Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αντιφασιστικό μέτωπο στην Ουκρανία

Αντιφασιστική πορεία στο Κίεβο στις 8 Φλεβάρη από Ουκρανούς κομμουνιστές
Ακολουθούν βίντεο από διάφορες πόλεις της Ουκρανίας:


Στη Σεβαστούπολη σήμερα, 50.000 χιλιάδες κάτοικοι ψήφισαν δημόσια τη σύσταση του Αντιφασιστικού Μετώπου της Πόλης. Εκεί και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας.
Πηγή: Disdaimona


Το παραπάνω βίντεο είναι από την πόλη Κερτς στην Κριμαία. Εκεί οι υποστηρικτές του τζημεροειδούς Βιτάλι Κλίτσκο παρέα με "αγανακτισμένα" ουκρανικά χρυσαβγουλοειδή επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό "αγανάκτισης" στην πλατεία της πόλης με μικροφωνικές και σημαίες. Το αποτέλεσμα ήταν οι ρωσόφωνοι κάτοικοι να τους επιτεθούν χαρακτηρίζοντάς τους φασίστες χαλώντας τους το σκηνικό που πήγαν να δημιουργήσουν.
Στα 3:00 φαίνεται και ένα "αγανακτισμένο" φιλοΕΕ φασιστοειδές (με παραλλαγή, ένα φασιστοφετίχ που δε έχει σύνορα) να τρώει το ξύλο της αρκούδας από κατοίκους του Κερτς.
Πηγή: troMPAxtiko
*Σημείωση: 
Οι πορτοκαλί-μαύρες σημαίες είναι αυτές που έχουν καθιερωθεί να συμβολίζουν την αντιφασιστική νίκη στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ (μπορείτε να δείτε αρκετές κορδέλες με αυτά τα χρώματα σε διάφορες χώρες της ΕΣΣΔ εδώ, κατά την επέτειο την αντιφασιστικής νίκης), αφού για ευνόητους λόγους κανένας από τους νέους άρχοντες των χωρών αυτών δεν ήταν διατεθειμένος να ανεχτεί να γεμίζει η χώρα του με σφυροδρέπανα κάθε 9η Μάη...
Tα χρώματα προέρχονται από το ανάλογο σοβιετικό παράσημο.




1.000.000 Ουκρανοί της Οδησσού διαδηλώνουν ενάντια στο Φασισμό...

14 σχόλια:

  1. Υπάρχει περίπτωση αυτοί που χτυπάνε τον τύπο με την παραλλαγή, στο βίντεο από την πόλη Κερτς στην Κριμαία, να είναι του ΚΚΟ;

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΑΛΗΣ:
    Που να ξέρω;
    Τις αντιφασιστικές πορτοκαλί-μαύρες κορδέλες φοράνε.
    Θα μπορούσαν πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα μ΄έκαψες! ΤΩΡΑ... Μ΄ΕΚΑΝΕΣ ΣΚΟΝΗ!!!

    Εγώ έβαλα στοίχημα οτι δεν είναι!... Και εσύ μου λες "δεν ξέρω";;;

    ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ!!!

    ΑΚΛΑΥΤΟΣ!!!!!.......... ΑΚΛΑΥΤΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!!!!!

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Άμα είναι να βάζεις στοιχήματα, να μου στέλνεις e-mail πριν για να τα στήνουμε, και να κόβουμε τα κέρδη ...κουπόνια!
      :D)))))

      Διαγραφή
  4. Σύμφωνα με μια αναφορά της disdaimona κάποιοι φωνάζουν "φασίστες δεν έχετε δικαίωμα", πολύ θετικά μηνύματα. Απ'την άλλη το 10 να βαράνε 1 δεν μου άρεσε καθόλου, είναι στην τσίτα τα νεύρα με τους φασιστόσπορους αλλά εδώ δεν είχαμε καμιά σύγκρουση, μπορούσαν κι αλλιώς. Ελπίζω να κυριαρχήσουν οι κομμουνιστικές ιδέες και να μην καπαρωθεί αυτό το αντιφασιστικό ρεύμα από ρώσικες εθνικιστικές κορώνες.

    Θα ήθελα να ρωτήσω για την πηγή όσον αφορά την πορεία του 1 εκ.. Είναι όντως τόσοι; Το βίντεο τελειώνει (και είναι πεντάλεπτο) και η ροή συνεχίζεται, αλλά θα ήθελα μια εξακρίβωση. Αν μη τι άλλο πρόκειται για θετικές ειδήσεις το ότι βλέπουμε να βγαίνουν αρκετοί δυναμικά εναντίον του φασισμού, λίγο φως μες την μαυρίλα.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ijon Tichy:
      Η πηγή για την Οδησσό είναι από τον σχολιασμό του βίντεο στο you tube. Όπως το είδα, έτσι και το μετέφερα. Πιθανόν ο αριθμός να είναι διογκομένος, πιθανόν και όχι. Ειλικρινά, δεν ξέρω...
      Το δικό μου ζήτημα στο δεύτερο που σχολιάζεις, δεν είναι το πόσοι βαράγανε τον φασίστα, αλλά το ότι παρόλα αυτά έφυγε περπατώντας. Το μόνο!
      Ας μην ξεχνάμε πως στην μισή χώρα βρίσκονται εν εξελίξη φασιστικά πογκρόμ. Ε, νομίζω πως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους αντιφασίστες για έλλειψη ...σαβουάρ βιβρ, όταν προσπαθούν να περιοσίσουν την εξάπλωση της πανούκλας...

