Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Θέλουν να λέγονται άνθρωποι αυτοί που μας κυβερνούν;

Εικόνες από την Ελλάδα του 21ου αιώνα


Δια χειρός Αλιθέρση

Εικόνα 1η
Συνελήφθησαν είκοσι ρακοσυλλέκτες
Κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής ζούσαν οικογένειες ρακοσυλλεκτών από τη νότια Βουλγαρία οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί   στη Θεσσαλονίκη,     συγκεντρώνοντας ρούχα, σίδερα, πλαστικά και άλλα παλιά αντικείμενα, κυρίως μέσα από τους κάδους σκουπιδιών.
Στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Τούμπας, συνελήφθησαν είκοσι άτομα από  γειτονική χώρα  και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Το γεγονός έχει απασχολήσει επανειλημμένα και το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, καθώς, από τις δραστηριότητες των ρακοσυλλεκτών,   χάνονται έσοδα από τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Πηγή: agelioforos.gr
 
Εικόνα 2η
Του κατάσχεσαν… 1,60 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό.
Του κατάσχεσαν 1,60 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό (τα μόνα που βρήκαν), επειδή είχε χρέος στη ΔΟΥ Τρίπολης, ύψους 151,25 ευρώ. Δεν είναι αστείο, αλλά πραγματικότητα, που δεν προκαλεί ούτε καν συγκαταβατικό χαμόγελο. 
Οι κατασχέσεις είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Σημειώνεται ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μόλις προχθές υποσχόταν «άτυπο πάγωμα» χρεών της τάξης των 300 ευρώ και λίγο παραπάνω, αν ο οφειλέτης προσερχόταν στην εφορία και έδινε ό,τι μπορούσε.

Πηγή: Δημοκρατία

Εικόνα 3η
Ένας ακόμη θάνατος από… μαγκάλι.

Μόλις προχθές ένα παιδί πέθανε στη Θεσσαλονίκη από τις αναθυμιάσεις ενός μαγκαλιού, συμπληρώνοντας  έτσι έναν μακρύ κατάλογο…. 
Η… «ένοχη» μάνα   δεν ήξερε ότι πολλές φορές στα μαγκάλια η καύση είναι ατελής  με αποτέλεσμα να παράγεται    μονοξείδιο του άνθρακα,  αέριο  άοσμο και δηλητηριώδες, προκαλώντας πολλές  φορές και το θάνατο.   
Η… «ένοχη» μάνα δεν φρόντισε να ανάψει ούτε το καλοριφέρ  ούτε το κλιματιστικό, προτίμησε το μαγκάλι.

Όμως η … «δικαιοσύνη»  παρ’ ότι τυφλή έκανε το χρέος της. Την συνέλαβε!  


Εικόνα 4η
Το χριστουγεννιάτικο… παγκάκι
«Δεν το ζω εγώ αυτό! Δεν το ζει αυτό κάνεις μας! Πετάνε τον κόσμο απ’ τα σπίτια τους, ουρά οι άστεγοί στα συσσίτια… Ο άλλος πήρε το παγκάκι και το στόλισε. Έβαλε μια κουβερτούλα, ένα μαξιλαράκι, ένα βάζο με λουλούδια… Και μάζεψε γύρω του και δυο τρία σκυλάκια που – ενώ δεν έχει να φάει ο ίδιος – προσπαθεί να τα ταΐσει κι αυτά. Και περνάνε οι περαστικοί και τον βοηθάνε… Όσο και όπως μπορεί ο καθένας… Γιατί υπάρχουν ΚΑΙ αυτοί οι άνθρωποι!»
 
(Απόσπασμα από  κείμενο  της Έλενας Ακρίτα).


Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου του ‘13
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.