Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Διπολικό σκηνικό παγίδευσης σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς

Αρχισε χτες το μεσημέρι η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση ανάμεσα στους βουλευτές των κομμάτων διαχείρισης του αστικού πολιτικού συστήματος να είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Από όλες τις τοποθετήσεις τους αποτυπώθηκε ανάγλυφα ότι συμπίπτουν στο κύριο, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, καθώς και στην επιδίωξη για τον αποπροσανατολισμό του λαού, τον εγκλωβισμό του σε διλήμματα ξένα με τα συμφέροντά του.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οπότε, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, θα διεξαχθεί ψηφοφορία. Για να «περάσει» η πρόταση πρέπει να ψηφιστεί από 151 βουλευτές, δηλαδή από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών.

Η συζήτηση άνοιξε, όπως προβλέπει ο κανονισμός, με τις τοποθετήσεις 2 βουλευτών του κόμματος που κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα του Γ. Δραγασάκη και του Ν. Βούτση.

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνει «ιστορική μετάβαση»... από Μπους σε Ομπάμα


Αναπτύσσοντας την πρόταση δυσπιστίας ο Γ. Δραγασάκης ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι η «πρωτοβουλία» του ΣΥΡΙΖΑ «συνιστά μια πράξη δημοκρατικής ευθύνης», όπου θα αναδειχθεί το «πώς θα απαλλαγούμε από τα μνημόνια», «πώς θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία», «πώς θα θέσουμε τις βάσεις για μια ιστορικού χαρακτήρα, ιστορικών διαστάσεων μετάβαση από τα μνημόνια και τη λιτότητα στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, στους ριζικούς μετασχηματισμούς τους οποίους είχε ανάγκη η κοινωνία ακόμα και πριν από τα μνημόνια». Και δίνοντας μια γεύση τι εννοεί όταν κάνει λόγο για «ιστορική μετάβαση» πρόσθεσε: «Εμείς δεχόμαστε τη συνέχεια του ελληνικού κράτους, αλλά όχι τη συνέχεια της πολιτικής. Ολα τα κράτη αλλάζουν πολιτική. Η πολιτική Ομπάμα είναι διαφορετική από την πολιτική Μπους»!

Ο Ν. Βούτσης, συνεχίζοντας στην ίδια τακτική, της καλύτερης διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος και του αποπροσανατολισμού, έκλινε σε όλες τις πτώσεις το «μνημόνιο - αντιμνημόνιο». Ταυτόχρονα, στη βάση της ανιστόρητης λογικής «ειρηνικής συνύπαρξης» εργατικής τάξης και κεφαλαίου πρόσθεσε: «Το ζητούμενο για τη δημοκρατία ήταν και είναι πάντα η σύνθεση, η συνύπαρξη, η συλλειτουργία, μέσα στα όρια που το Σύνταγμα προσδιορίζει, τόσο για τα δικαιώματα όλων των πολιτών και βεβαίως των βουλευτών όσο και για την εφαρμογή της πολιτικής εντός του κράτους δικαίου, που διασφαλίζει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και ισοπολιτείας και ισονομίας για τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο». Και για να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στους εργαζόμενους για το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος διαχείρισης, δεν παρέλειψε να επιδοθεί και σε κορόνες τού ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «μεροληπτική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου στο σύγχρονο ταξικό πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα μας».

Συγκυβέρνηση: «Εθνική προτεραιότητα» η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης


Η εισηγήτρια της ΝΔ, Φεβρωνία Πατριανάκου, σημείωσε ότι η πρόταση δυσπιστίας θα βγάλει πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη την κυβέρνηση να ακολουθήσει την πολιτική της, δηλαδή την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, ενώ συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό και τα εκβιαστικά διλήμματα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρότασή του αποτελεί «πισώπλατο χτύπημα στην κυβέρνηση» καθώς έγινε την περίοδο της «σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα», που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

