Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Και στο βάθος ψήφος #4

Συνέχεια από:

Η "απαγορευμένη πορεία"

Σχολιάσαμε στα τρία προηγούμενα μέρη το καθόλου "αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό και αντι-ΕΕ" αλλά εκλογικό, όπως ήδη αποδείξαμε μέτωπο, που προσπαθεί να οικοδομήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις δυνάμεις που "αψήφησαν την απαγόρευση και συμμετείχαν στη διαδήλωση παρά τον στρατιωτικό αποκλεισμό, την αστυνομική βία και τα χημικά." όπως μας λέει στην ανακοίνωση της.
Αλλά μια στιγμή...

Κάποιος που θα διαβάσει το παραπάνω (όπως εξάλλου και τον τίτλο του ΜΑΟ.gr) χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί, θα καταλάβει πως κάποια πορεία είχε απαγορευτεί και παρόλα αυτά πραγματοποιήθηκε "παρά τον στρατιωτικό αποκλεισμό, την αστυνομική βία και τα χημικά."

Ουδέν ψευδέστερο τούτου φυσικά όσο αφορά το σκέλος της πορείας, αφού όπως πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ το μόνο που επιχειρήθηκε τελικά να γίνει εντός της ζώνης απαγόρευσης των διαδηλώσεων, ήταν μία συνέντευξη τύπου στα προπύλαια, η οποία διαλύθηκε με χαρακτηριστική άνεση (πράγμα για το οποίο δεν ευθύνεται φυσικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) από την αστυνομία.

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι (ή όσοι από αυτούς δεν διαλύθηκαν) υποχώρησαν εκτός της ζώνης απαγόρευσης στην Ομόνοια.
Μετά κινήθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις, και με μερικά δακρυγόνα ακόμη υποχώρησαν και πάλι, για να πραγματοποιήσουν πορεία εκτός της ζώνης απαγόρευσης, από την Ομόνοια στο ΕΜΠ.
Η πορεία που τελικά έγινε δηλαδή (μεταξύ Ομόνοιας και πολυτεχνείου) κάθε άλλο παρά απαγορευμένη ήταν.

Προσοχή τώρα σε αυτό το σημείο.


Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις υπόλοιπες δυνάμεις που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη κινητοποίηση για το γεγονός πως δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες μιας κατά μέτωπο σύγκρουσης με τις αστυνομικές δυνάμεις, και μάλιστα να επικρατήσουν κιόλας!
Κανείς δεν είναι τρελλός για να έχει τέτοια απαίτηση.
Ίσα-ίσα που κατά την άποψη του γράφοντα, η συμβολική αυτή κινητοποίηση ήταν μια θετική κίνηση από την πλευρά των διοργανωτών της, ενώ και τα όποια χημικά έφαγαν ή η μία σύλληψη που έγινε ήταν απόλυτα πραγματικά, και εύγε σε αυτούς που επέλεξαν να τα υποστούν για μια συμβολική (το επαναλαμβάνουμε προς εμπέδωση) κινητοποίηση, ακόμη και με όλη την προεκλογική σκοπιμότητα της. Και τα παραπάνω δεν ενέχουν κανέναν τόνο ειρωνείας.

Το ζήτημα μας δεν είναι αυτό.


Το ζήτημα μας είναι αυτή η καθαρά συμβολική κινητοποίηση που ποτέ δεν σκόπευσε ή φιλοδόξησε έστω πως θα μπορούσε και να σπάσει την απαγόρευση, παρουσιάζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως (αυτονόητα κιόλας) κάτι άλλο από αυτό που στην πραγματικότητα ήταν (δηλαδή καθαρά συμβολική).
Και επάνω σε αυτήν την διαστρέβλωση μάλιστα επιχειρείται να γραφτεί ένα άσμα "ηρωικό και πένθιμο" για "σπασίματα απαγορεύσεων", πάνω στο οποίο θα επιχειρήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να οικοδομήσει το προεκλογικό "αγωνιστικό" της προφίλ. Να το οικοδομήσει δηλαδή επάνω σε μία απάτη!

