Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τον "sir" Μαρκεζίνη σκέφτεται ο Τσίπρας για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας...

Και Sir και Μαρκεζίνης!
Τι άλλο να ζητήσει η "αριστερή" ψυχή μας;
-Είναι δυνατόν;

Υπό άλλες συνθήκες, καμμία σημασία δεν θα δίναμε στο δημοσίευμα των "παραπολιτικών".

Έλα όμως που η ανάλυση τους έρχεται και δένει με όσα γράφαμε στο προηγούμενο σημείωμα για την πολιτική λογική της στήριξης της συγκυβέρνησης(της ντροπής) από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα μύρια όσα έχουν προηγηθεί μετά τις εκλογές, με τις κολεγιές του Τσίπρα με τους παπάδες, τους μεγαλοεκδότες, τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές, το ίδρυμα Κ.Καραμανλής, τους μπάτσουςτα σούρτα-φέρτα στο αμέρικα κλπ κλπ κλπ

Και το πιο σημαντικό. Το άρθρο δεν απευθύνεται σε "αριστερό" κοινό ώστε η ανάλυση του να "χτυπάει" τον ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνεται σε ένα συντηρητικό κοινό και το καθησυχάζει σε σχέση με αυτόν. Από εδώ έχουμε δύο πράγματα:
1)Το άρθρο δεν είναι "εμπαθές" προς τον ΣΥΡΙΖΑ
2)Οι γέφυρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και παραδοσιακής δεξιάς, ρίχνονται αμφίπλευρα.

Διαβάστε το άρθρο, και τα συμπεράσματα δικά σας
_____________________

Η δεξιά στρατηγική του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Κατσίγιαννη, εφημερίδα Παραπολιτικά

Τη διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της ∆ηµοκρατίας σκοπεύει να αξιοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας προκειµένου να διευρύνει την εκλογική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική βάση των συντηρητικών και κεντρώων ψηφοφόρων, εξετάζοντας σοβαρά τις περιπτώσεις προσώπων εκτός Αριστεράς για το ανώτατο πολιτειακό αξίωµα.

Αυτή τη στιγµή, οι επιλογές που επεξεργάζεται ως πιθανές υποψηφιότητες για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας είναι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή και του διεθνούς φήµης καθηγητή Βασίλειου Μαρκεζίνη (σ.σ.: ο οποίος, µάλιστα, φέρει και τον τίτλο του sir). Κι αυτό θεωρώντας ότι στο εξαιρετικά ευµετάβλητο και ασταθές εσωτερικό σκηνικό που έχει διαµορφωθεί µπορεί να λειτουργήσουν ως εγγυητές της σταθερότητας για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και της πολιτικής οµαλότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας απεύχεται το σενάριο των πρόωρων εκλογών και επιθυµεί να προηγηθεί η διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας το 2015, ώστε το εξελισσόµενο σχέδιό του για τοποθέτηση του κόµµατός του στον κεντρώο χώρο του πολιτικού φάσµατος να αποκτήσει µεγαλύτερη δυναµική, µέσα από τη µη αριστερή πρότασή του για το ανώτατο πολιτειακό αξίωµα. Ασφαλώς, το «χαρτί» του κεντροδεξιού υποψηφίου για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας σκοπεύει να το χρησιµοποιήσει εάν ο ίδιος κληθεί να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας νωρίτερα από την όλη διαδικασία στη Βουλή, ώστε να εκµηδενίσει τις πιθανότητες να τον σύρουν η Νέα ∆ηµοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σε νέες κάλπες, λόγω ασυµφωνίας στην επιλογή του προσώπου για το ανώτατο θεσµικό αξίωµα της χώρας.

Σηµειωτέον ότι τον Κώστα Καραµανλή τον έχει υποδείξει στο παρελθόν ως κατάλληλο για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καµµένος, ενώ τον sir Βασίλειο Μαρκεζίνη τον είχε προτείνει για µεταβατικό πρωθυπουργό η Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών για τον σχηµατισµό κυβέρνησης µετά τις τελευταίες εκλογές.

«ΑΒΑΝΤΕΣ».

