Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Κριμαίας

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της ουκρανικής περιοχής της Κριμαίας αποφάσισε το τοπικό κοινοβούλιο της χώρας.

Την ίδια ώρα ο έκπτωτος Γιανούκοβιτς σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Epoch Times» κατάφερε να εξασφαλίσει άσυλο στη Μόσχα.

Η κατάσταση στη Ουκρανία βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί, τη στιγμή που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Εν τω μεταξύ ένοπλοι έχουν καταλάβει το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται πως «διεξάγονται συνεχείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις […] αεροπορικές βάσεις».

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσία ξεκαθάρισε μέσω Twitter πως η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών της με «σθεναρό και ανυποχώρητο» τρόπο, κάνοντας λόγο για «ευρείας κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα μετά την αποπομπή Γιανουκόβιτς η ακροδεξιά έως και ναζιστική στροφή της χώρας έχει αρχίσει να κάνει εμφανή τα σημάδια της. Οι πρώτες αποφάσεις της Ουκρανικής Βουλής μετά την ανατροπή του καθεστώτος Γιανουκόβιτς επιβεβιώνουν όσους έκαναν λόγο για νεοναζιστική προβοκάτσια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

5 σχόλια:

  1. Στο παρακάτω link δίνεται η πληροφορία ότι ο Γιάτσενιουκ είχε μιλήσει στο ...Brookings στις 24/06/2013. Ο τίτλος της συζήτησης ήταν Investing in Ukraine’s Future: Defining the Political and Economic Opportunities

    Ο Γιάτσενιουκ ήταν αυτός που προωθούσε η Νούλαντ στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν υποκλέψει οι Ρώσοι.

    Στις 22/01/2013 είχε μιλήσει στο Brookings o Τσίπρας, στο πρώτο του ταξίδι στη Washington.

    ρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ είναι μια ωραία φωτό με τη Νούλαντ κ τα τρία καθίκια (Γιάτσενιουκ, Κλίτσκο Τιαγκινμποκ).
    http://www.enikos.gr/data/photos/f943fd899fe1d4427180db4d91b77e13.jpg

    Εκτός από τον Γιάτσενιουκ βλέπω οτι από το Brookings είχε περάσει και ο Κλίτσκο. Απλά αυτός είχε περάσει λίγο παλιότερα, στις 12/10/2011.
    Είχε μιλήσει με θέμα το: "Ukraine: Today’s Issues and Tomorrow’s Opportunities"

    Είδες το Brookings;

    ρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.