Επιμείναμε πάρα πολύ στον εξ'αρχής συμβολικό χαρακτήρα της κινητοποίησης αυτής.
Θέλοντας να μείνουμε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα (σπορ με το οποίο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση), θα παραθέσουμε στην συνέχεια ένα ρεπορτάζ και ένα δελτίο ειδήσεων από καθαρά αστικά μέσα, από την τελευταία φορά που επιχειρήθηκε αποτυχημένα να σπάσει απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε τις συγκρίσεις.

Και αν κάποιοι νεότεροι δεν τα έχουν ίσως υπόψην τους αυτά τα γεγονότα, θεωρούμε πως τα μεγαλύτερα και καθοδηγητικά στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του πλαν-μπι,δεν μπορεί να είναι βλαμμένοι για να πίστεψαν πως οι φοιτητές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι δημόσιοι υπάλληλοι του Αλαβάνου θα είχαν και την απειροελάχιστη πιθανότητα να πετύχουν, εκεί που κάποια χρόνια πριν είχαν αποτύχει πολλαπλές αλυσίδες ψημένων οικοδόμων και μεταλλεργατών με δεκάδες χιλιάδες κόσμο πίσω τους.
Αυτό αποδεικνύει και την εξαρχής συμβολική στόχευση της κινητοποίησης.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι:










Στην συνέχεια θα ασχοληθούμε με τις σαφείς προεκλογικές σκοπιμότητες της κινητοποίησης της περασμένης Πέμπτης.

4 σχόλια:

  1. ..διαχρονικά,ο ρόλος σχηματισμών τυπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι μάλλον να κόβουν ψήφους κι επιρροή απο το ΚΚΕ και να τους διοχετευουν αλλού παρά να οικοδομήσουν τον δικό τους χωρο.. βεβαια η δημιουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνοδευτηκε απο αυταπάτες του κοσμου της για είσοδο στην Βουλή, αλλά υποθέτω ότι αυτες γκρεμιστηκαν τουλάχιστον όσον αφορά αυτόνομη κάθοδο..το θέμα είναι πως ότι και να γίνει η βασική τους πρεμούρα είναι να λοιδωρήσουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ (διαδήλωσε κι εφυγε, διαδηλωσε κι παρεμεινε και δεν αφησε να γινουν επεισόδια, διαδηλωσε αλλού, δεν διαδηλωσε την συγκεκριμένη φορά αρα είναι πουλημένο κτλ) κι αυτό κανανε αυτήν την φορά..λυπάμαι που τολέω γιατί έχω γνωρίσει κι αξιοπιστα άτομα απο αυτόν τον χωρο, αλλά το ΚΚΕ σωστά εκτιμάει ότι δεν υπάρχει έδαφοςκαι λόγος συνεργασίας μαζί τους (με δικά μου λόγια, όπως τ αντιλαμβάνομαι..). Οτυτε έρεισμα έχουν, ούτε καμιά ταξική αναφορά σοβαρή..

    Μανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μανουήλ:
      Έχω καταλήξει στα ίδια (χοντρικά) συμπεράσματα...

      Διαγραφή
  2. Έκτος του ότι αφαιρούν ψήφους από το ΚΚΕ και προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως ένα γραφικό, ξεπερασμένο, φλωρικο και γενικά ΗΣΥΧΟ κόμμα, που ματαιοπονεί και δεν ενδιαφέρεται για το καλό της Ελλάδας (όπως σκούζει η Χ.Α. ο Άδωνις και δν ξέρω ποιος/ποια άλλος/άλλη), κατορθώνουν επίσης να διχοτομούν, τριχοτομούν και τετραχοτομουν τον κοσμο, να σπέρνουν την "ευλογημένη¨ διχόνοια και το πλέον καταπληκτικότερο :D, εξαίσιο και παραμυθένιο να χωρίζουν τον κόσμο σε ομάδες και ομαδούλες, όπου οι μεν ομάδες μισούν και σιχαίνονται τις δε ομάδες!

    ΑΛΗΣ

    Αλλά είμαστε τόσο καθαγιασμένο έθνος, όπου...
    https://www.youtube.com/watch?v=W1dLa2WLlpU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.