Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Ακολουθούν αποσπάσματα από άρθρο της ομάδας "περιεκτική δημοκρατία".
Αναδημοσιεύεται παρά τις διαφωνίες μας σε επί μέρους σημεία και κάποιες από τις ορολογίες του. π.χ. "παγκοσμιοποίηση", "υπερεθνική ελίτ", κ.α.
Ολόκληρο μπορείτε να το βρείτε εδώ

____________
[...]

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ


Οι λόγοι που μέχρι τώρα «αποφεύγαμε» μια ολοκληρωμένη κριτική για το ΕΠΑΜ είναι οι εξής:

1) Αρχικά, ο Καζάκης και το ΕΠΑΜ δεν ανήκουν ούτε δηλώνουν ότι ανήκουν φυσικά στην ίδια την αντισυστημική Αριστερά (παρότι μπορεί κάποτε κάποιοι από αυτούς να δήλωναν ακόμα και ...κομουνιστές), όπως σε αντιπαραβολή κάνουν άλλες μπόλικες οργανώσεις και γκρούπες που παρόλα αυτά δέχονται την (αόριστη) παραμονή μας στην ΕΕ και προκρίνουν την έξοδο από το Ευρώ μέχρι την χιλιαστική …«ρήξη» (π.χ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Όμως,όπως όλο και περισσότεροι/ες αυξανόμενα ανακαλύπτουν, και σήμερα και εμείς θα επιχειρήσουμε να επιβεβαιώσουμε με την κριτική μας αυτή, το ΕΠΑΜ και ο κ. Καζάκης προβαίνουν και αυτοί εδώ και χρόνια σε μια συστηματική πολιτική εξαπάτηση της βάσης του ΕΠΑΜ αλλά και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων με τις θέσεις τους για τα αίτια και τη διέξοδο από την κρίση, προσαρμόζοντας μάλιστα τη ρητορική τους ανάλογα με το κοινό και τους ακροατές τους, ώστε να ικανοποιήσουν τους πάντες (π.χ. άλλα λέει ο Καζάκης στην τηλεόραση όπου η ΕΕ, συχνά ακόμη και το Ευρώ δεν είναι στο λεξιλόγιο του, άλλο σε ακροατήρια πιο «ελευθεριακά», άλλο σε πιο «πατριωτικά» κλπ.).

Έτσι μόνο τραγέλαφος –αν δεν ήταν και καθαρά παραπλάνηση-- προκαλείται, όταν οι διάφοροι ινστρούχτορες του ΕΠΑΜ αλλά και κάποιοι αφελείς φανατικοί οπαδοί του, επιμένουν όταν τους ρωτάμε για τη θέση τους στο θέμα, πως «λέμε τα ίδια με εσάς για την ΕΕ»!! Αυτή φαίνεται είναι η «γραμμή» του κόμματος που φαίνεται έχουν δώσει οι παραγοντίσκοι του ΕΠΑΜ για να αντιμετωπίζονται οργανώσεις όπως η δικιά μας!

