Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

"Ρεαλιστής" στο Τέξας, λαϊκιστής στην Αθήνα

Ακολουθεί μία αρκετά ενδιαφέρουσα (κυρίως λόγω της προέλευσης της) ανάλυση, που αναδημοσιεύουμε γιατί είναι ενδεικτική του τρόπου σκέψης σημαντικότατης μερίδας της αστικής τάξης αφενός, αλλά και γιατί λέει και κάποιες χοντροκομμένες αλήθειες (όπως π.χ. πως η πρόταση για κούρεμα του χρέους είναι του ΔΝΤ) που ο "αριστερός" και "προοδευτικός" τύπος τις αντιμετωπίζει όπως ο διάολος το λιβάνι. (Κάποιες υπογραμμίσεις και λινκ είναι δικές μας προσθήκες)
Του Αθανασιου Έλλις

Τελικά, η Αμερική έχει μια ιδιότυπη επιρροή στον Αλέξη Τσίπρα. Οπως και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχε επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, έτσι και τώρα, στο Τέξας, απέφυγε τις ανεδαφικές ακρότητες και εξέπεμψε στοιχεία ρεαλισμού. Αναρωτιέται κανείς αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκιστής της Ελλάδας ή ο συστημικός της Αμερικής. Μόνον ο ίδιος μπορεί να απαντήσει, αλλά επειδή οι συνθήκες δεν επιτρέπουν αναβολές και καθυστερήσεις, καλό είναι να το κάνει γρήγορα.

Κάθε φορά που περνάει τον Ατλαντικό, ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ίσως την ανάγκη να αποτινάξει από πάνω του τον μανδύα του λαϊκισμού. Θα επρόκειτο για ευπρόσδεκτη μετάλλαξη, αν ήταν ειλικρινής. Πάντως, καθώς επεξεργάζεται το πολιτικό του στίγμα, δεν μπορεί να αγνοήσει μια πραγματικότητα. Οτι παρά τα επώδυνα μέτρα που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν καταφέρει να αντιγράψουν την πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Πέραν των διαφορών που όλοι αναγνωρίζουν, το εγχείρημα της αναρρίχησης στην εξουσία καθίσταται πιο δύσκολο για τον κ. Τσίπρα και από το γεγονός ότι η σημερινή ελληνική κοινωνία, έχοντας «πληρώσει» ακριβά τις εύκολες υποσχέσεις του παρελθόντος, δεν είναι πρόθυμη να συγχωρήσει ανάλογες καταστάσεις και στο μέλλον και υπό αυτό το πρίσμα, απαιτεί δεσμεύσεις που να μπορούν να υλοποιηθούν.

Ο κ. Τσίπρας ορθώς τάσσεται υπέρ της θέσης του ΔΝΤ για την αναγκαιότητα ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. Αλλωστε, αυτό υπογράμμισε ευθέως σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Κ» και ο διάσημος οικονομολόγος Κένεθ Ρογκόφ, ο οποίος επισήμανε το αυτονόητο: ότι, δηλαδή, οι δανειστές μας δεν θα πάρουν ποτέ πίσω τα χρήματα που δάνεισαν στην Ελλάδα και, άρα, έχουν ίδιον συμφέρον να προβούν σε κινήσεις που θα ελαφρύνουν τη χώρα και θα της επιτρέψουν να ανακάμψει σύντομα ώστε να αρχίσει να αποπληρώνει μέρος του χρέους.

Είναι, επίσης, εύλογες οι αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε ευθύνες της τρόικας στη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες και η σύνταξή του με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει το θέμα σε βάθος. Μέχρι εκεί, όμως. Στην ομιλία του στο Τέξας, άφησε στην άκρη τις ατυχείς δηλώσεις περί μονομερούς καταγγελίας και κατάργησης του Μνημονίου και χαρακτήρισε καταστροφή την έξοδο της Ελλάδας ή άλλης χώρας από το ευρώ, αναγνωρίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει σοβαρά προβλήματα: πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων, ανάδειξη και διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος.

Ελπίζεται ότι στο ίδιο πλαίσιο θα επανεξετάσει και τις απειλές περί ποινικών ευθυνών που εκτόξευσε εναντίον πιθανών επενδυτών. Επισημαίνω ότι άλλο να επιμένει ο εν δυνάμει πρωθυπουργός σε διαφανείς διαδικασίες, διαμηνύοντας την πρόθεσή του να θέσει τους Ελληνες ιθύνοντες προ των ευθυνών τους σε περιπτώσεις ατασθαλιών, και άλλο να προειδοποιεί τους ίδιους τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να τους αποτρέπει να επενδύσουν. Σε κάθε περίπτωση, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να επιλέξει την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί στρατηγικά, η πραγματικότητα επιβάλλει να στραφεί προς πιο ρεαλιστικές θέσεις. Να αρχίσει να ψηφίζει κάποιες μεταρρυθμίσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα βρει μπροστά του εάν έρθει στην κυβέρνηση. Δεν μπορεί όλες οι επιλογές του κ. Σαμαρά να είναι λάθος.