 Αξιοσηµείωτο είναι το γεγονός ότι κανένας από τους φερόµενους ως υποψηφίους µε υπόδειξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ασκήσει δριµεία κριτική εναντίον του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης τον τελευταίο χρόνο, καθώς αµφότεροι θα µπορούσαν κάλλιστα να το έχουν πράξει µέσα από τις δυνατότητες που τους παρέχονται για δηµόσια παρέµβαση στις πολιτικές εξελίξεις. Μάλιστα, ο κ. Καραµανλής έχει κατηγορηθεί ότι «αβαντάρει» διά των αντιπροσώπων του στην πολιτική αγορά τον Αλ. Τσίπρα σε κρίσιµα ζητήµατα της επικαιρότητας, όπως αυτά που συνδέονται µε τις υποκλοπές ή την υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων. Από την άλλη πλευρά, ο καθηγητής Β. Μαρκεζίνης «συµφωνεί» µε τον Αλ. Τσίπρα στη θέση ότι το σηµερινό πολιτικό σύστηµα και οι εκπρόσωποι του δικοµµατισµού ευθύνονται για την κατάσταση παρακµής στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

 Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, η µετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο χώρο αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, γεγονός που αποτυπώνεται στα αλλεπάλληλα ανοίγµατα που επιχειρεί τον τελευταίο καιρό στους ψηφοφόρους της Νέας ∆ηµοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, περιφρονώντας επιδεικτικά τις πιέσεις του «Αριστερού Ρεύµατος» και των υπό διάλυση συνιστωσών για στροφή του κόµµατος σε ένα νέο «κύµα ριζοσπαστικοποίησης».

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δώσει στην κοινή γνώµη διαπιστευτήρια «νοµοταγούς» υποψήφιου πρωθυπουργού, θέλοντας να καθησυχάσει τους επιφυλακτικούς απέναντί του ψηφοφόρους της Ν.∆ και του ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει σκοπό να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραµονή της στο ευρώ, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο οικονοµικής ασφάλειας και εργασιακής σιγουριάς για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Επίσης, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν ηγείται ενός κόµµατος «ταραξία», που έρχεται να τα τινάξει όλα στον αέρα, επιδιώκοντας την αποµόνωση της χώρας σε µια άλλη σοσιαλιστική ουτοπία, βασισµένη στη λογική «φτωχοί, πλην αριστεροί και τίµιοι». Κι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι στην οµιλία του εγκατέλειψε τη θέση ότι το διακύβευµα των επόµενων εθνικών εκλογών είναι η ανάδειξη µιας κυβέρνησης της Αριστεράς και της προόδου και υποστήριξε πως επιδίωξή του είναι µια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, που θα απεικονίζεται στον εκλογικό χάρτη µε την όσο το δυνατόν ευρύτατη κοινωνική αποδοχή.

ΟΙ «ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ». 

Στόχος του Αλ. Τσίπρα είναι να γίνει αρεστός στους «νοικοκυραίους» της δοκιµαζόµενης µεσαίας τάξης, που έχει γαλουχηθεί πολιτικά στα νάµατα του δικοµµατισµού, περιφρονώντας την εσωκοµµατική αντιπολίτευση, που θεωρεί ως κυρίαρχο πλεονέκτηµα του ΣΥΡΙΖΑ τις ακτιβιστικές εµµονές απέναντι στη διαχείριση των πολιτικών και κοινωνικών γεγονότων.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ο., ο Αλ. Τσίπρας θέλησε να δώσει τον τόνο της «αστικοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, αµφισβητώντας τη θεωρία ότι µε το να µονοπωλείς τον ρόλο του αριστερού και προοδευτικού έχεις και εξασφαλισµένη την επιτυχία της κατάκτησης της εξουσίας. Την ίδια στιγµή, καλούσε τους συντρόφους του να επιδείξουν πολιτική ωριµότητα και να µην εµφορούνται από ιδεοληψίες που προάγουν τη µιζέρια και τη µοιρολατρία, γεγονός που υποδηλώνει και την έλλειψη σοβαρότητας και ετοιµότητας να αναλάβει το κόµµα του τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ετοιµος για όλα ο ΓλέζοςΑποφασισµένος να µην υποστείλει τη σηµαία της ανταρσίας απέναντι στο επιτελείο της Κουµουνδούρου είναι ο Μανώλης Γλέζος , εξετάζοντας ακόµη και το ενδεχόµενο της ανεξαρτητοποίησής του, σε περίπτωση που οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα συνεχίσουν την πολεµική σε βάρος του, µε υπόγειες και απαξιωτικές διαρροές, που στόχο έχουν να τον καταστήσουν «γραφικό» στη συνείδηση της κοινής γνώµης. Αρκετοί βουλευτές, κυρίως όσοι προέρχονται από το «Αριστερό Ρεύµα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη στάση της Κουµουνδούρου απέναντι στον Μ. Γλέζο, ενώ κάνουν λόγο για αθλιότητα, όταν αναφέρονται στην επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του βουλευτή Επικρατείας ο συνάδελφός τους Πέτρος Τατσόπουλος, που τον παροµοίασε µε τον Μαθουσαλίξ του γαλατικού χωριού. «Την ώρα που η υπόθεση της Χ.Α. κυριαρχεί ως πρώτο θέµα, είναι δυνατόν να προσβάλεις το µοναδικό ζωντανό σύµβολο απέναντι στον ναζισµό κατά αυτό τον χυδαίο τρόπο;», διερωτώνται οι βουλευτές του «Αριστερού Ρεύµατος». Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να αντιµετωπίσει τον Μ. Γλέζο όπως έκανε κάποτε ο Κ. Καραµανλής µε τον επίτιµο πρόεδρο της Ν.∆., Κ. Μητσοτάκη. Με τη διαφορά, όµως, ότι ο Μ. Γλέζος είναι ενεργός βουλευτής και οι δηµόσιες διαφοροποιήσεις του µετατρέπονται σε οµπρέλα προστασίας της ισχυρής εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ. ∆εν είναι τυχαίο ότι τον προβληµατισµό του για την έλλειψη πειστικής απάντησης στο ερώτηµα «πού θα βρούµε τα λεφτά;» την ασπάστηκε ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος εκ των άλλων συµφώνησε και µε τη θέση του να µην αποδεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ το µπόνους των 50 εδρών και να θεσµοθετήσει την απλή αναλογική.
_______
Σημείωση δική μας:
Ο Sir Μαρκεζίνης είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, όπως πληροφορούμαστε από την wikipedia.  Aυτό δηλαδή στο οποίο μίλησε πριν λίγες μέρες ο Αλέξης.
Πολλές συμπτώσεις ρε παιδάκι μου....

