Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ» ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ή «Η ΒΡΟΧΕΡΗ ΒΡΟΧΗ»

O ιδεολογικός «ντουβρουτζάς» είναι ίδιον των μικροαστών που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον Μαρξ και την Ταξική Πάλη σύμφωνα με ότι αντιλαμβάνεται η κεφαλή τους. Έτσι όχι μόνο του αλλάζουν τα πετρέλαια, αλλά και γίνονται και επικίνδυνοι όσο το καμίνι της Ταξικής Πάλης πλησιάζει στο σημείο μηδέν της έκρηξης. Αν μάλιστα η κακή τύχη τους φέρει στο τιμόνι της καθοδήγησης της εργατικής τάξης τότε η ήττα είναι όχι μόνο βέβαιη, αλλά θα είναι τόσο οδυνηρή για την εργατιά που θα αργήσει πολύ να ξανασηκώσει κεφάλι. Έννοιες όπως «δημοκρατία», «ανθρώπινα δικαιώματα», «ελευθερία» κλπ, ασκούν τέτοια και τόση γοητεία στο κεφάλι τους, που παρακάμπτουν κι εξοστρακίζουν στο τέλος την Ουσία του Μαρξισμού, την καθοδήγηση δηλαδή της κοινωνίας προς τον νέο κόσμο από την εργατική τάξη ,με τον μόνο τρόπο που μπορεί να το κάνει αποτελεσματικά αυτό: Την Δικτατορία της !

Εκεί ακριβώς, επειδή δεν κατανοούν ότι εχθρός μετά την επανάσταση δεν είναι τόσο η Αστική τάξη (που έχει ήδη συντριβεί ), αλλά ακριβώς οι αξίες της και η ιδεολογία της που έχουν φωλιάσει μέσα σ'αυτούς τους ίδιους (τους μικροαστούς), στην τεράστια μάζα δηλαδή της κοινωνίας, γίνονται επικίνδυνοι. Δεν κατανοούν την αναγκαιότητα αυτής της Δικτατορίας γιατί κάπου βαθιά τους γνωρίζουν ότι ΑΥΤΟΙ είναι εν δυνάμει φορείς και αναγεννητές της τάξης που συντρίφτηκε. Κάπου βαθιά μέσα τους νοσταλγούν το χαμένο όνειρό τους να γίνουν αυτοί Αστοί στην θέση των Αστών. Νοιώθουν την Δικτατορία του Προλεταριάτου σαν ΑΠΕΙΛΗ για τους ίδιους! 

Από αυτόν τον λόγο φτάνουν στο σημείο να αποδέχονται τον μετεπαναστατικό πολυκομματισμό ,την ύπαρξη ΚΑΙ δεξιών κομμάτων, χάρην των «ανθρώπινων δικαιωμάτων» και της (φευ!!) «δημοκρατίας»! Να ανοίγουν δηλαδή διάπλατα τις κερκόπορτες στην παλινόρθωση της «αγαπημένης» τους τάξης της Αστικής! Έτσι όχι μόνο διαστρεβλώνουν τον ΜΑΡΞΙΣΜΌ αλλά αναιρούν στην πράξη την τεράστια κοσμογονική κοινωνική αλλαγή της Ανθρωπότητας, το πέρασμα στις Σοσιαλιστικές σχέσεις παραγωγής. Το ότι χρησιμοποιούν στα λόγια τον Μαρξισμό (ανασκολωπιζοντάς τον μάλιστα) είναι για ξεκάρφωμα. Για να κρύψουν την αδυναμία που έχουν να κατανοήσουν ότι ο Μαρξ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ από όλες τις τάξεις την εργατική να ηγηθεί επειδή την λυπήθηκε για ότι τράβαγε,,, αλλά γιατί η σχέση της με την παραγωγή ήταν τέτοια που μόνο αυτή μπορούσε να το κάνει .

Ο μικροαστικός κοσμοπολιτισμός τους είναι ανίκανος να ερμηνεύσει τον Μαρξ, να χρησιμοποιήσει το εργαλείο του διαλεκτικού υλισμού, να κατανοήσει έννοιες όπως Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός, Σχεδιασμένη Οικονομία, ακριβώς γιατί έχουν μάθει να σκέφτονται με αστικούς όρους, ιδεαλιστικούς.