2) Ένας δεύτερος λόγος που δεν κάναμε ειδική μνεία στο ΕΠΑΜ μέχρι σήμερα ήταν επειδή η ανάλυση που συνοδεύει τους δικολαβισμούς των θέσεων του ΕΠΑΜ ήταν εν πολλοίς μια παραλλαγή της γνωστής μας από παλιά, «Χρεολογίας», αυτή τη φορά με έντονο αντι-Ευρώ και «νομισματικό» περιεχόμενο. Σε αυτές τις «αναλύσεις» που βλέπουν (συνειδητά πλέον) το δένδρο και όχι το δάσος, έχουμε απαντήσει με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες μας παρεμβάσεις και κείμενα μας 4 χρόνια τώρα, ότι δεν έχουν σχέση με τα αίτια της κρίσης (άλλο αν το κοινό νόμισμα συνέτεινε φυσικά σε αυτή), ενώ η έξοδος μόνο από το Ευρώ, όπως έχουμε τονίσει, μπορεί να ήταν εξίσου καταστροφική μέσα στις ελεύθερες και απελευθερωμένες αγορές που επιβάλλει η Παγκοσμιοποίηση/ΕΕ. Και αυτό ειδικά όταν το ΕΠΑΜ, όπως θα δούμε και παρακάτω μιλάει ουσιαστικά για αναδιάρθρωση της Οικονομίας μέσα από την ανταγωνιστικότητα, την πεμπτουσία δηλαδή της Παγκοσμιοποίησης!!
[...]
Αξίζει να θυμηθούμε αρχικά πως ήταν σύσσωμη η εκφυλισμένη «Αριστερά» (ξεκινώντας ιδίως από τις πλατείες, με την –χορηγούμενη και από την ΕΕ—ΕΛΕ και τα συναφή δημοφιλή παραφερνάλια (Debtocracy –επίσης με διαφήμιση από την ΕΕ και προωθημένο από τα πιο μεγαλόσχημα μέσα της εκφυλισμένης «Αριστεράς» -Guardian κτλ.) που είχε κάνει σημαία της τη Χρεολογία, χωρίς να θέτει εν πολλοίς ούτε καν θέμα εξόδου από το Ευρώ όπως έκανε το ΕΠΑΜ. Όμως και το ΕΠΑΜ ανήκει σε αυτή την κατηγορία πολιτικού δικολαβισμού και εξαπάτησης γιατί όπως τόνισε και σε τελευταίο του άρθρο (που έδωσε και το έναυσμα για την γκεμπελική επίθεση εναντίον του) ο Τάκης Φωτόπουλος, η ανάλυση της εξόδου από το «κακό Ευρώ» και της διαχείρισης του Χρέους που κάνει το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης, συνδέεται με την (τουλάχιστον) παραπλανητική αποδοχή πως το αίτιο της κρίσης είναι στην πραγματικότητα το ίδιο το Χρέος και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτό, και όχι η ένταξη στην Παγκοσμιοποίηση και ιδιαίτερα στην ΕΕ και το τεράστιο άνοιγμα στην παραγωγικότητα/ανταγωνιστικότητα και την κατανάλωση που επέφερε αυτή, με αποτέλεσμα την εκτίναξη και του Χρέους...

Είναι λοιπόν απολύτως δικαιολογημένη, θεωρούμε, η θέση μας, ότι το ΕΠΑΜ, όπως και το «Σχέδιο Β» του Αλαβάνου καθώς και σημαντικό κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων οργανώσεων, προετοιμάζονται να παίξουν καθεστωτικό ρόλο στην περίπτωση που οι ίδιες οι Ευρω-ελίτ αποφασίσουν την «ελεγχόμενη» έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι διόλου απίθανο (Το σχέδιο Β δηλαδή της ευρω-ελίτ για την Ελλάδα!). Συνεπώς όλοι αυτοί και βέβαια και το ΕΠΑΜ, αντί να παίζουν ρόλο ξεκαθαρίσματος στον λαό των αιτιών της κρίσης, παίζουν και τον ρόλο (εσκεμμένα ή αντικειμενικά) του «λαγού» της Υπερεθνικής και Ευρωπαϊκής ελίτ για τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα!

«ΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΑΜ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΛΕΜΕ!»…


Ας δούμε όμως την επιχείρηση εξαπάτησης του ΕΠΑΜ που χρονολογείται ήδη από την εμφάνιση του «αρχηγού» στα δημόσια πράγματα, με βάση τα προγραμματικά κείμενα και άλλα κείμενα/αποφάσεις του ΕΠΑΜ, καθώς και σημαντικά σχετικά άρθρα του αρχηγού του, --μερικά μόνο από τα εκατοντάδες τεχνοκρατικά κατεβατά κυρίως προς «λαϊκή κατανάλωση» και εντυπωσιασμό.

