Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Σε εξέλιξη προσπάθεια για φασιστικό πραξικόπημα;

Κίεβο: "Διαδηλωτής" με πλήρη στρατιωτικό εξοπλισμό.
κράνος, εξάρτηση, επιγονατίδες.
Μερικές ειδήσεις από την Ουκρανία:


Τα δυτικά ΜΜΕ αποσιωπούν ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Κοιτάξτε πως δείχνουν τα δυτικά ΜΜΕ σκηνές από την Ουκρανία, - είπε ο υπουργός. – Οι ειρηνικοί αντιπολιτευόμενοι απαιτούν δικαιοσύνη και τάξη, ενώ οι θηριώδεις Αρχές καταστέλλουν τις ενέργειές τους με τη βία».
«Στην πραγματικότητα κρύβεται τεράστιος αριθμός γεγονότων από ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία, - δήλωσε ο Λαβρόφ. – Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν και ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων αγγλόφωνων και αραβόφωνων, που δείχνουν λεπτομερώς, με τι δυνάμεις βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες οι ουκρανικές Αρχές – με καθαρά εξτρεμιστικές, αντισημιτικές. Και αυτό αποσιωπείται, δυστυχώς».

Ουκρανοί "αντικαθεστωτικοί". Ναζιστικά περιβραχιόνια
και στον φόντο την σημαία της ΕΕ....
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των διαμαρτυρόμενων κατά της κυβέρνησης της Ουκρανίας και της αστυνομίας στο κέντρο του Κιέβου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των τοπικών ΜΜΕ, ανάμεσα στα θύματα της σύγκρουσης είναι και ένας δημοσιογράφος, που εργαζόταν στο έντυπο Vesti.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, άγνωστοι τράβηξαν το δημοσιογράφο από το ταξί, τον ξυλοκόπησαν και τον πυροβόλησαν στο στήθος. Η ευθύνη γι΄ αυτό το φόνο έχει επιρριφθεί στην άτυπη οργάνωση «τιτούσεκ», που χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της δράστης των καταδρομέων.

Επίσης, από τις σφαίρες εξτρεμιστών στο Κίεβο έχουν σκοτωθεί δυο αστυνομικοί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας. Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 21 υπάλληλοι των οργάνων επιβολής της έννομης τάξης.
Οι συγκρούσεις στο Κίεβο ξέσπασαν στις 18 Φεβρουαρίου.
Η σύζυγος του "φιλοδυτικού" πρώην Ουκρανού
προέδρου Γουσένκο.
Διατέλεσε και πράκτορας της CIA
Στο Κίεβο, οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στη στέγη του σπιτιού στη γωνία των οδών Σελκοβίτσναγια και Ινστιτούτσκαγια, από την οποία η αστυνομία έβαλε εναντίον τους με μη-θανατηφόρο όπλο διαμετρήματος 12.

Οι ελεύθεροι σκοπευτές διέφυγαν από τη στέγη, πυροβολώντας και ρίχνοντας βομβίδες αερίου. Τώρα, οι διαδηλωτές πήραν τη στέγη υπό τον έλεγχό τους και εγκατέστησαν εκεί 10 περίπου άτομα.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές κατέλαβαν το γραφείο του κυβερνώντος Κόμματος των Περιφερειών στην οδό Λίπσκαγια του Κιέβου.

Υπό την πίεση των γεγονότων ο μηχανισμός της Βερχόβναγια Ράντα (Κοινοβουλίου) υποχρεώθηκε να καταχωρήσει ένα σχέδιο ψηφίσματος σχετικά με την επαναφορά του Συντάγματος του 2004.
Ουκρανοί  "αντικαθεστωτικοί" με στρατιωτικά κράνη, στολές, εξοπλισμό
καταστολής, και μυτερά κοντάρια, εφορμούν με τα στοχάδια στις
ασπίδες τους...


«Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν παραμελήσει την αρχή της δημοκρατίας που ορίζει ότι η εξουσία λαμβάνεται μετά τις εκλογές και όχι στο δρόμο (...) Πέρασαν αυτή τη διαχωριστική γραμμή καλώντας τους πολίτες να πάρουν τα όπλα», τόνισε ο κ. Γιανουκόβιτς στο διάγγελμά του και ενώ η επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν σε εξέλιξη κατά των διαδηλωτών στο κέντρο τού Κιέβου. «Πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση του νόμου και οι δράστες θα εμφανιστούν ενώπιον της δικαιοσύνης», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Όλα τα παραπάνω ενώ μόλις χθες:
Ουκρανοί "διαδηλωτές"...
Το Δεκέμβριο η Μόσχα υποσχέθηκε να χορηγήσει στο Κίεβο 15 δισεκ. δολάρια, προκειμένου να στηρίξει την εξασθενημένη οικονομία της χώρας, όμως από τότε η Ουκρανία έχει λάβει μόνο 3 δισεκ. δολάρια.