Το βέβαιο είναι πως αμφίπλευρη διεύρυνση από το σημερινό σημείο εκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν νοείται. Είτε θα στοχεύσει στις ακραίες φωνές στα αριστερά του, που, όμως, θα τον εγκλωβίσουν σε ρόλο αντιπολίτευσης, τον οποίο άλλωστε προτιμούν, είτε θα απευθυνθεί προς τους αναποφάσιστους της ευρύτερης Κεντροαριστεράς ο αριθμός των οποίων δικαιολογεί ελπίδες αναρρίχησης στην εξουσία. Και τα δύο δεν μπορεί να τα κάνει. Και φυσικά, η στροφή πρέπει να προβληθεί στην Ελλάδα και να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Οχι να εμφανίζεται κάθε φορά που επισκέπτεται την Αμερική για μερικές ημέρες.

18 σχόλια:

  1. Πρόταση: Χωρίς χρονοτριβές, συγκρότηση μετώπου σωτηρίας του λαού. Σε περίπτωση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κριτική στήριξη και ιδεολογική και πολιτική στήριξη των πιο ριζοσπαστικών δυνάμεων του κόμματος και της κυβέρνησης.

    Ευτύχης Μπιτσάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (συνέντευξη στην Αυγή της Δευτέρας 4/11)

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @gdmn1973:
      Θεός ο Μπιτσάκης!
      Τετραγώνισε τον κύκλο!
      Θα στηρίζει το ένα κομμάτι της (αστικής) κυβέρνησης (ιδεολογική και πολιτική στήριξη των πιο ριζοσπαστικών δυνάμεων του κόμματος και της κυβέρνησης.) και θα ...αντιπολιτεύεται(;) το άλλο...

      Ηθελα να ήξερα:
      Οι ίδιοι οι δικοί τους, πως τους ανέχονται;

      Διαγραφή
    2. Οι ίδιοι οι δικοί τους, πως τους ανέχονται;

      Άμα περάσει από 'δω κανένας aristeros epanastatis, ρώτησέ τον (μπουχαχαχαχαχα...) Επίσης, θα σε παρακαλέσω να μην ξαναπείς τους ΑΝΤΑΡΣΥους "cheerleaders του ΣΥΡΙΖΑ". Μάλλον έχουν προαχθεί σε άτυπη συνιστώσα.

      gdmn1973

      Διαγραφή
    3. @gdmn1973:
      Άτυπη;
      Ε όχι και άτυπη...
      http://red-traverso.blogspot.gr/2012/05/blog-post_5752.html

      http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=64153&category_id=100

      Διαγραφή
    4. Όπως τα λέτε, κι ας μη θίγονται όταν το ακούν αυτό. αναλαμβάνουν επίσης βρώμικες δουλειές που οι συριζαίοι για διάφορους λόγους δε θέλουν ή δε μπορούν να κάνουν, σε σωματεία,σχολές και αλλού.Βολεύει και το "εξωκοινοβουλευτικό" του πράγματος. Κάθε μέρα και χειρότεροι,με γεωμετρική πρόοδο, το έχουμε ξαναπεί...

      Διαγραφή
    5. Βρε gdmn1973, τι έγινε με την επέμβαση στη Λιβύη; Ποιος τελικά είχε δίκιο; Όπως εμένα δεν με εκφράζει ο Μπιτσάκης, έτσι κι εσένα φαντάζομαι δεν θα σε εκφράζει ο Σκυλλάκος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν φιμώνει κανέναν. (Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσεις τον κομματικό φανατισμό )
      aristeros epanastatis

      Διαγραφή
    6. @aristeros epanastatis:
      Ποιός είχε τελικά δίκιο για την επέμβαση στην Λυβίη;
      Δεν το έπιασα το υπονοούμενο, κάντο λίγο πιο τάληρα...

