ ότι «βάζει πλάτες» για να μη γίνονται αγώνες! Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που θέλουν τις απεργίες μόνο για ντεκόρ στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Οι ίδιοι που κάθε φορά δεν κουνάνε ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι στους χώρους δουλείας για να οργανωθεί μια απεργία, που την υπονομεύουν από την πρώτη ώρα, μαζί με τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ.

Το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται πλατιά στους εργαζόμενους, καλώντας τους να πάρουν στα δικά τους χέρια την οργάνωση της απεργίας. Τα ταξικά συνδικάτα καταστρώνουν σχέδιο παρέμβασης στους τόπους δουλειάς, με συναίσθηση της ευθύνης που έχουν για την οργάνωση της σκληρής αναμέτρησης με την εργοδοσία, όπως είναι κάθε απεργία. Το ΠΑΜΕ προβάλλει πλαίσιο πάλης που βοηθάει να συνειδητοποιηθεί η ανάγκη της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και την πολιτική του, δείχνει το περιεχόμενο που πρέπει να έχει η ανασύνταξη του κινήματος για να υπηρετεί τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Στον αντίποδα, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ερίζουν για το αν θα έπρεπε να κηρυχτεί απεργία στις 9 Απρίλη, ενώ η «ΜΕΤΑ» παζαρεύει το πλαίσιο της κινητοποίησης με τη ΔΑΚΕ! Ταυτόχρονα, εκλιπαρεί τη ΓΣΕΕ «να οργανώσει με σύστημα και μέθοδο τις αντιστάσεις των εργαζομένων» (!), απογειώνοντας τις αυταπάτες για το ρόλο της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας.

Με αυτήν την πλειοψηφία, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν διέκοψαν ποτέ τις σχέσεις στοργής και αλληλοστήριξης, πάντα ενάντια στο ΠΑΜΕ. Αυτό επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση με την οποία λανσάρουν τη νέα τους «προβιά», μαζί με πρώην συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι η πρώτη φορά που λένε ψέματα για το ΠΑΜΕ, προκειμένου να σκεπάσουν τις πομπές τους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι τούτο: Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στις 7/3, ο εκπρόσωπός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε το ΠΑΜΕ ότι στη ΓΣΕΕ δεν κατέθεσε πρόταση για απεργία. Οταν στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ, τη Δευτέρα που μας πέρασε, το ΠΑΜΕ τούς προκάλεσε να δημοσιοποιήσουν τα πρακτικά για να φανεί τι πρότεινε ο καθένας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «τα μάζεψε», λέγοντας ότι «έκαναν λάθος»! Παρεμπιπτόντως, τη σύνταξη της ανακοίνωσης για την απεργία της ΑΔΕΔΥ, που ολοκληρώνεται σήμερα, ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (Μπαλασόπουλος, πρώην ΠΑΣΚΕ) την ανέθεσαν στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κι αυτό ένα δείγμα για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει ο παλιός εργοδοτικός συνδικαλισμός τους εκπροσώπους του νέου...
Από το μπλογκ του σύλλογου εμποροϋπάλληλων

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία τοποθέτηση. Δεν θα πρέπει όμως να μας κάνει εντύπωση η θέση και η στάση της ΜΕΤΑ και της κάθε ΜΕΤΑ. Έχει φανεί πλέον μέσα στο εργατικό κίνημα η στάση όλων αυτών των παρατάξεων, και των πριν και των μετά. Ικαριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ικαριος:
      Εντύπωση σε όσους ασχολούμαστε με το εργατικό κίνημα θα έκανε εάν είχαν διαφορετική θέση κ στάση.
      Αλλά καλό είναι να καταγράφουμε....

      Διαγραφή
  2. Ο Σταθούλης σε νέο πάτο

    http://www.enikos.gr/stathis/222814,Poy_to_pane_to_KKE;.html

    ρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.