Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Να διαβαστούν ταυτόχρονα (οι δύο παρακάτω ειδήσεις)

Προσεχώς, σκλάβοι: Ξενοδοχείο ζητά καμαριέρα για εθελοντική εργασία


Οι εποχές των εργασιακών δικαιωμάτων φαίνεται πως έχουν περάσει (ελπίζουμε όχι ανεπιστρεπτί), και τη θέση τους έχει πάρει η εποχή ενός νέου εργασιακού Μεσαίωνα, που ίσως είναι ακόμα πιο σκοτεινός απ’ όσο φανταζόμαστε.

Χαρακτηριστική είναι μία αγγελία που έκανε την εμφάνισή της σε γνωστή εφημερίδα μικρών αγγελιών το καλοκαίρι, όμως υπάρχει ακόμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, έχοντας μάλιστα ανανεωθεί στις 22 Νοεμβρίου.

Στην αγγελία αυτή, ένα ξενοδοχείο στην Αίγινα ζητά καμαριέρα «για εθελοντική εργασία», χωρίς να δίνει μισθό, αλλά παρέχοντας… διαμονή και διατροφή!

Προσεχώς, σκλάβοι…
Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας

Σε εξέλιξη η δίκη των χαλυβουργών


Ξεκίνησε η δίκη των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», ενάντια στους οποίους έχει στηθεί βιομηχανία μηνύσεων από την εργοδοσία.

Σε εξέλιξη είναι η εξέταση των μαρτύρων, ενώ στο πλευρό των Χαλυβουργών βρίσκονται εργαζόμενοι και από άλλους κλάδους.

Η δίκη των Χαλυβουργών έχει στόχο να τους τιμωρήσει για τον ηρωικό αγώνα που έδωσαν, προκαλώντας πρωτόγνωρες εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Έρχεται σε συνέχεια ανάλογων διώξεων που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, ύστερα από μηνύσεις της εργοδοσίας.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται οι 6 απεργοί που συμμετείχαν στη βάρδια της περιφρούρησης τα χαράματα της 20ής Ιούλη 2012, όταν με κυβερνητική εντολή έγινε η επέμβαση των ΜΑΤ για να σπάσει η εννιάμηνη απεργία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για «παράνομη βία» και «άμεση συνέργεια σε παραβίαση δικαστικής απόφασης». Μαζί τους, ύστερα από τη συγχώνευση των υποθέσεων που αποφάσισε το δικαστήριο, δικάζονται άλλοι 18 χαλυβουργοί και μια γυναίκα απεργού, μετά από μηνύσεις που έγιναν εναντίον τους κατά τη διάρκεια του απεργιακού αγώνα. Κατηγορούνται για «παράνομη βία», «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «απειλή και εξύβριση» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης».

Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς χαλυβουργούς που σέρνονται στα δικαστήρια, εξέφρασαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σωματεία και ομοσπονδίες, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και άλλοι μαζικοί φορείς, που τόνισαν ότι το στημένο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι χαλυβουργοί είναι μέρος του δόγματος «νόμος και τάξη» και κάλεσαν το λαό να απαντήσει με την οργάνωση και την αλληλεγγύη του στην τρομοκρατία εργοδοσίας και κυβέρνησης.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.