Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Κρίμα, τόσο ωραίο παιδάκι και να είναι γυφτάκι

Τελικά η Μαρία είναι γυφτάκι! Παιδί γύφτων. 
Και τι γύφτων, Βουλγάρων αν έχετε το Θεό σας. 
Οι οποίοι μόνο ο Θεός των γύφτων ξέρει πώς και γιατί τα καταφέρνουν να κάνουν ξανθά παιδιά με γαλανά μάτια, αντί για τα συνηθισμένα μαυροτσούκαλα που μας παρενοχλούν ενώ πίνουμε το φραπέ μας.

Κρίμα το ενδιαφέρον, κρίμα η άνθιση του ανθρωπισμού μας μέσα στην καρδιά του Φθινοπώρου, κρίμα τα δάκρυα που χύθηκαν από τηλεοράσεως και εφημερίδων, αλλά και σε καφενεία και σπίτια όπου πλημμυρίζει η ευαισθησία -ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια. Κρίμα και τα ντου της αστυνομίας κατά των γύφτικων καταυλισμών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Τόσα ρεπορτάζ, τόσες έρευνες, τόσες εξετάσεις DNA και να μας προκύψει τελικά αυτό το αποτέλεσμα; Τόσοι δημοσιογράφοι να διασχίζουν τις γύφτικες λάσπες, τόσα σαΐνια να ψάχνουν πώς και γιατί έκλεψαν οι γύφτοι το παιδί, πώς και γιατί το πούλησαν, πώς το συνηθίζει η ράτσα τους όχι μόνο να μας κλέβει αντικείμενα, καλώδια, σίδερα, ασπρόρουχα, αλλά ακόμα και μωρά για να τα πουλήσει, και να μας βγαίνει γυφτάκι το γαλανομάτικο;

Η Ελλάδα της "ευαισθησίας" στα παιδιά.
Εδώ το γυφτάκι είναι μεν όμορφο, αλλά είχε
την ατυχία να είναι μελαχρινό...
Δυστυχώς, τελικά ήταν ένα γυφτάκι. Και προφανώς είχε δίκιο η καημένη η γύφτισσα που έσπευσαν να κλείσουν μέσα, μαζί με το γύφτο της, όταν φώναζε ότι της το έδωσε η Βουλγάρα, κι αυτή το πήρε, το αγάπησε, το φρόντισε και το μεγάλωνε σαν να είναι δικό της παιδί. Μέχρι που ήρθαν το κράτος, η αστυνομία, η ευαισθησία μας, τα κανάλια και το κακό το ριζικό μας και όχι μόνο της πήραν το παιδί, αλλά τη φυλάκισαν μαζί με τον άντρα της για το ψυχικό που έκανε -και για κάτι νεοελληνικά κόλπα με τις μερίδες, τα επιδόματα πολυτέκνου και τα δημοτολόγια. Ενώ το ανήλικο βρέθηκε ξαφνικά από το γύφτικο σπίτι του, τους γύφτους γονείς του και τα γυφτάκια αδελφάκια του να αναζητά χαμόγελο στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το συμπέρασμα ποιο είναι για τη στάση μας, για την υποκρισία μας, για τον ανθρωπισμό που ξεχείλισε αυτές τις μέρες τις οθόνες μας; Οι γύφτοι είναι γύφτοι ως φυλή -με τα γνωστά χαρίσματα και ελαττώματα. Αλλά Γύφτοι με Γ κεφαλαίο από άποψη ηθικής, ειλικρίνειας, αισθημάτων και ψυχής είναι άλλοι. Όλοι εκείνοι που έπαιξαν με το ξανθό κοριτσάκι το παιγνίδι της δημοσιότητας, της τηλεθέασης, της πολιτικής φιγούρας, της ανθρωπιστικής επίδειξης.

Ποιος εκμεταλλεύτηκε περισσότερο τελικώς τη μικρή Μαρία; Και να το δείτε ότι τώρα όλοι οι φιγουρατζήδες φιλάνθρωποι θα της γυρίσουν την πλάτη: 
Κρίμα, τόσο ωραίο παιδάκι και να είναι γυφτάκι…
Του Θ.Καρτερού

6 σχόλια:

 1. Κρίμα ...

  Κρίμα για μας ...

  Κρίμα για τους άλλους ...

  Κρίμα για τους Γύφτους που μας κυβερνάνε !

  (εμείς φταίμε γι αυτό και όχι κάποιοι ... γύφτοι)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @faros:
   Αντί απάντησης
   http://2.bp.blogspot.com/-PvZYsWZVaCA/UmlgHZVN0TI/AAAAAAAABYs/hGmtd8EaoFw/s1600/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE+%CE%93%CF%8D%CF%86%CF%84%CE%BF%CE%B9.jpg

   Διαγραφή
 2. Και μιας και ο λόγος περί υποκρισίας γενικά, να ενημερώσω ότι ο sky σήμερα μαζεύει φάρμακα στο μπραχάμι για να κάνει φιλανθρωπική διαφήμιση και το βράδι κανονικά το μνημονιακό δελτίο στην ώρα του...

  (μήτσος χοντρός :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @(μήτσος χοντρός :):
   Ο Αλαφούζος είναι τεράστιος τελικά...
   Υ.Γ.
   Χρόνια σου πολλά

   Διαγραφή
 3. ωραία γραφίδα ο κος Καρτερός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @akrat:
   Ναι, άμα θέλει να γράψει καλά, έχει την ευχέρεια να το κάνει.
   Δεν ήταν τυχαία διευθυντής του Ριζοσπάστη κάποτε.
   Από την άλλη συνήθως αυτά που γράφει είναι πολιτικά για τα μπάζα, όσο καλογραμμένα και αν είναι.
   Αυτό και κάποια άλλα κείμενα του (έχω αναδημοσιέυσει και ένα-δύο ακόμη) μοιάζουν με κρίσεις διαύγειας, ενός αρκετά καλού κάποτε, μυαλού.

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.