Στο επίσημο ΕΠΑΜ, τόσο στην Ιδρυτική Διακήρυξη, όσο και στα λεγόμενα «5 Προτάγματα» του, αλλά και σε νεότερες αποφάσεις όπως αυτή της πρόσφατης «Διεθνούς Συνάντησης», οι κομματικοί και άλλοι ινστρούχτορες του κόμματος, δεν μιλούν ούτε καν υπονοούν άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ. Αντ’ αυτού ρητορολογούν για «αναθεώρηση σχέσεων με την ΕΕ», «ρήξη με την ΕΕ» κλπ. (που όλα αυτά παραπέμπουν στον αόριστο χρόνο και μπορούν βέβαια να σημαίνουν τα πάντα!). Στην καλύτερη περίπτωση, όπως με την πρόσφατη απόφαση της Διεθνούς Συνάντησης, βάζουν ανάμεσα σε άλλα αιτήματα τη μονομερή έξοδο από την ΕΕ, αλλά την παραπέμπουν στις… διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν! Και βάζουν τις διαπραγματεύσεις όχι μόνο προκειμένου να μη χάσει ουδέποτε το ΕΠΑΜ καμία «διεθνή νομιμότητα» όπως από την αρχή απέφευγαν όπως ο διάβολος το λιβάνι το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης για να μην «τρομάξουν» πολλούς από τους βολεμένους παλιούς ΠΑΣόκους, ΝΔτες κλπ. που σε σημαντικό βαθμό το στηρίζουν. Αλλά πολύ χειρότερα, αυτή η «θέση» θα μας οδηγούσε μαθηματικά στο να μας έχουν στραγγαλίσει πρώτα με κάθε τρόπο οι ελίτ, πριν δηλαδή βγούμε τελικά από την ΕΕ μέσα από τις «διαπραγματεύσεις» που ζητάει το ΕΠΑΜ με τους εγκληματίες της ΕΕ, ώστε…στη συνέχεια να «βγούμε» από την ΕΕ και να ...σωθούμε, σύμφωνα με τη φαεινή αυτή ιδέα που παραθέτουμε και εδώ!:
«ανάγκη μονομερούς αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Σαν υποσημείωση μάλιστα, θα έπρεπε να τονίσουμε πως το ίδιο το ΕΠΑΜ αποφεύγει ακόμα και να ..δεσμευτεί ως προς όλες τις αποφάσεις του κοινού αυτού ανακοινωθέντος όταν στο ίδιο κείμενο γράφει εισαγωγικά πως:
«αναδείχθηκε η ενωτική διάθεση όλων των ομιλητών-εκπροσώπων των κινημάτων και οι κοινές θέσεις και παρεμφερείς προσεγγίσειςστα κομβικά ζητήματα της σημερινής συγκυρίας όπως»
Κάτι που σημαίνει ότι το ΕΠΑΜ μπορεί να έχει μια «παρεμφερή προσέγγιση» για το θέμα της ΕΕ σε σχέση με τις κοινές θέσεις, δηλαδή να αποφεύγει να δεσμευτεί ρητά ακόμα και για αυτή την απαράδεκτη θέση. Και γιατί άραγε όταν κάποιοι ομιλητές στη διεθνή αυτή συνάντηση πράγματι έθεσαν σαφώς θέμα μονομερούς εξόδου από την ΕΕ, ο Καζάκης απέφυγε επιμελώς, απ' όσο γνωρίζουμε, να κάνει το ίδιο;

ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑ, ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΚΑΙ «ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!


Η στρεψοδικία και η εσκεμμένη ασυναρτησία των θέσεων για την ΕΕ και τον τρόπο αναδιάρθρωσης της παραγωγής, φανερώνεται τεχνηέντως ακόμα και σε υποτίθεται πιο επεξηγηματικές αναλύσεις του ίδιου του Καζάκη, ανάμεσα στις διάφορες, διαφημιζόμενες από διάφορους διαπρύσιους ακόλουθους του στα socialmedia-ως «συγκλονιστικές». Κάποια από αυτά τα άρθρα-αναλύσεις αποκαλύπτουν με μεγαλύτερη καθαρότητα τι πραγματικά πιστεύει o ίδιος ο Καζάκης για τα αίτια και τη διέξοδο από την κρίση, ο οποίος όταν πετάει ενίοτε κάτι για την ΕΕ (με τρόπο και χρόνο αόριστο βέβαια λες και δεν παίζει ρόλο πότε θα βγούμε!) αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο ζήτημα «ένταξη στην ΕΕ» και την έξοδο ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή προς όφελος του λαού.