      Διαγραφή
    7. @aristeros epanastatis:
      "Όπως εμένα δεν με εκφράζει ο Μπιτσάκης, έτσι κι εσένα φαντάζομαι δεν θα σε εκφράζει ο Σκυλλάκος."
      Φάουλ και κάρτα!
      Ο Σκυλλάκος ή ο κάθε Σκυλλάκος δεν εκφράζει τον εαυτό του, αλλά τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος του. Ονομάζεται δημοκρατικός συγκεντρωτισμός.
      Το "δεν με εκφράζει ο Μπιτσάκης, θεωρώ γραφικό τον Δελαστίκ και ανυπόληπτο τον Κωσταντίνου, αλλά σας καλώ να τους ψηφίσετε αυτούς και το κόμμα τους", ονομάζεται πολιτικός σουρελισμός στην καλύτερη, συνειδητό παπατζιλίκι στην χειρότερη....

      Διαγραφή
    8. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει μεγαλύτερη ανεκτικότητα σε κάποια πράγματα. Δεν συμφωνώ με το << πολιτικός σουρελισμός στην καλύτερη, συνειδητό παπατζιλίκι στην χειρότερη.... >>
      aristeros epanastatis

      Διαγραφή
    9. @aristeros epanastatis:
      Τι "ανεκτικότητα" ρε φίλε; Πλάκα μας κάνεις;
      Ανεκτικότητα σε τι;
      Εδώ όλες οι φίρμες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζουν πολύ συγκεκριμένη θέση απροκάλυπτης στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι σφυράνε αδιάφορα ως εάν να μην εκτίθονταν από αυτές.
      Ή πράγματι δεν εκτίθονται λοιπόν και αυτές είναι οι πραγματικές θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μεγάλα "επαναστατικά" λόγια λέγονται για να πιαστεί κορόιδο κανένας πιτσιρίκος, ή αυτοί που "εκτίθονται" είναι τόσο αδύναμοι πολιτικά εκεί μέσα που ξανά στον ίδιο παρονομαστή γυρνάμε. Πως οι φίρμες εκφράζουν τις πραγματικές θέσεις του σχήματος...

      Διαγραφή
    10. Καλώς τον aristero epanastati! Ρε παλικάρι, σου 'χουνε χρεώσει τα κόκκινα blog; Φυσικά αστειεύομαι, αφού η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει κληρονομήσει το οργανωτικό... μοντέλο των ΕΑΑΚ (κορυφαία στιγμή το ματσάκι ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ στην Πάτρα) και το έχει οδηγήσει σε νέα μεγαλεία, οπότε για χρεώσεις και αξιολογήσεις ούτε λόγος.

      Αν το ζήτημα για σένα είναι να αισθάνεσαι δικαιωμένος στο θέμα της Συρίας (αυτό συζητούσαμε, όχι για τη Λυβίη), στο χαρίζω τέτοιο δίκιο. Νομίζω όμως ότι δεν κατάλαβες καν το βάθος της διαφωνίας - όχι με μένα (δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, τουλάχιστο σε ότι με αφορά) αλλά με όσους αντιλαμβάνονται στοιχειωδώς τι είναι ο ιμπεριαλισμός, που στοχεύει, πώς λειτουργεί συνολικά. Πράγματι, η επέμβαση στη Συρία δεν έγινε ακόμα. Και λοιπόν; Θα σταματήσει η ιμπεριαλιστική πίεση στη Μ. Ανατολή και στην ανατολική Μεσόγειο; Θα σταματήσουν να υποδαυλίζουν την εμφύλια σύρραξη στη Συρία και να δημιουργούν νέες εστίες έντασης; Έχουν εγκαταλείψει τον απώτερο στόχο, δηλαδή το Ιράν και τη συντριπτική καθυπόταξη του αραβικού κόσμου; Είναι η χώρα μας έξω απ' αυτό; Μήπως όσα ζούμε την τελευταία πενταετία είναι άσχετα με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή; Όταν επιτεθούν ξανά (γι' αυτό να 'σαι σίγουρος), έχει απόλυτη σημασία αν αιχμή του δόρατος είναι κάποιοι άλλοι αντί των ΗΠΑ;

      Το ξαναλέω: Το ζήτημα για μένα δεν είναι η προσωπική μου / σου / τους δικαίωση, το ζήτημα είναι η μαρξοφανής φλυαρία σας. Όσο περισσότερο βερμπαλισμό βάζετε για να καλύψετε την άγνοια, την ανικανότητα και μάλιστα την ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ να κατανοήσετε αλφαβητικά ζητήματα σχετικά με το πώς είναι ο κόσμος, τόσο περισσότερο θα εκτίθεστε. Αλλά ούτε αυτό δε μοιάζει να σας ενοχλεί! Τι θέλετε, λοιπόν; Να παίζετε τους αριστερούς στον καθρέφτη και στις κάμερες; Ε τότε άντε στο ΣΥΡΙΖΑ - τον πρώτο διδάξαντα - και γρήγορα!

