Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αυτό δεν είναι προκήρυξη είναι κρεβατομουρμούρα (και κάτι στα σοβαρά)

Με 13.098 λέξεις απάντησαν οι φερόμενοι ως δολοφόνοι των δύο χρυσαβγιτών στο Ν.Ηράκλειο στις κατηγορίες ότι το χτύπημα τους είχε τα χαρακτηριστικά πληρωμένου δολοφόνου.

Χρησιμοποιώντας αμέτρητες φορές λέξεις όπως «εμετικός», «λάσπη» κ.α απάντησαν στην κρητική που δέχθηκαν από μεγάλη μερίδα της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και στο γεγονός ότι η πλειονότητα του πληθυσμού φαίνεται να θεωρεί την πράξη τους σαν προβοκάτσια.

Αυτή τη φορά δεν έστειλαn την προκήρυξη στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο αλλά στο Indymedia.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι έκαναν λάθος… το όνομά τους.*

Ενώ στην πρώτη προκήρυξη εμφανίστηκαν ως “Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες” στη δεύτερη υπογράφουν με τον τίτλο “Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις”.

Αντιμετωπίζουν ενδεχομένως το ίδιο πρόβλημα με τους Monty Python που δεν θυμόντουσαν αν ανήκουν στο Ιουδαϊκό Λαϊκό Μέτωπο ή στο Λαϊκό Μέτωπο της Ιουδαίας.


Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης εδώ. Εμείς σταματήσαμε κάπου στις 6.000 λέξεις και θα συνεχίσουμε μια άλλη φορά.
Πηγή: Infowar
__________
*Δεν ισχύει. Είναι η ίδια ονομασία που είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρώτη "προκήρυξη".  
Και λίγο πιο σοβαρά τώρα, 

[...]

Μια είναι η αιτία, η προβοκατορολογία

Δεν είμαστε πράκτορες της ασφάλειας αλλά αυθεντικοί εκπρόσωποι του αντιφασιστικού κινήματος είναι το ρεζουμέ αυτών των 21 σελίδων. «Δεν υπήρξε ένοπλη επαναστατική ενέργεια ίσως τα τελευταία είκοσι χρόνια που να μην λοιδορήθηκε τόσο πολύ από εκείνους από την αριστερά, αλλά κυρίως από κάποιους αναρχικούς-αντιεξουσιαστές» γράφουν χαρακτηριστικά.

«Μας έκανε μεγάλη τιμή όλος αυτός ο συρφετός των «αγωνιστών» που ξεκινά από την επίσημη αριστερά, ΚΚΕ και Σύριζα, Ανταρσύα, αλλά κυρίως, αυτή την φορά πλειοδότησαν -και αυτό έχει μεγάλη σημασία- σε ένα εμετικό οχετό κάποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές. Αρκετό λοιπόν διάστημα μετά την ενέργεια αφότου καταλάγιασε όλη αυτή η λάσπη, επιλέγουμε να απαντήσουμε» αναφέρουν.

Αυτή τη φορά δεν αφήνουν θολό το θέμα των ιδεολογικών τους καταβολών και ξεκαθαρίζουν ότι είναι άτομα αναρχικών και όχι μαρξιστικών καταβολών.

Είναι αλήθεια νέα προκήρυξη είναι αρκετά πιο αληθοφανής από την πρώτη και είναι σαφές ότι έχει γραφτεί από ανθρώπους με γνώση του «χώρου». Η προκήρυξη απευθύνεται κυρίως στον αριστερό, κομμουνιστικό και αντιεξουσιαστικό χώρο και αναπαράγει όλα τα γνωστά επιχειρήματα κατά της «προβοκατορολογίας» και των «θεωριών συνομωσίας».

«Ανήκουμε σε εκείνους που θέλησαν να επιτεθούν τον Οκτώβριο του ΄11 στη βουλή μαζί με χιλιάδες λαού και συνεπλάκησαν με τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τα οποία υπερασπίστηκαν μαζί με τα ΜΑΤ το αστικό κοινοβούλιο» αναφέρουν στο κείμενο τους.