Είναι σαν να προσπαθούν να κάνουν τα Μαθηματικά ….Φιλοσοφία. Λίγο από Κεύνς, λίγο από Ανταμ Σμιθ, βάζουμε και ολίγη από Πουλαντζά και Καστοριάδη και ΙΔΟΥ ο …αχταρμάς!
Έτσι ότι προσωνύμια (και μάλιστα ηλίθια) κι αν βάλλουν μπροστά από τον «κομμουνισμό» τους …. «ελευθεριακό», «δημοκρατικό» κλπ παραμένουν –κρυπτόμενοι- φανατικοί αρνητές της Σοσιαλιστικής πορείας του Ανθρώπου στην πράξη, εν δυνάμει εχθροί της και οι καλύτεροι «αντίπαλοι» για τους Αστούς Ιμπεριαλιστές.
ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ .
….και η βρόχα έπεφτε …LEFT
Από σχόλιο του αναγνώστη "Γκεόργκυ Ζούκωφ" στο Lenin reloaded

4 σχόλια:

  1. Να προσθέσω επίσης οτι τον «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ» ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ τον επικαλούνται οι αναρχικοί (τώρα δεν ξέρω, να βάλλω εισαγωγικά ή να μη βάλλω στη λέξη: αναρχικοί) ως απάντηση και «λύση» στη «γραφειοκρατεία» της ΕΣΣΔ. Όποτε συζητάω για πολιτικά με αναρχικούς και όταν πια έχουν στερέψει από επιχειρήματα για να με πείσουν οτι ο Στάλιν ήταν σφαγέας, τύραννος κλπ. πετάνε τη μαγική φράση: καλύτερα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ» ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ πάρα η γραφειοκρατεία της ΕΣΣΔ.

    ΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΛΗΣ:
      Και κοίτα τώρα να δεις πλάκα, που όλα αυτά τα έχει πει πολύ καλύτερα από αυτούς, πρωτύτερα, άλλος "αντιεξουσιαστής". Δώσε βάση:
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/01/gap.html

      Διαγραφή
  2. Γιατί η δικτατορία της εργατικής τάξης είναι καλή, αλλά της αστικής (ή οποιασδήποτε άλλης) τάξης κακή;

    Ο όρος "δικτατορία" στα ελληνικά έχει πολύ συγκεκριμένη σημασία και φυσικά δεν έχει σχέση με τον όρο "δημοκρατία"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Αντ:
      Γιατί η εργατική τάξη αν θέλει να απελευθερώσει τον εαυτό της σαν τάξη, είναι υποχρεωμένη από την θέση της (στην βάση της κοινωνικής πυραμίδας) να απελευθερώσει ολόκληρη την κοινωνία.

      Η δικτατορία της λοιπόν αφορά την καταπίεση των καταπιεστών, την καταπίεση αυτών που θέλουν να επαναφέρουν την καταπίεση για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

      Και όχι, κάνεις λάθος. Μια πολιτειακή κατάσταση μπορεί να είναι δημοκρατικότατη για ένα μέρος του πληθυσμού και δικτατορικότατη για κάποια άλλα.
      Η αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία π.χ. αφορούσε μόνο τους ελεύθερους Αθηναίους πολίτες άνω των 30. Για αυτούς μια χαρά δημοκρατία ήταν. Για τα υπόλοιπα 9/10 του πληθυσμού που ήταν γυναίκες, δούλοι και μέτοικοι, ήταν προφανώς καταπιεστικό καθεστώς.
      Ομοίως η αστική δημοκρατία είναι δημοκρατικότατο σύστημα για την αστική τάξη, αλλά αναστέλλεται ευθύς μόλις επιχειρήσουν να την εκμεταλλευτούν οι προλετάριοι.

      Έτσι λοιπόν και η εργατική δημοκρατία είναι η πιο πλατιά δημοκρατία για το σύνολο του λαού, χωρίς να παύει να καταπιέζει τη μια χούφτα παράσιτα που θα επιχειρήσουν να ξαναεπιβάλουν την εξουσία τους.
      Αυτά σχηματικά πάντα.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.