Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Γαλλία: Δίωξη στον Μπομπ Ντίλαν με βάση «αντιρατσιστικό νόμο»!

O "ρατσιστής" Bob Dylan με τον
Μuhammad Ali, στην Ν.Υόρκη το 1975
Τους τεράστιους κινδύνους που κρύβουν οι λεγόμενοι «αντιρατσιστικοί νόμοι» που προωθούν μία σειρά κυβερνήσεις χωρών της ΕΕ (το ΚΚΕ έχει αντιταχθεί σε ανάλογο νομοθέτημα στην Ελλάδα) αποδεικνύει η περιπέτεια ενός από τους σημαντικότερους -εν ζωή- καλλιτέχνες στον κόσμο, του Αμερικανού Μπομπ Ντίλαν.


Συγκεκριμένα, η γαλλική εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες στον Μπομπ Ντίλαν για «προσβολή» και «υποκίνηση μίσους» εναντίον των Κροατών! Ο τραγουδιστής ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, στα μέσα Νοέμβρη.

Ο Ντίλαν ανακρίθηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε το Συμβούλιο Κροατών στη Γαλλία(CRICCF) λόγω των δηλώσεών του στο περιοδικό «Rolling Stone» το 2012. Σε εκείνη τη συνομιλία, με θέμα τη συμμετοχή του στο κίνημα για τα δικαιώματα των μαύρων, ο Μπομπ Ντίλαν είπε ότι οι μαύροι μπορούν να «αισθανθούν» αν κάποιος έχει στο αίμα του το ρατσισμό, όπως «οι Εβραίοι αναγνωρίζουν τους ναζί και οι Σέρβοι τους Κροάτες».

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το δικαστήριο στο Παρίσι που ειδικεύεται σε θέματα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», το CRICCF ανέφερε ότι ζητά μόνο συγγνώμη από τον τραγουδιστή, που ειδικά τη δεκαετία του '60 είχε συνδέσει το όνομά του με τους αγώνες των μαύρων για ίσα δικαιώματα αλλά και τους αγώνες του φιλειρηνικού κινήματος.
Πηγή: 902
Και ένα δικό μας σχόλιο: 
Νομίζω πως μετά την ποινική δίωξη ενός ...Εβραίου(!), για όσα είπε, σε μία ομιλία του για τα δικαιώματα των ...μαύρων(!!), μπορεί να καταλάβει και ο πιο ηλίθιος πλέον, το πόσο "αντιρατσιστικοί" είναι στην πραγματικότητα αυτοί οι νόμοι που προωθούνται από την ΕΕ, αλλά και που πραγματικά αποσκοπούν...

Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.