Αναδεικνύοντας τις εσωτερικές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τον εμφάνισε ως δύναμη ανεύθυνη, που τη διακρίνει η πολυγλωσσία και δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα της οικονομίας και της χώρας. Μάλιστα, για να ενισχύσει τα λεγόμενά της επικαλέστηκε τα όσα έχουν αναφερθεί από τους Λαφαζάνη, Γλέζο και Αλαβάνο. Προβάλλοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης, είπε ότι είναι απαράδεκτο να εγκαλείται η κυβέρνηση επειδή «εφάρμοσε το νόμο», αναφερόμενη στην επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Παράλληλα, κάλεσε σε συστράτευση όσους βουλευτές «επιθυμούν πολιτική σταθερότητα», στέλνοντας προφανώς το μήνυμα σε βουλευτές εκτός ΝΔ.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού», που όμως «δίνει την ευκαιρία» στο ΠΑΣΟΚ να αναδείξει «την αναγκαιότητα της συμμετοχής μας σε αυτή την κυβέρνηση και την αναγκαιότητα των προσπαθειών που καταβάλλουμε συμμετέχοντας σε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης», και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε «μομφή στις δυνάμεις που θέλουν να κρατηθεί η χώρα όρθια». Ωστόσο, στο πλαίσιο και των ευρύτερων διεργασιών για την αναμόρφωση του αστικού συστήματος που βρίσκονται σε εξέλιξη, σημείωσε ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση «δεν σημαίνει ότι έχουν εξαλειφθεί οι διαφορές μας με τη ΝΔ» και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε παραμερίσει τις ιδεολογικές διαφωνίες γιατί δεν είναι αυτό προτεραιότητα, προτεραιότητά μας είναι να βγούμε από την κρίση και τότε θα αναδείξουμε τη διαφορετικότητά μας».

Παρέμβαση στη διάρκεια της συζήτησης έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση «αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας» και κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για «δημοκοπία και αερολογία» και ότι «πολλές φορές επιχείρησε να δημιουργήσει συνθήκες κυβερνητικής ανατροπής». Για να αιτιολογήσει την άποψή του αναφέρθηκε σε ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι τότε ο Τσίπρας είχε σημειώσει πως «η μαζική παρουσία του ελληνικού λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν κτίρια δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καταδεικνύει ότι σ' αυτόν τον τόπο η δημοκρατία κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα, με αγώνες και με αίμα θα δώσουμε τη μάχη για να τη διατηρήσουμε», και πρόσθεσε: «Οσοι μιλούν για αίμα δεν έχουν συναίσθηση ευθύνης. Οσοι απεργάζονται εξεγερτικές κινητοποιήσεις αγνοούν τα συμφέροντα του τόπου. Οσοι ονειρεύονται ανατροπές στα πεζοδρόμια, παίζουν με τη φωτιά». Επανέλαβε τα όσα είχε πει και η εισηγήτρια της ΝΔ, ότι με την πρόταση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ «την ώρα που η κυβέρνηση δίνει κρίσιμη μάχη για το μέλλον της χώρας ... πάει να βάλει τρικλοποδιά στην πορεία της», και συμπλήρωσε ότι «δεν θα τα καταφέρει γιατί η απάντηση που θα πάρει την Κυριακή το βράδυ θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση» και ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι «αποκαλυπτήριο στην γκάφα και την μπλόφα, το θέατρο και την υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ».

ΑΝΕΛ - ΔΗΜΑΡ: Αναπαραγωγή αποπροσανατολιστικών επιχειρημάτων


Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο εισηγητής, Κων. Γιοβανόπουλος, επιδόθηκε στα γνωστά ιδεολογήματα που αφήνουν στο απυρόβλητο την εγχώρια πλουτοκρατία, κάνοντας λόγο για χώρα υπό κατοχική, υπόδουλη κυβέρνηση, όπου οι κατοχικές δυνάμεις έχουν αποφασίσει με τα μέτρα που επιβάλλουν «να χαθεί το 10% με 15% του ελληνικού πληθυσμού». Την ίδια στιγμή, έκανε σαφές ότι «εμείς λέμε ναι στην αστική δημοκρατία και την ελεύθερη αγορά και όχι στη ζούγκλα», χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «σάπιο κόμμα» και πρόσθεσε ότι η απάντηση είναι «μεταδιπολικό σύστημα».

Από τη ΔΗΜΑΡ ο Β. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι το κόμμα του επιδιώκει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στον υπό διαμόρφωση τρίτο πόλο του «ευρωμονόδρομου», μεταξύ της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η ΔΗΜΑΡ δε θα στοιχηθεί ούτε πίσω από την κυβέρνηση, ούτε πίσω από τη σκοπιμότητα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας με νόημα ότι «δεν τελειώνει το πολιτικό σκηνικό εκεί». Σημείωσε, επίσης, ότι δεν είναι τυχαίο πως η κίνηση της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας έγινε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μόλις επέστρεψε από το Τέξας, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αρνήθηκε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση του μπόνους των 50 βουλευτών γιατί λειτουργεί ανάλογα πώς τον βολεύει. «Είπαν πάμε για αυτοδυναμία, αν νιώθουμε ότι μας βολεύει σήμερα η κατάσταση παραμένουμε εκεί», ανέφερε, εννοώντας το μπόνους.
Πηγή: Ριζοσπάστης (Λινκ και υπογραμμίσεις, δικά μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.