Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Οι δοσίλογοι της κατοχής, δίκες παρωδία (ντοκουμέντα, αποκαλύψεις, μαρτυρίες pdf)

H Ελλάδα του 1945, η μεταπελευθερωτική Ελλάδα της αγγλικής κατοχής πρόσφερε στην παγκόσμια κοινή γνώμη ένα θέαμα τραγικό. Την στιγμή που η Γαλλία καταδίκαζε σε θάνατο τον στρατάρχη Πεταίν, και τον στιγμάτιζε σαν σύμβολο της προδοσίας και του "πνεύματος του Βισύ". Την  στιγμή που στις χώρες της δυτικής Ευρώπης όπως την Ολλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Νορβηγία και την Δανία, συνέχιζαν την αιματηρή κάθαρση του άγους της εθνικής προδοσίας, για να στεριώσουν σε εθνικά και δημοκρατικά θεμέλια την νέα αντιφασιστική ζωή τους, η Ελλάδα προήγαγε στον βαθμό του υποστράτηγου τον προδότη συνταγματάρχη Διονύση Παπαδόγκονα, που λίγες μέρες πριν την απελευθέρωση του 1944 τηλεγραφούσε στον Χίτλερ (επί την διασώση του) :
"...Από της ιεράς γης της αρχαίας Σπάρτης υψούται η προσευχή μας: Κύριε διαφύλασσε τον Φύρερ μας"... 
Ακολουθεί ολόκληρο το βιβλίο σε pdf:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.