Όμως αν δεν αναφερθεί κάποιος στο τι ακριβώς καταστροφή στην οικονομική δομή της χώρας μας επέφερε η ένταξη στην ΕΕ (όπως κάνει η ΠΔ), το να ζητά τώρα ακόμα και την έξοδο από αυτή, είναι μόνο γιατί τη θεωρεί υπαίτια απλά για το Χρέος και τη διαχείριση του και όχι για την καταστροφή. Και αυτό ακριβώς κάνει ο Καζάκης ! Με άλλα λόγια αν δεν είχε γίνει η τωρινή Χρεοκοπία δεν θα του πέρναγε ποτέ από το μυαλό του Καζάκη να ζητήσει να μην μπούμε στην ΕΕ (όπως έκαναν μόνο το ΚΚΕ και ο Τάκης Φωτόπουλος από σχεδόν όλη την «Αριστερά» μας), ούτε στη συνέχεια να βγούμε (ούτε θυμάται κανένας κάποιον Καζάκη στις δεκαετίες του ’90 και μετά που έγραφε στο ΠΟΝΤΙΚΙ να βάζει τέτοιο θέμα!--αν κάνουμε λάθος θα το επανορθώσουμε). Όμως,παρόλα αυτά καταφέρνει να αποπροσανατολίσει τους πιο αφελείς ή ευκολόπιστους οπαδούς του που ενίοτε μάς …λένε «Τα ίδια λέει και το ΕΠΑΜ με εσάς!».

Παραθέτουμε σχετικά, δύο βασικά άρθρα για την ΕΕ του Καζάκη από το 2011 μέχρι πρόσφατα που θεωρούμε αποκαλύπτουν τις σκέψεις του και το πώς βλέπει το θέμα «ΕΕ» και «αναδιάρθρωση» της Ελληνικής οικονομίας:
Σε αυτά τα άρθρα (όπως και σε αρκετά παρεμφερή άρθρα και βίντεο) ο Καζάκης:

Α) Μιλάει ρητά μόνο για έξοδο από το Ευρώ, και όπου κάπου μιλάει για «αποδέσμευση» από την ΕΕ, όπως το επεξηγεί ο ίδιος ο συγγραφέας, εννοεί την ΠΑΛΗ για αποδέσμευση, δηλαδή την αποδέσμευση μέσα από διαπραγματεύσεις με την ΕΕ (που είναι εντελώς άλλο πράγμα) και όχι μονομερή έξοδο ή αποχώρηση. Αλλά παρεμπιπτόντως, αλήθεια γιατί κάποιος να λέει για «έξοδο» από το Ευρώ, και «αποδέσμευση» από την ΕΕ, και δεν λέει κατευθείαν «έξοδος από την ΕΕ και (εννοείται και) το Ευρώ»;

Β) μιλάει καθαρά για αναδιάρθρωση της Οικονομίας στη βάση της Οικονομίας της Αγοράς και της Ανταγωνιστικότητας,( βλ. π.χ.https://www.youtube.com/watch?v=V3EpbhBTI8w) κάτι που βέβαια θα ήταν καταστροφικό ακόμα και αν βγαίναμε όχι μόνο από το Ευρώ, αλλά και από την ΕΕ αφού θα παρέμεναν άθικτες οι «4 ελευθερίες» των διεθνών αγορών που ευθύνονται για την κρίση!.
[...]


