Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τανκς με ...χορηγό!

Με χορηγό για τα καύσιμα των αρμάτων μάχης και των αεροσκαφών θα γίνει τελικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε συνάντηση που είχε χθες με τους διαπιστευμένους στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, συντάκτες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπεραμύνθηκε της επαναφοράς του παλαιού τύπου παρέλασης, σημειώνοντας ότι η απόφαση ήταν δική του ιδέα για την οποία έχει έρθει η συνεννόηση με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ) εδώ και δέκα ημέρες. «Η παρέλαση θα γίνει όπως έχει σχεδιαστεί» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας ότι "το επιπλέον κόστος από την συμμετοχή μηχανοκίνητων αρμάτων και ενός F16 επίδειξης θα ήταν μόνο 35.000 ευρώ". Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε χορηγός για τα καύσιμα παρέλασης ο οποίος και είναι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης. (σ.σ.Προφανώς, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για το πρόστιμο 240 εκατομμυρίων ευρώ στην Motor Oil που ακυρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και για την δωρεάν παραχώρηση της ψηφιακής άδειας για το Star και το Mega.)

Από το μέγεθος της προσφοράς θα εξαρτηθεί πόσα άρματα μάχης και πόσα αεροσκάφη θα συμμετέχουν στην παρέλαση Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε το προαναφερθέν ποσό «αστείο» μπροστά στην «τόνωση του εθνικού φρονήματος. «Η παρέλαση είναι αναφορά τιμής στην ημέρα, στην επέτειο και στην πόλη της Θεσσαλονίκης», σημείωσε ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «καλύτερα να μην κάνουμε καθόλου τις παρελάσεις αν είναι να τις κάνουμε μίζερα, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση».

Σε ερώτηση αν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την κόντρα με το ΠΑΣΟΚ, η οποία ξέσπασε για το θέμα, απάντησε αρνητικά. Ωστόσο πρόσθεσε ότι για το ζήτημα της παρέλασης «δεν είχαμε καμία διαφωνία από πουθενά σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας» εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αν ήθελε να εκφράσει αντιρρήσεις η αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να του είχε τηλεφωνήσει.

Ως γνωστόν, το ΠΑΣΟΚ, τάχθηκε κατά της συμμετοχής των αρμάτων μάχης στην παρέλαση αναφέροντας πως «τα άρματα δεν είναι για επίδειξη αλλά για άμυνα».

Στην ερώτηση αν φοβάται ότι θα σημειωθούν αντιδράσεις ή επεισόδια κατά την διάρκεια της παρέλασης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι κατηγορηματικός: «Ούτε η δημοκρατία ούτε οι θεσμοί φοβούνται. Αν φοβόμουν δεν θα έπαιρνα την απόφαση».

Ο ευεργέτης της φτωχής πατρίδος...
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι για λόγους οικονομίας σύντομα θα εισηγηθεί πρόταση για την κατάργηση της μιας από τις δύο στρατιωτικές παρελάσεις (28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου).

Πάντως, η απόφαση για επαναφορά των αρμάτων στην παρέλαση αποτέλεσε αφορμή για να θριαμβολογήσει η Χρυσή Αυγή, αφού ιστοσελίδες εθνικιστικού περιεχομένου ανέσυραν την ερώτηση που είχε καταθέσει τον περασμένο Απρίλιο στην Βουλή ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Θεσσαλονίκης Αντώνιος Γρέγος, με την οποία ζητούσε να ξαναβγούν τα άρματα. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην Βουλή, «εμάς μας αρέσει ο ήχος της ερπύστριας στην άσφαλτο και το καυσαέριο των τανκ».
Πηγή: i news

5 σχόλια:

  1. Ναι, ρε! Τανκς με χορηγό! Για να θυμόμαστε σε ποιους ανήκουν!

    gdmn1973

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ξεκαθαρίζει, είναι η αλήθεια τα πράγματα. Να πιέσουμε και για το επόμενο βήμα, την κατάργηση του "αναχρονιστικού" εθνόσημου και την αντικατάσταση του από το logo της εταιρείας-χορηγού. Νομίζω πως έτσι θα είναι ακόμη καλύτερα...

      Διαγραφή
    2. Όχι, εδώ διαφωνώ. Το logo του χορηγού είναι μία εταιρία. Στο εθνόσημο χωράνε όλες.

      gdmn1973 ο εθνικιστής

      Διαγραφή
    3. @gdmn1973:
      Δεν μπορώ παρά να προσυπογράψω....

      Διαγραφή
  2. ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΑΧΗ. ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ.

    ΛΟΧΟΣ!!

    ΘΥΣΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΑΔΑ ΜΑΣ!!!

    (ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ)

    ΧΑΧΑ

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.