      Γράφω τα όσα ακολουθούν με την υπόθεση εργασίας ότι είσαι όντως ΑΝΤΑΡΣυος, αφού δεν έχω πειστεί εντελώς. Παρατηρώ ότι κάθε φορά που ένα προβεβλημένο στέλεχός σας λέει ή πράττει κάτι που εκθέτει τον ίδιο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συλλογικά, εσύ λες πως δε σε εκφράζει! Δεν είναι τυχαίος αυτός ο τρόπος αντίδρασης. Στην καλύτερη περίπτωση, δείχνει ότι καταντήσατε ξενοδοχείο. Στη χειρότερη, φανερώνει την υποφώσκουσα αστική νοοτροπία, που μπερδεύει τις θέσεις των πολιτικών σχηματισμών με τις θέσεις των "αστέρων" τους. Και για στο κάνω λιανά: Δε σε εκφράζει ο Μπιτσάκης, δε σε εκφράζει ο Κωνσταντίνου (συ μίλησες για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τώρα και στο παρελθόν), μπορείς να μας πεις τι ακριβώς σε εκφράζει εκεί μέσα; Το μεταβατικό;

      Όσο για την "πολυφωνία" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που διαφημίζεις, εγώ δεν τη βλέπω. Αυτό που είδα είναι ραγδαίος εκφυλισμός των ΝΑΡ και ΕΑΑΚ σε τρέντυ, ροζουλί αριστερά και πλέον ανοιχτή αβάντα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος μιλάει για ελευθερία λόγου, καλό είναι να αναλαμβάνει και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτή. Αλλιώς, βαφτίζουμε ελευθερία λόγου την ελευθερία κάθε πολιτικού αστερίσκου να ποντάρει και να σπεκουλάρει στο αστικό πολιτικό και μηντιακό παιχνίδι.

      Τους υπαινιγμούς περί "φίμωσης" όχι σε μένα, παρακαλώ. Σχολιάζω και σ' αυτό το blog και σε άλλα, χωρίς ποτέ να με έχει λογοκρίνει κανείς. Είναι μάλιστα φανερό (σε όποιον έχει στοιχειώδη πολιτική εμπειρία, όχι σε σένα) ότι δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ. Ενώ αντίθετα είχα κάτι παραπάνω από... απλή γνωριμία με ΝΑΡ, ΣΥΝ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ένα διάστημα, που δεν κατέληξε σε ένταξη λόγω θεμελιωδών διαφωνιών και όχι επειδή δε με... εξέφραζε ο τάδε ή ο δείνα. Οπότε, aristere μου epanastati, τις έμμεσες συγκρίσεις και τις κουτοπόνηρες συνδικαλιές αλλού.

      gdmn1973

      ΥΓ: Ο Σκυλλάκος τι σχέση έχει;

      Διαγραφή
  2. Δικό μου το λάθος! Μπέρδεψα τη χώρα! Στη Συρία εννοούσα!
    O gdmn 1973 πριν κάποιο καιρό με είχε παραπέμψει σ' ένα άρθρο του iskra ( για ποιο λόγο ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω, λες κι εγώ υποστήριζα τον ΣΥΡΙΖΑ... ). Το διάβασα το άρθρο και του είπα ότι συμφωνούσα (εγώ δεν είμαι κομματικά φανατισμένος ) σε κάποιο σημείο του που έλεγε ότι ο αμερικ. ιμπεριαλισμός δεν έχει την ίδια ισχύ με τον παλιότερο καιρό κι ότι αυτό φαινόταν και στη Συρία ( με το ενδεχόμενο να μην γίνει τελικά η επέμβαση, όπως και - για την ώρα - έγινε). Μετά από αυτό ο gdmn 1973 << ποίησε την νήσσαν >> που λέμε...
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Δεν νομίζω πως δικαιώθηκες κάπου. Η κριτική μας αφορούσε στο γεγονός πως την στιγμή που το παιχνίδι παιζότανε ακόμη (με τις πιθανότητες να είναι ακόμη υπέρ της επέμβασης) το νε λες πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται, αποσκοπούσε στην αποδυνάμωση του αντιπολεμικού κινήματος (που δεν έπαιξε τον μικρότερο ρόλο στην ματαίωση -αναβολή;- της επέμβασης.

