Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Περίεργα πράγματα: Και Κουφοντίνας εναντίον Ξηρού!

Είχαμε πει πως τις εξελίξεις στο θέμα "τρομοκρατία" θα τις καταγράφουμε σε πραγματικό χρόνο, καθώς έχουμε την αίσθηση πως κάτι πολύ "χοντρό" μας ετοιμάζουν οι κρατούντες.
Για έναν "περίεργο" λόγο, αυτήν την αίσθηση τελικά δεν την έχουμε μόνο εμείς, αλλά ακόμη και κρατούμενοι καταδικασμένοι (δίκαια ή άδικα) για την υπόθεση της 17Ν, που από ότι φαίνεται είναι ίσως πιο σοβαροί από διάφορους εξωκοινοβουλευτικούς που θεωρούν πως το ζήτημα αυτό μπρορεί να προσφέρεται για μικροπολιτική σπέκουλα.

Σε κάθε περίπτωση τα ερωτήματα όσο πάει και αυξάνονται...

Μετά τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο λοιπόν, και ο Δημήτρης Κουφοντίνας αδειάζει (πιό διακριτικά είναι η αλήθεια, αλλά και με καυστικότατο λόγο) τον Χ.Ξηρό και τα ..."αντάρτικα ντουφέκια" του.

Πιο συγκεκριμένα:

Σαφές μήνυμα προς «κάθε επίδοξο διεκδικητή» (φωτογραφίζοντας ασφαλώς τον Χριστόδουλο Ξηρό) του ονόματος και της ιστορίας της «17 Νοέμβρη» στέλνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσα από μία δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην οποία ξεκαθαρίζει ότι ο ιστορικός κύκλος της οργάνωσης έχει κλείσει από το 2002.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει από το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής. Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της τότε. Τα τελευταία χρόνια, όμως, στη χώρα μας, στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης, αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου, πιο μητροπολιτικό, με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.

Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτή που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία. Και το κίνημα, στην ώρα του, θα αξιολογήσει τις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.

Εγώ, όμως, σήμερα, από τη δική μου μεριά, οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση και προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο ως συνεχιστής της.

 Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για την φάρσα της ιστορίας!».

Update:

"Αδειάζει" τον αδελφό του και ο Σάββας Ξηρός


«Ο Χριστόδουλος διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο, δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν είναι σωστό να πω κάτι είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει, δεν μπορώ να πω τους λόγους ούτε να κρίνω», δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο Alpha 9,89.

«Η οργάνωση δεν υπάρχει, υπάρχει το δεξί μου χέρι που δεν έχει συλληφθεί γιατί το ακρωτηρίασαν και το πέταξαν», δήλωσε ο Σάββας Ξηρός, ενώ αναφερόμενος στην πιθανότητα μιας «νέας» 17Ν τόνισε πως «τέλειωσε αυτό το παραμύθι, σκόρπισε, δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση».
 «Τότε δεν ήταν οργάνωση λαϊκών τιμωρών που προσπαθούσε να αντικαταστήσει τη δικαιοσύνη, ήταν μια ένοπλη προπαγάνδα» πρόσθεσε.

2 σχόλια:

  1. Όταν κάποιοι έχουν χτίσει ένα «όνομα» στο χώρο τους και έρχεται ο Άβερελ των αδελφών Ξηρών και το παίζει συνεχιστής γελοιοποιώντας καταστάσεις, επόμενο είναι να υπάρχουν αντιδράσεις από τους πραγματικούς «καθοδηγητές» της οργάνωσης. Έχει όμως ενδιαφέρον εάν το παράδειγμα τους το ακολουθήσουν και οι ενεργές οργανώσεις εκτός φυλακής γιατί τότε πραγματικά θα αποκαλυφτούν κάποια πράγματα που θα αλλάξουν εντελώς το παιχνίδι που παίζεται τώρα. Ιδωμεν.

    Επίσης ένα άλλο που παρατηρεί κάνεις είναι η τρομακτική απουσία οποιασδήποτε ιδεολογίας πίσω από της «επαναστατικές» οργανώσεις νέου τύπου, κάτι που σε κάνει να απορείς για τα κίνητρα τους και για τους σκοπούς τους. Οι οργανώσεις που αναφέρει ως συμμαχικές ο Ξηρός στο διάγγελμα του (Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, Επαναστατικός Αγωνας, Σέχτα Επαναστατων )έχουν τόση σχέση με το όραμα του Μαρξισμού, της λαϊκής επανάστασης, των σοσιαλιστικών ιδεών όση σχέση έχει ο Κασιδιάρης με τον πασιφισμό και αν μπορούσε να τις προσδιορίσει οπωσδήποτε κάποιος τότε θα τις τοποθετούσε στον αναρχομιδενιστικο χώρο, δηλαδή κυριολεκτικά στο μηδέν, στο πουθενά.

    Πάντως αν δημιουργείται μια ευκαιρία κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι το να καταγγείλει απερίφραστα το ΚΚΕ κάθε μορφή ατομικής τρομοκρατίας και χρήσιμους ηλίθιους( που είτε ηθελημένα, είτε ακούσια το μόνο που καταφέρνουν είναι να προμοτάρουν την κατασταλτική ατζέντα της κυβέρνησης) απομονώνοντας έτσι τους προβοκάτορες που θέλουν ύπουλα να ταυτιστούν με το λαϊκό κίνημα και για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος την ασυναρτησία και το αδιέξοδο του αυτόκλητου κουμπουροφόρου τιμωρού .

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μάνος :
      Για όλα αυτά που λες καταγράφω τώρα.
      Κρατάω αρχείο.
      Αύριο-μεθαύριο διάφοροι ανεύθηνοι σπεκουλάντες θα κάνουν πως δεν γνωρίζουν ή πως δεν προειδοποιήθηκαν...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.