Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Έγχρωμος μοσχοβίτικος μοντερνισμός

Konstantin Mel’nikov, theater (1931)

 A modernist staircase in a workers’ club in Moscow (1931)


Konstantin Mel’nikov, Rusakov workers’ club (1931).


 Il’ia Golosov, Zuev workers club (1931).

Moscow kitchen-factory, designed to relieve women
of the drudgery of domestic labor such as cooking (1931).


πηγή: http://rosswolfe.wordpress.com μέσω MAUROFLIGHT2 σχόλια:

 1. Τι ακριβώς σημαίνει workers club, γνωρίζουμε; Εννοώ από πολιτικοοικονομική άποψη όχι να μεταφράσουμε απλά τις λέξεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @krs:
   Αν το γνώριζα θα έδινα και την ανάλογη απόδοση στα ελληνικά. Ούτε το kitchen-factory ρισκάρισα(-μπόρεσα) να αποδώσω. Δεν υπάρχουν πάντα οι αντίστοιχες έννοιες (δεν είναι με τις λέξεις το πρόβλημα) στην γλώσσα μας.

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.