Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Για γέλια και για κλάματα

«Μούσκεψε» η πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ! 


Την «τολμηρή» απόφαση να ακυρώσουν την πορεία τους, ανήμερα πανεργατικής απεργίας, πήραν οι συνδικαλισταράδικες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ… λόγω βροχής (λέμε τώρα, μάλλον λόγω μη συμμετοχής απεργών στα μπλοκ τους θα το έκαναν).

Βεβαίως δεν μπορεί να υποστηρίξει και κανείς ότι οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ είχαν ποτέ πάρει απόφαση να κάνουν και να παλέψουν για την επιτυχία απεργίας.

Λες και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ενημερώθηκαν για την απεργία από τις περιοδείες (που δεν έκαναν) τα στελέχη των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στους χώρους δουλειάς. Λες και τους είδαμε στις αλυσίδες της απεργιακής περιφρούρησης από σήμερα τα χαράματα στα εργοστάσια και στα γραφεία, εκεί που η εργοδοσία «κουνάει επιδεικτικά το χαρτί της απόλυσης» μπροστά στα μάτια των απεργών εργατών.

Αλλά να επικαλεστούν ακόμα και τη βροχή; Έλεος πια!

Δηλαδή αν βρέχει δεν πρέπει να εκφράζεται η αντίσταση του κόσμου στα ατέλειωτα αντιλαϊκά μέτρα που τον ματώνουν για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση του; Τα συνθήματα «ούτε μια μέρα ακόμα μνημόνιο» πάνε περίπατο, αν τη συγκεκριμένη μέρα… βρέχει;
Τι φοβήθηκαν οι ΠΑΣΟΚοι και οι ΣΥΡΙΖΑίοι, μην αρπάξουν κανά κρυολόγημα και δεν συμμετέχουν στην επόμενη ημερίδα που προγραμματίζουν τα αμερικανικά επιτελεία και thinktank;

Είναι πράγματι για γέλια και για κλάματα…

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδέψουν αμέσως με αυτές τις ξεπουλημένες εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, που έχουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση του εργατικού κινήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης. Τόσο με τον παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, όσο και με το νέο του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μια ξεπλένει όλους τους γνωστούς εργατοπατέρες των συνδικάτων και από την άλλη υποτάσσει το εργατικό κίνημα στο «νυν υπέρ πάντων αγώνα»… να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ! Να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι θέλουν ένα κίνημα βαστάζο της εργοδοσίας, χειροκροτητή αντιλαϊκών κυβερνήσεων - διαχειριστών της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων.

Εδώ αναδεικνύεται και η ζημιά που κάνουν στο εργατικό κίνημα δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας και δηλητηριάζοντας τους εργαζόμενους με τη λογική της ανάθεσης και των λύσεων από τα πάνω. Αλλιώς, πώς εξηγείται ότι ένα κόμμα που παίρνει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψήφους δεν μπορεί να κινητοποιήσει ούτε μερικές εκατοντάδες μέλη του και μάλιστα σε τέτοιες συνθήκες, ολομέτωπης επίθεσης στη ζωή του λαού;

Όλοι οι εργάτες και εργάτριες, όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να συμβάλλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματά τους. Να περάσουν στην αντεπίθεση, στο δρόμο του αποφασισμένου, μαζικού, ταξικού αγώνα, που είναι ο μόνος ελπιδοφόρος για το λαό.

Όλοι με το ΠΑΜΕ, ξεσηκωμός!
ΥΓ: Κάτω από τις ίδιες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις, σε όλη τη χώρα, οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ταξικό εργατικό κίνημα, οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ.
Πηγή: 902

2 σχόλια:

  1. Πολυ εύστοχοςTrash.

    Ο βασιλιάς ειναι ολόγυμνος πλέον.
    Ακόμη και οι πιο ψεκασμένοι δεν μπορεί να μη το βλέπουν.

    Θα ήθελα τις εντυπώσεις σου απο τις αντιδράσεις Συριζοανταρσεων, για την κατάντια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Antonxxx:
      -Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το 902.
      -Ποιές εντυπώσεις μου, από ποιές αντιδράσεις τους; Μήπως τους είδαμε και πουθενά;
      Ειδικά οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι ανύπαρκτοι εκτός εκλογικού παραβάν...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.