Η νέα δόση δανείου μπορεί να ενισχύσει αισθητά τη θέση του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει σθεναρό κίνημα διαμαρτυρίας.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη: 
... αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης της πόλης Λβιβ, καθώς και την έδρα της αστυνομίας στην πόλη αυτή που θεωρείται προπύργιο των εθνικιστών, στη δυτική Ουκρανία, όπως ανέφερε ένα δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή.

Περίπου 500 άνθρωποι πετροβόλησαν αρχικά το κτίριο όπου στεγάζεται η περιφερειακή διοίκηση και κατόπιν εισέβαλαν σε αυτό χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Λίγο αργότερα περίπου 100 διαδηλωτές κατέλαβαν αιφνιδιαστικά και την έδρα της αστυνομίας...
Πηγή
Με τις κοκκινόμαυρες σημαίες των Ουκρανών ναζί στην πρώτη γραμμή...
Βλέπε ακόμη:
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/2014_02_17/263112967/

3 σχόλια:

  1. Όταν κυκλοφορήσει, να βάλεις και τη φωτογραφία που έδειξε σήμερα το δελτίο ειδήσεων, με το "Χίτλερ ελευθερωτή". Είναι νομίζω πιο εύγλωττη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φασισταριό εναντίον φασισταριού!
    Θα ήτανε πολύ καλύτερη φάση αν αυτό γινόταν κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος.
    Εύχομαι στους ουκρανούς κομμουνιστές και τον ουκρανικό λαό τα γεγονότα να τους φωτίσουν.
    Εμείς, βέβαια, χτυπάμε την ισχυρή πλευρά, ΕΟΚ-Δυτικός Ιμπεριαλισμός, χωρίς να δίνουμε μπέσα στην αδύνατη - ίδια σκατά είναι από ποιοτικής πλευράς και οι δυό τους. Ο εχθρός του εχθρού μου εδώ είναι επίσης εχθρός μου. Αλλά μας βολεύει η κόντρα τους να συντηρείται σε ισορροπία, χωρίς να παίρνει κεφάλι κανένας, μέχρι να αλληλοφαγωθούνε και να γίνουν πιο ευάλωτοι σε ένα εργατικό κίνημα, που εν τω μεταξύ πρέπει νάχει συνέλθει......
    Δύσκολα;
    Μπορεί, αλλά πιο εύκολο δεν βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεχτάρ ο Τρομερός:
      Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
      Ή πιο σωστά δεν τα βλέπω έτσι ακριβώς εγώ.
      Ο Ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός έχει πετάξει κάθε είδους μάσκα και υποστηρίζει ανοιχτά τον ναζισμό, τόσο ιστορικά όσο και στο σήμερα. Ο Ρώσικος ιμπεριαλισμός από την άλλη, και για τους δικούς του λόγους, προβάλει συνεχώς το σοβιετικό αντιφασιστικό παρελθόν του.
      Θέλω να πω, δεν είναι μόνο θέμα δυναμικής.
      Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός είναι και πιο ισχυρός, είναι και ανοιχτά φασιστικός (πλέον), είναι και αφάνταστα πιο υποκριτικός με τις κορώνες του για "δημοκρατία".
      Εκτός από τα παραπάνω, με δεδομένο πως η χώρα μας ανήκει στο ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ, το χτύπημα αυτού ακριβώς του μπλοκ είναι και το διεθνιστικό μας καθήκον.
      Χωρίς να ταυτίζομαι σε καμμία περίπτωση με τα συμφέροντα των ρώσων ιμπεριαλιστών, θα διαφωνήσω με την εισαγωγή σου που λέει "Φασισταριό εναντίον φασισταριού!".
      Από την μία έχουμε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση (όσο είναι αυτό εφικτό σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας) και από την άλλη έναν εσμό ναζιστών και πρακτόρων της δύσης (βλέπε και εδώ: http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_20.html).
      Και στο κάτω-κάτω της γραφής ο Ουκρανικός λαός είχε κάθε δικαίωμα να εκλέξει μία κυβέρνηση η οποία δεν ήθελε να εντάξει την χώρα του στις ευρωατλαντικές συμμαχίες (και εμείς που ενταχθήκαμε την είδαμε την προκοπή μας).
      Ε δεν μπορεί αυτή την επιλογή του να πρέπει να την πληρώσει σόνι και ντε με αίμα, εμφύλιο και φασισμό επειδή αυτό αποφάσισαν κάποιοι στην Ουάσινγκτον, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο...

      Την ίδια στιγμή τα eurocorps ετοιμάζονται για επέμβαση στην Βοσνία, όπου οι "αφελείς" εξεγερμένοι εργάτες αντί εμβλημάτων των SS, σηκώνουν πανό με το σύνθημα "προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθήτε!"
      Κάτι τέτοια η "δημοκρατική Ευρώπη" δεν μπορεί να τα ανεχτεί...
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9761.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.