Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ένοπλοι απήγαγαν τον πρωθυπουργό της Λιβύης!

Ο Αλί Ζεϊντάν την στιγμή της απαγωγής του
Η φωτογραφία από το Aljazeera
Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλί Ζεϊντάν απήχθη τα ξημερώματα από ενόπλους που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πρώην αντάρτες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της, η οποία συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο.

"Η κυβέρνηση και το Γενικό Εθνικό Κονγκρέσο (κοινοβούλιο) θα εξετάσουν την κατάσταση", πρόσθεσε η κυβέρνηση η οποία "καλεί τους πολίτες να επιδείξουν ηρεμία".

Οι συνθήκες παραμένουν ασαφείς, ωστόσο οι φύλακες του Corinthia Hotel στην Τρίπολη όπου διέμενε ο πρωθυπουργός, είπαν ότι ένοπλοι απήγαγαν τον λίβυο ηγέτη από το ξενοδοχείο. Ένας φύλακας περιέγραψε το συμβάν ως "σύλληψη".

Το δίκτυο Al-Arabiya, επικαλούμενο τον λίβυο υπουργό Δικαιοσύνης Σάλαχ αλ-Μαργάνι, μετέδωσε ότι ο Ζεϊντάν "απήχθη" και πρόβαλε φωτογραφίες από βίντεο, όπου εμφανίζεται ο πρωθυπουργός συνοφρυωμένος, φορώντας ένα γκρι πουκάμισο το οποίο πιθανόν δεν είχε προλάβει να κουμπώσει, περιβαλλόμενο από πολλούς άνδρες με πολιτικά που τον έσπρωχναν.

"Πολλοί ένοπλοι άνδρες μπήκαν στο ξενοδοχείο νωρίς το πρωί. Αλλά δεν καταλάβαμε καθόλου τι συνέβαινε", δήλωσε ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου.

Δύο χρόνια μετά την "εξέγερση" που ανέτρεψε το "καθεστώς" του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, η εύθραυστη κεντρική κυβέρνηση της Λιβύης προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις αντίπαλες φυλετικές πολιτοφυλακές και ένοπλους ισλαμιστές που ελέγχουν μέρη της χώρας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο αμερικανικός στρατός συνέλαβε έναν βασικό ύποπτο, φερόμενο ως αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Άμπου Άνας αλ-Λίμπι σε επιδρομή που πραγματοποίησαν κομάντος στην Τρίπολη, η οποία εξόργισε τις ισλαμιστικές οργανώσεις, μεταξύ τους μια που κατηγορείται για την επίθεση το 2012 στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει τις αναφορές για το περιστατικό αυτό και είναι "σε στενή επαφή με ανώτερους αμερικανούς και λίβυους αξιωματούχους στην περιοχή", δήλωσε η εκπρόσωπος Τζεν Πσάκι.
Πηγή: Nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.