Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Από την "επαναστατική τρομοκρατία" στη μικροαστική αγανάκτηση

Από τον Κολωκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη στην "καταστροφή της μεσαίας τάξης"· απ' τους "δωσίλογους" και τους "κλέφτες" στην "ανοικοδόμηση", την αναζήτηση "νέων φορέων χρηματοδότησης" (!) και την "ενότητα της αριστεράς". Και αυτά χωρίς την παραμικρή αναφορά στην εργατική τάξη, στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες του (άλλη απ' τους συνδικαλιστές, που πρέπει...να τρώνε ξύλο) ή στην κοινωνικοποίηση της μεγάλης ιδιοκτησίας.

Ποιος να περίμενε πριν λίγα χρόνια ότι η ένοπλη "ακροαριστερά" θα ακουγόταν τόσο...οικεία για την αυθόρμητη ιδεολογία των αποτρελαμένων απ' την μεγαλοαστική σφαλιάρα και κατεστραμμένων απ' τα μονοπώλια μικροαστών -- αυτό το μείγμα ρεβανσισμού, εθνοπατριωτισμού και πίστης στην έλευση ενός...καλύτερου, "φιλολαϊκότερου" καπιταλισμού; Αν είχε αποδράσει λίγα χρόνια πριν, μπορεί και να γινόταν, έστω in absentia, φίρμα στην πλατεία Συντάγματος. Η μοναδική του διαφορά από την ρητορική της ΚΟΕ, του "Ίσκρα", και της πατριωτικής μερίδας της Ανταρσύα (Δελαστίκ, κλπ) --για να μην κοροϊδευόμαστε, των φαντασμάτων που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ του 1981-84-- είναι η προθυμία του να χρησιμοποιήσει την ένοπλη βία.

 Κάτι τραγικό, αν λάβει απόψη κανείς την αναμφισβήτητη βαρύτητα των μέσων που επέλεξε σε σχέση με την αφόρητη ελαφρότητα των σκοπών στων οποίων την υπηρεσία τέθηκαν αυτά τα μέσα (σκεφτείτε άνθρωπο που παίρνει τον θρασύδειλο ψευτοτσαμπουκά του Λαφαζάνη τόσο σοβαρά ώστε να πάρει τα όπλα! Είναι πραγματικά κρίμα!).


Από τη σκοπιά εμβρίθειας θεωρητικού προσανατολισμού, θα μπορούσε να είναι ο Ιφικράτης Αμυράς, αν ο Ιφικράτης Αμυράς είχε και ένοπλη πείρα.

Αθωώνεται πάντως οριστικά και τελεσίδικα από τις κατηγορίες για Μαρξισμό-Λενινισμό,
απ' τον οποίο έμειναν μόνο τα φυσεκλίκια στο πορτραίτο του Άρη και ο μπερές του Τσε.


Πηγή: Lenin reloaded

4 σχόλια:

  1. Και Ερνεστο και Γεωργιος και Θοδωρος και Αρης!

    Ειχα γραψει πριν λιγο καιρο για τον Χ.Ξ. οτι ειναι επιπολαιος και επιφανειακης πολιτικης καταρτησης και ηλπιζα μεσα μου να με διαψευσει. Με την σημερινη εικονα και το κειμενο του δεν με πειθει οτι μπορει να κανω λαθος για το ατομο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @γιωργος:
      Είχα διαφωνήσει τότε μαζί σου.
      Κρατάω ακόμη ανοιχτό το παράθυρο του απύθμενου λαϊκισμού.

      Το γεγονός πάντως πως την Μαρξ στην κλασσική φωτό της 17Ν πήραν ο ...Καραϊσκάκης και ο Κωλοκοτρώνης έχει ένα ξεχωριστό σημειολογικό ενδιαφέρον.

      Είχα γράψει παλιότερη πως η αστική τάξη χρειάζονταν και μια "αριστερή" εκτός από την "δεξιά" "τρομοκρατία".

      Να υποθέσω πως βρέθηκε και η φόρμουλα "δύο σε ένα" με τον εθνικισμό και την επανάσταση στο ίδιο κάδρο;

      Διαγραφή
    2. "Το γεγονός πάντως πως την Μαρξ"=Το γεγονός πάντως πως την θέση του Μαρξ

      Διαγραφή
  2. Στους αγανακτισμένους του λευκού πύργου, μόνο, θα φάνταζαν σαν επαναστατικές εξαγγελίες ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.