6 σχόλια:

 1. Από wikipedia: Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Ιουλίου 1944 και είναι γιος του πολιτικού Σπύρου Μαρκεζίνη.

  Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, ο Σπύρος Μαρκεζίνης υπήρξε πρωθυπουργός για ένα μικρό χρονικό διάστημα το 1973, επί χούντας. Όμως μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, η απόπειρα εικονικού εκδημοκρατισμού του χουντικού καθεστώτος (φιλελευθεροποίηση την έλεγαν) έληξε άδοξα: Ο Παπαδόπουλος ανατράπηκε από τον Ιωαννίδη και ο Μαρκεζίνης παραιτήθηκε.

  Ο Μαρκεζίνης-υιός είναι πιο αριστερός, υποθέτω. Έχει και τη βρετανική υπηκοότητα, όπως αναφέρει αμέσως το αγγλικό άρθρο της wikipedia και δεν αναφέρει (τουλάχιστο ρητά) το ελληνικό. Anyway, ο Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει τιμηθεί και παρασημοφορηθεί όχι μόνο από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' αλλά κι από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

  Πιο αριστερός πεθαίνεις...

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @gdmn1973:
   Εμ, για να τον προτείνει η ...Χρυσή Αυγή για υπηρεσιακό πρωθυπουργό(!!!), δεν θα είναι αριστερός ο άνθρωπος;

   Διαγραφή
 2. Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που προβάλεται η "λύση Μαρκεζίνη" και ο ίδιος ο Μαρκεζίνης απ' τα αστικά ΜΜΕ. Να τον δω και στην Αυγή και τι στον κόσμο!

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμείς οι ...νεώτεροι, τον Μαρκεζίνη-μπαμπά τον θυμώμαστε από το ~'53 (;), όταν έκανε το δίφραγκο φράγκο, μιά χοντρή υποτίμηση, παράλληλα με μια ονομαστική διόρθωση: Η δραχμή πριν λεγόταν "χιλιάρικο", δηλαδή "χίλιες δραχμές". Ο Σπύρος έκοψε τα μηδενικά, για λόγους οικονομίας μελάνης. Μάλλον την ίδια εποχή γίναν αυτά, και τότε εισήχθηκαν και τα αλουμινένια κέρματα για τα "λεπτά", οι τρύπιες "δεκάρες" και ¨εικοσάρες". Εκατό "λεπτά" έκαναν μιά δραχμή. Ο,τι θυμάμαι, γιατί τότε ήμουν πολύ μικρό παιδί.
  Εχει προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στον Λαό, αυτή η οικογένεια των σφωγγοκολλαρίων των αστικοτσιφλικάδων τότε, των πούρων κεφαλαιοκρατών σήμερα, και πάντα του εκάστοτε Ιμπεριαλιστή, λέγε με "ξένο παράγοντα".
  Νομίζω είναι ο πιό ενδεδειγμένος για το αξίωμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επαναπροωθήσεις μεταναστών, Ε.Ε., Τουρκία, Κύπρος και Σύριζα http://avantgarde2009.wordpress.com/2013/12/27/5626/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.