      Διαγραφή
    2. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Όμως απ' όσο θυμάμαι νομίζω πως δεν μου το είχατε πει γι' αυτό το λόγο.
      aristeros epanastatis

      Διαγραφή
    3. @aristeros epanastatis:
      Εγώ το είχα αναφέρει σίγουρα πάνω από μία φορά ακριβώς έτσι. Τώρα με δεδομένο πως γράφω σε δύο και σχολιάζω σε πάσα μπλογκ, δεν θυμάμαι ακριβώς που. Νομίζω πάντως πως είχα γράψει και άρθρο πάνω σε αυτό...

      Διαγραφή
  3. Επειδή aristere epanastati έχεις ασθενή μνήμη, ενδεχομένως λόγω συγχρωτισμού με αριστερούς (;) λωτοφάγους, να σου θυμίσω...

    http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/07/2.html?showComment=1378670871658#comment-c8668233591889748911

    Σε παρέπεμψα στο άρθρο της iskra - και σε πολλά άλλα που τώρα αποσιωπείς - μπας και αντιληφθείς πώς λειτουργεί το προπαγανδιστικό σκέλος του ιμπεριαλισμού ΜΕΣΑ στην αριστερά. Προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα και για σένα το μείζον εξακολουθεί να είναι η δικαίωση της ανάλυσης του iskra... Τέτοια ταύτιση, βρε παιδί μου!

    Φυσικά θα εξακολουθήσω να "ποιώ την νήσσαν", επειδή δεν αντιλαμβάνεσαι καν που ακριβώς έγκειται η διαφωνία και επιπλέον ανάγεις το ζήτημα σε προσωπικό ανταγωνισμό, στον οποίο καμία διάθεση δεν έχω να συμμετάσχω.

    Εν ολίγοις, δε φτάνει που αδυνατείς ή απλώς αρνείσαι να κατανοήσεις τι σου λέω, έχεις και την απαίτηση να συμμετέχω σε ένα διάλογο υπό τους όρους που θέτει η ανικανότητα ή η άρνηση να κατανοήσεις τι σου λέω; Τότε μιλάμε για θράσος!

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το προσωπικό εσύ το ξεκίνησες και στου Lenin και σε αυτό το blog, αλλά μάλλον νομίζεις ότι θα μπορείς να με ειρωνεύεσαι και να με βρίζεις κι εγώ να "ποιούμαι την νήσσαν".
    << Σε παρέπεμψα στο άρθρο της iskra - και σε πολλά άλλα που τώρα αποσιωπείς - μπας και αντιληφθείς πώς λειτουργεί το προπαγανδιστικό σκέλος του ιμπεριαλισμού ΜΕΣΑ στην αριστερά. >> Φίλε, προσπάθησε να καταλάβεις ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με ενδιαφέρει η "Αυγή" και η Δούρου. Ωστόσο, δεν έχω το κόμπλεξ να συμφωνήσω σε κάτι ακόμα κι αν το λέει ο χειρότερος εχθρός μου!
    υγ: Στείλε μου και κανένα άρθρο για τη ΝΔ. Κι αν το αποσιωπήσω, έλα να με κατηγορήσεις πάλι. Ξέρεις εσύ!
    aristeros epanastatis


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν γράφω "αδυνατείς ή απλώς αρνείσαι να κατανοήσεις τι σου λέω", αυτό αποτελεί διαπίστωση. Λυπάμαι αν το θεωρείς ύβρη, μα δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο.

    Δε με ενδιαφέρει αν είσαι ή δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή οτιδήποτε άλλο. Απαντώ σε ό,τι γράφεις και σχολιάζω ό,τι γράφεις. Και ασφαλίτης να ήσουν, το ίδιο θα έκανα.

    Θεωρώ θρασεία την υπόρρητη αξίωσή σου να κατανοώ, να αναλύω και να σχολιάζω όσα γράφεις με τους δικούς σου όρους. Και γίνεται θρασύτατη όταν:

    1. Αφορά διάλογο σε blog που δεν είναι ούτε δικά μου ούτε δικά σου.

    2. Έχεις διατυπώσει υπαινιγμούς περί ελευθερίας λόγου.

    3. Μετατοπίζεις το θέμα της συζήτησης όπως σε βολεύει: Αυτο-αποκαλύπτονται οι βλέψεις στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το ΣΥΡΙΖΑ; Διαχωρίζεις τη θέση σου. Αναφέρομαι στη λειτουργία της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας μέσα στην αριστερά; Πετάς τη μπάλα στο κατά πόσον είσαι ή δεν είσαι ΣΥΡΙΖΑ. Ωραία, ούτε αυτός είναι ΣΥΡΙΖΑ.

    Αντιπαρέρχομαι τα υπόλοιπα (κόμπλεξ, άρθρο για τη ΝΔ κλπ.) επειδή δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.