      Διαγραφή
  5. Νομίζω ότι απευθείας αναλογίες ουκρανίας και ελλάδας στο ζήτημα του φασισμού-αντιφασισμού (και εν γένει στο πολιτικό σκηνικό) δεν μπορούν να γίνουν. Δεν ξέρω πολλά για εκεί αλλά γράφω όσα μπορώ να καταλάβω από τον περίγυρο μου και από δημόσιες τοποθετήσεις.

    Πολλοί ανατολικοουκρανοί ορμώμενοι από πατριωτικά αισθήματα βλέπουν την νέα κατάσταση στο Κίεβο ως ξεκάθαρη προδοσία εναντίον του ενιαίου ρωσικού, ουκρανικού και λευκορωσικού λαού. Ως εκ τούτου κάνουν απευθείας αναγογές με τον ΒΠΠ και τηρουμένων των αναλογιών δεν τους αδικώ.

    Το point εδώ είναι ότι ο αντιφασισμός αυτών των ανθρώπων εκδηλώνεται μαζί με το αίσθημα ενός πιο διευρυμένου "ανατολικοσλάβικου" πατριωτισμού, παρά τοπικιστικού "ουκρανικού", "λευκορωσικού" κλπ.

    Φορείς αυτού του, ας πούμε, ευρύτερου πατριωτισμού που υποστηρίζει την ενότητα ουκρανίας-ρωσίας-λευκορωσίας ακόμα και καζαχστάν είναι και τα ΚΚ των χωρών αυτών (τα τελευταία στα πρότυπα της ΕΣΣΔ). Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά του το ΚΚΟυ τα παίρνει στην ανατ. Ουκρανία, ενώ στις περιοχές της Γαλικίας (δυτικό άκρο της χώρας) είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Μάλιστα, την δεκαετία του '90 το ΚΚΟυ έβγαινε τόσο στην κριμαία όσο και στην Ανατ. Ουκρανία πρώτο κόμμα.

    κδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @κδ:
      Ο σοβιετικός "πατριωτισμός" είναι ένα ζήτημα που δύσκολα μπορούμε να κατανοήσουμε.
      Μια σύγκριση θα μπορούσε να γίνει ίσως με το πως οι Κύπριοι μπορούν να αποδεχτούν την διχοτόμηση ως τετελεσμένο...
      Εννοώ πως παρά την γεωπολιτική πραγματικότητα, δεν είναι διατεθειμένοι να την δεχτούν. Το ίδιο συμβαίνει και με μερίδα πολιτών της ΕΣΣΔ. Απλά δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν τον διαμελισμό της πατρίδας τους

      Διαγραφή
  6. και μια μικρή διόρθωση, η αντιφασιστική πορεία δεν είναι από το Κίεβο αλλά από την πόλη Ζαπορόζιε.

    κδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @κδ:
      Στο σάιτ που το βρήκα έγραφε:
      "The Communist Party of Ukraine reported that more than 1,000 people joined the anti-fascist march in Kiev on Feb. 8."

      Διαγραφή
    2. από το επίσημο σάιτ του ΚΚΟυ

      http://www.kpu.ua/na-antifashistskom-marshe-v-zaporozhe-sozhgli-banderu/

      τίτλος: "Σε αντιφασιστική πορεία στο Ζαπορόζιε κάψανε το ομοίωμα του Μπαντέρα".

      Κάνω συνειρμούς με τον δικό μας "προδότη" Ιούδα, που το ομοίωμά του θα κάψουν στην ελληνική επαρχία την ερχόμενη κυριακή.

      κδ

      Διαγραφή
    3. @κδ:
      Υγεία αγαπητέ, τίποτε άλλο από υγεία δείχνει το ότι αναφέρεις.
      Μακάρι και εδώ να καίγανε το ομοίωμα του Παπαδόγκονα (του ταγματασφαλείτη) αντί για του Ιούδα κάθε πάσχα.
      Δεν θα ήταν τώρα 3η πολιτική δύναμη της χώρας οι ναζί...

      Διαγραφή
  7. τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι "ο φασισμός δεν θα περάσει ",Οδησσός πόλη ήρωας "και Ρωσία,τώρα στα σχόλια που άκουσα μιλάνε ότι για πρώτη φορά βλέπουν τόσο πολύ κόσμο να διαδηλώνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.