Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ουκρανός ραβίνος καλει τους Εβραίους του Κιέβου για να εγκαταλείψουν την πόλη σε περίπτωση νίκης της αντιπολίτευσης

Όποιος ξεχνάει το παρελθόν είναι υποχρεωμένος
να το ξαναζήσει...
Φοβούμενη τη βία κατά των Εβραίων της Ουκρανίας, η εβραϊκή κοινότητα ζητά από το Ισραήλ βοήθεια σε σχέση με την ασφάλεια της.

Ο Ουκρανός ραβίνος Moshe Reuven Azman, κάλεσε τους Εβραίους του Κιέβου να εγκαταλείψουν την πόλη και τη χώρα, ακόμη και αν είναι δυνατόν, φοβούμενος ότι οι Εβραίοι της πόλης θα είναι θύματα του χάους, όπως ανέφερε την Παρασκευή η ισραηλινή εφημερίδα Maariv .

"Είπα στο εκκλησίασμα μου να φύγει από το κέντρο της πόλης ή από πόλη και, ει δυνατόν, εντελώς από την χώρα και μάλιστα μαζικά», είπε ο Ραβίνος Azman Maariv. "Δεν θέλω να προδικάσω το τελικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε, «αλλά υπάρχουν συνεχείς προειδοποιήσεις σχετικά με προθέσεις να επιτεθούν εβραϊκά ιδρύματα."

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας τα σχολεία της εβραϊκής κοινότητας έκλεισαν, αλλά εξακολουθούν να γίνονται οι τρεις καθημερινές προσευχές. Ο Azman ανέφερε πως η Ισραηλινή πρεσβεία σύστησε στα μέλη της Εβραϊκής κοινότητας να αποφύγουν να εγκαταλείψουν σπίτια τους.

Ο Edward Dolinsky, επικεφαλής της κεντρικής οργάνωσης των Εβραίων της Ουκρανίας, χαρακτήρισε την κατάσταση στο Κίεβο τρομερή, λέγοντας στην Maariv "Ήρθαμε σε επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν ζητώντας να μας βοηθήσει ο ίδιος σε σχέση με την ασφάλεια της κοινότητας."

Διαδηλωτές στην ουκρανική πρωτεύουσα ζήτησαν πλήρη έλεγχο της πόλης του Σαββάτου μετά από την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας με την μεσολάβηση της Δύσης, και στόχο τον τερματισμό της τρίμηνης πολιτικής κρίσης της χώρας.

[...]
Πηγή: Haaretz

1 σχόλιο:

  1. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ αυτός αντί να καλυτερεύει (=ΣΟΣΙΑΛΙΣτικευει), χειροτερεύει (=ΦΑΣΙΣτικευει);

    Ε, ωρε Στάλιν... σηκω κι έλα βόηθα μας!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=ZRsc3yGFrhg

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.