ΤΟ «ΧΩΝΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ «ΜΠΙΖΝΕΣ» ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως ακόμα και Πρωτοσέλιδα του οργάνου του κ. Καζάκη και άτυπου εμφανώς οργάνου του ΕΠΑΜ, της εφημερίδας «Το Χωνί» όπως το παρακάτω με τον εύγλωττο τίτλο «Η ανίκανη ΔΕΗ “φουσκώνει” τους λογαριασμούς», επιβεβαιώνουν, με το παραπάνω, την εντελώς τεχνοκρατική και ανταγωνιστική αντίληψη για την αναδιάρθρωση της «Οικονομίας» που έχει ο Καζάκης και κατ’ επέκταση το ΕΠΑΜ καταλήγοντας έτσι να εξαπατάει τα λαϊκά στρώματα με μια καθαρή «διαχείριση της εξαθλίωσης μας» εντός της Παγκοσμιοποίησης!

Τώρα (πέρα από τα υποτιμητικά και σεξιστικά εξώφυλλα με τα κουτσομπολιά και τις φωτογραφίες με ημίγυμνες κοπέλες να κοσμούν συχνά το «Χωνί» προς τέρψη του «φιλοθεάμονος κοινού» -δείχνοντας και το «νέο» ήθος που θέλουν κάποιοι να φέρουν στα κοινά) έφτασαν να μιλούν ο Καζάκης και έμμεσα το ΕΠΑΜ (ΧΩΝΙ, 26/1/2014) ακόμη και για την κάνναβη που θα μας βγάλει από την κρίση (παραθέτοντας μάλιστα πασίγνωστο αγωνιστή υπέρ της ναρκο-κουλτούραςστη χώρα μας) ! Και αυτό θα γινόταν –λέει-- μέσα από την εκμετάλλευση της βιομηχανικής και ψυχαγωγικής χρήσης της (!), που θα δημιουργούσε άλλον ένα ανταγωνιστικό κλάδο, τη στιγμή μάλιστα που βοά ο διεθνής τύπος ότι η σημερινή κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση είναι άκρως επικίνδυνη και δεν έχει σχέση με αυτή που χρησιμοποιούνταν στις δεκαετίες του ‘60 και ‘70!

Δηλαδή όλοι αυτοί μιλούν για αύξηση της ανταγωνιστικότητας με έναν «καλό» καπιταλισμό και μια «καλή» παγκοσμιοποίηση, λες και αυτό είναι η λύση και όχι το πρόβλημα, όπως δηλαδή ακριβώς ονειρεύεται και εξαπατά πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ! Το σημερινό παράδειγμα της συνεχιζόμενης εξαθλίωσης στην Αργεντινή με τις τεράστιες διεθνείς εξαρτήσεις, (τη «χώρα-θαύμα» της Ευρω-αριστεράς όπου όταν πήγε ο Τσίπρας για να το διαφημίσει ως θαύμα, γίνονταν ήδη επιδρομές πεινασμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ!), είναι χαρακτηριστικό των «μεζοβέζικων» και στην ουσία αντιλαϊκών «λύσεων» «ασπιρίνης στον καρκινοπαθή» όπως αυτών που προτείνουν και οι Καζάκης/ΕΠΑΜ.
[...]

2 σχόλια:

  1. Έχεις υπ' όψιν σου ποια είναι η θέση της ΠΔ απέναντι στο ΚΚΕ, που πολύ ορθά πάει την παραπάνω συλλογιστική ένα βήμα πιο πέρα και προβάλλει την αναγκαιότητα για αποδέσμευση από ΕΕ με λαϊκή εξουσία;

    Σεβέκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σεβέκ:
      Από ότι ξέρω η ΠΔ θεωρεί (μαζί με τον εαυτό της) το ΚΚΕ ως το μόνο συνεπές αντι-ΕΕ κόμμα. Κάπου το λέει και σε αυτό το κείμενο εξάλλου.
      Μετά αρχίζουν τα δύσκολα αφού στην πραγματικότητα η ΠΔ έχει υιοθετήσει με άλλο όνομα την θεωρία του "υπεριμπεριαλισμού".
      Εξού και τα "παγκοσμιοποίηση", "υπερεθνική ελίτ", κλπ.
      Κατά συνέπεια από αυτό το σημείο και μετά υπάρχει χάσμα αντιλήψεων.
      Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν κάνουν σωστά όταν ξεσκεπάζουν την υποκρισία κάποιων άλλων.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.