Επιχειρούν να δικαιολογήσουν την αναφορά στους αγώνες της σταλινικής ΟΠΛΑ και αναφέρονται ονομαστικά κατά του Ριζοσπάστη και του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.
[...]
Πηγή:MAO.gr (οι υπογραμμίσεις δικές μας)
Το παρακράτος απειλεί λοιπόν τους κομμουνιστές ανοιχτά και χωρίς κανένα πρόσχημα πλέον.
Αυτό είναι κάτι που προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει συμβεί από την μεταπολίτευση και μετά.
Και φυσικά δεν χρειάζεται καμμία "θεωρία συνωμοσίας" για να χαρακτηρίσεις χαφιέ κάποιον που ισχυρίζεται πως είναι τόσο μεγάλος "αντιφασίστας" που αναλαμβάνει αυτόκλητα τον ρόλο του τιμωρού από την μία, και από την άλλη παραδέχεται κυνικά πως έχει συνεργαστεί με τους ναζί σε επιθέσεις εναντίον απεργών εργατών, χρησιμοποιώντας μάλιστα και αυτούσια την ορολογία που είχε χρησιμοποιήσει τότε η ΧΑ για να δικαιολογήσει την δολοφονική αυτή επίθεση:
"...γιατί προστάτευαν το αστικό κοινοβούλιο..."

Ας έχουμε πάντως υπόψην πως από πουθενά δεν προκύπτει πως οι δράστες της προβοκάτσιας στο Ν.Ηράκλειο έχουν την οποιαδήποτε σχέση με όσους συνέγραψαν τα φερόμενα ως κείμενα προκηρύξεων "ανάληψης ευθύνης", οπότε μπορεί και εμείς να μιλάμε απλά επάνω σε ένα κείμενο με το οποίο έκαναν το κομμάτι τους κάποια αναρχοπιτσιρίκια στο ιντιμήντια.

9 σχόλια:

  1. Μεγάλα χάλια, "απ' όπου κι αν προέρχονται"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τουλαχιστον με την 17ν ειχαμε μια συνοχη στα κειμενα τους. αυτοι πηδανε απο το ενα θεμα στο αλλο σαν καγκουρο.
    τα επιχειρηματα τους ειναι επιπεδου δημοτικου.
    περα απο τα επικινδυνα (παραδοχη της επιθεσης στις 20/10) εκει που επεσα απο την καρεκλα απο τα γελια ηταν το σημειο της επιμονης του αρη για το ανταρτικο παρα τις αντιρρησεις του σταλινικου ΚΚΕ.
    συνεχιζει να μου δινει την εντυπωση διαφορετικων συντακτων μεσα στο κειμενο και φυσικα επιφανειακη γνωση ιστορικων καταστασεων.
    "αναρχικη επανασταση" το 36 στην ισπανια!!!! μηχανιστικες μεταφορες πραγματων και καταστασεων κτλ κτλ.
    η αληθεια ειναι οτι κανανε σοβαροτερη προσπαθεια απο την πρωτη, αλλα συνεχιζει να ειναι τραγικη η προκυρηξη.
    ενδιαφερον παρουσιαζει το πεσιμο σε καποιες αναρχικες ομαδες και το γεγονος της 4σελιδης ενασχολησης με το ΚΚΕ. που να εγραφαν και προκυρηξη για το ΚΚΕ :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @modesto:
      Κάθε εποχή έχει την "τρομοκρατία" που της αξίζει...

      Διαγραφή
    2. Τρολλοτρομοκράτες;

      Διαγραφή
    3. @zoot horn rollo:
      Εάν δεν υπήρχαν πραγματικά διακυβεύματα, όλη αυτή η ιστορία θα ήταν τρολιά και μάλιστα διασκεδαστική

      Διαγραφή
  3. πολύ περίεργες προκηρύξεις και αυτή αλλα και η προηγουμενη.

    Πάντως για την πιο πρόσφατη δεν θα πέσω από τα σύννεφα αν όντως έχει γραφτεί από αναρχικους- αντιεξουσιαστές-αυτόνομους-ανενταχτους ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται. Η φρασεολογία που χρησιμοποιείται στο κείμενο, το επίπεδο επιχειρημάτων και η αδυναμία παραγωγής νοηματικής σκέψης είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα σε άτομα που έχει τύχει να ανταλλάξω απόψεις από χώρους που "λένε" ότι εμπνέονται από την αναρχική ιδεολογία.
    Απο την αλλη, εάν η προκήρυξη είναι προϊόν προβοκατόρων, απορώ στην υπομονή αυτών που κάθισαν να γράψουν τόσες σελίδες αερολογίας. Πραγματικά αξιος ο μισθός τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @γιωργος:
      Ναι, η τελευταία πράγματι θα μπορούσε να έχει γραφτεί από κάποιον "χωρικό", υπό την προϋπόθεση αυτός να είναι κάτω από 25 (τουλάχιστον) και από τους πιο πολιτικά αγράμματους, ακόμη για αυτόν τον χώρο....

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.