Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Το 93% στην Κριμαία ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία!

Συντριπτική επικράτηση των ρωσόφιλων δείχνουν τα exit polls - Απορρίπτει το αποτέλεσμα ο Λευκός Οίκος

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι σύμφωνα με τα exit polls, το 93% των ψηφοφόρων της Κριμαίας ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία κατά το σημερινό δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με την επιτροπή που διοργάνωσε το σημερινό δημοψήφισμα, η προσέλευση στις κάλπες ξεπέρασε το 80%, καθώς από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι της Κριμαίας (περίπου 1.5 εκατομμύρια) συνέρρεαν μαζικά στα 1.250 εκλογικά τμήματα που είχαν στηθεί σε όλη τη χερσόνησο.

Η διαδικασία στη Συμφερόπολη και τις άλλες πόλεις κύλισε ομαλά και χωρίς επεισόδια, καθώς τα εκλογικά τμήματα και οι δρόμοι φυλάσσονταν από ισχυρές δυνάμεις του «Αυτόνομου στρατού της Δημοκρατίας της Κριμαίας», υποστηριζόμενες από ρωσικές δυνάμεις.

Από το Χάρκοβο, σήμερα το πρωί
Ωστόσο, σε άλλες ανατολικές πόλεις της Ουκρανίας που συντάσσονται με τη Ρωσία, όπως στο Χάρκοβο και το Ντόνετσκ, σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια καθώς το φιλορωσικό κίνημα είχε οργανώσει για σήμερα μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της Μόσχας και ένα άτυπο δημοψήφισμα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι απορρίπτει το δημοψήφισμα στην Κριμαία και χαρακτηρίζει «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές» τις ενέργειες της Ρωσίας. Παράλληλα, προειδοποιεί ότι η Ρωσία θα πληρώσει τίμημα για την στρατιωτική επέμβαση μέσω της επιβολής κυρώσεων και της αύξησης της αστάθειας
«Όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας έχουν καταστήσει σαφές, η στρατιωτική επέμβαση και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα έχουν υψηλό τίμημα για τη Ρωσία, όχι μόνο εξαιτίας των μέτρων που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας, αλλά επίσης ως άμεσο αποτέλεσμα των ίδιων των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

«Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι μέρες που που η διεθνής κοινότητα στεκόταν και παρακολουθούσε αμίλητη μία χώρα να καταλαμβάνει με τη βίας το έδαφος μιας άλλης» (σ.σ. εδώ γελάμε πικρά), συμπλήρωσε.
Πηγή: Newsbeast
Update:

4 σχόλια:

  1. Τι με Ε.Ε τι με ΗΠΑ τι με ΡΟΣΙΑ Ο λαός στην γωνία θα είναι, με ΔΝΤ και με μνημόνια κάθε είδους. Με τράπεζες και αφεντικά που θα τους πίνουν το αίμα.
    Αντωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αντωνης:
      Ισχύει, αλλά τουλάχιστον δεν θα κινδυνεύει να του βγάλουν δημόσια τα νύχια οι ναζιστές που έχουν την εξουσία στο Κίεβο, παράγοντας που πρέπει να παραδεχτούμε πως μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο.
      Από την άλλη μεριά το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών (εδώ της Κριμαίας) δεν αναγνωρίζεται μόνο στην περίπτωση σοσιαλιστικών επαναστάσεων, εφόσον θυμάμαι ορθά τις λενινιστικές αρχές, αλλά είναι πάγιο. Βάση αυτού άλωστε έγινε ανεξάρτητο (αστικό) κράτος η Φιλανδία (επί Λένιν)

      Διαγραφή
  2. “δικαίωμα στην αυτοδιάθεση των λαών”
    άκουσε την ομιλία του Κουτσουμπα στην συγκέντρωση της ΚΟΑ
    Αντωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.