Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Σας φτύνουν!

Η σάτιρα που έκανε ως είδηση τον γύρο του κόσμου: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έριξε τον θείο του στα σκυλιά


Η είδηση ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν τάισε τον θείο του σε πεινασμένα σκυλιά ξεκίνησε ως σάτιρα από κινεζικό μικρομπλόγκ

news247 Ιανουάριος 06 2014 20:55


Η πληροφορία ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον θείο του δίνοντας τον σε πεινασμένα σκυλιά να τον φάνε, που έκανε το γύρο του κόσμου και προκάλεσε τον διεθνή αποτροπιασμό, φαίνεται ότι ξεκίνησε ως σάτιρα από ένα κινεζικό μικρομπλόγκ, σύμφωνα με το Reuters.

Η είδηση, η οποία αναμεταδόθηκε σχεδόν άμεσα σε ολόκληρο τον κόσμο, δημοσιεύτηκε από εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ και περιέγραφε τον νεαρό ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ ως ακόμη σκληρότερο κι απρόβλεπτο απ' ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τον θείο του Κιμ, τον Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, τον περασμένο μήνα χωρίς όμως να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον τρόπο της εκτέλεσης του ανθρώπου που κάποτε ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στη χώρα.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Γιανγκ εστάλη στο εκτελεστικό απόσπασμα, μοίρα που επιφυλάσσει η Βόρεια Κορέα για τους προδότες.

Ωστόσο, η πληροφορία ότι ο 67χρονος δόθηκε σε 120 πεινασμένους σκύλους εμφανίστηκε στην κινεζική ιστοσελίδα Tencent Weibo ως σατιρική ανάρτηση και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από έντυπα ανά τον κόσμο.

Η ανάρτηση στο Tencent Weibo που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου και δέχτηκε 290.000 "χτυπήματα", ανέφερε ότι ο Γιανγκ και πέντε συνεργάτες του κατασπαράχτηκαν από τα σκυλιά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.