Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Μία όμορφη μες την ασχήμια της είδηση

Η ασχήμια:

Η ιστορία της 15χρονης Λεονάρντα που συνελήφθη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, ενώπιον των συμμαθητών της και μεταφέρθηκε στο Κόσοβο, από όπου κατάγεται, έχει θέσει το μεταναστευτικό ζήτημα στο επίκεντρο.

Έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον υπουργό Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς που δέχεται πυρά ακόμα από βουλευτές του κόμματος του για το χειρισμό της υπόθεσης.

Η Λεονάρντα, η μητέρα της και τα πέντε αδέρφια της μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο στη Μιτρόβιτσα και μένουν μαζί με τον πατέρα τους, ο οποίος απελάθηκε από τη Γαλλία στις 8 Οκτωβρίου.

«Ζητήσαμε άσυλο στη Γαλλία κι γι΄ αυτό έπρεπε να καταστρέψουμε τα ιταλικά χαρτιά μας για να μην σταλούμε πίσω στην Ιταλία. Είπαμε στις αρχές ότι είμαστε από το Κόσοβο. Ούτε η γυναίκα μου, ούτε τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ.(σ.σ. στο Κόσσοβο) Καταλαβαίνω να απελάσουν εμένα αλλά όχι την υπόλοιπη οικογένεια μου», δηλώνει ο πατέρας της οικογένειας.

Η οικογένεια της Λεονάρντα εισήλθε στη χώρα παράνομα το 2009 και έχει εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα ενάντια στην απέλαση. Η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε διοικητική έρευνα για τις συνθήκες σύλληψης της μαθήτριας, τα αποτελέσματα της οποίας πρόκειται να δοθούν στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών τις επόμενες ώρες.
Copyright © 2013 euronews

Και η ομορφιά:


Κατειλημμένο σχολείο στο Παρίσι 
Μαθητές λυκείων στη Γαλλία απέκλεισαν το πρωί της Πέμπτης τις εισόδους σε πολλά σχολεία του Παρισιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απελάσεις αλλοδαπών μαθητών, μετά την προβεβλημένη από τα ΜΜΕ απέλαση της 15χρονης μαθήτριας από το Κόσοβο Λεονάρντα Ντιμπράνι, μέλους των Ρομά, που συνελήφθη από την αστυνομία στο τέλος του μαθήματος καθώς έβγαινε από το σχολείο.

Τέσσερα λύκεια στο Παρίσι αποκλείστηκαν και οι είσοδοι "φιλτράρονταν" σε δύο άλλα σχολεία, σύμφωνα με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

"Το σύνθημα είναι να κινητοποιηθούμε για την επιστροφή των απελαθέντων μαθητών λυκείου", δήλωσε ο Στιβέν Νασιρί, εκπρόσωπος του συνδικάτου των λυκείων FIDL, που πρόσκειται στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ διαδήλωνε έξω από λύκειο του Παρισιού.

"Είναι απαράδεκτο που επί αριστερής κυβέρνησης πρέπει κανείς να δείχνει τα χαρτιά του για να μπει στο λύκειο. Όλος ο κόσμος έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση", δήλωσε.

Η γαλλική κυβέρνηση ξεκίνησε χθες διοικητική έρευνα για τις συνθήκες σύλληψης της 15χρονης Λεονάρντα στην ανατολική Γαλλία η οποία έγινε στις 9 Οκτωβρίου και δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Τα πορίσματα αναμένονται σε 48 ώρες από την έναρξή της, δηλαδή αργά απόψε ή αύριο, Παρασκευή.
Μαζικές οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης από τους Γάλλους μαθητές
Ήδη χθες πολλές εκατοντάδες μαθητών λυκείου είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν για τις απελάσεις αλλοδαπών μαθητών, μετά την απέλαση το περασμένο Σαββατοκύριακο ενός συμμαθητή του, του Αρμένιου Χατσίκ Κατσατριάν, που φοιτούσε σε σχολείο της πρωτεύουσας.

Οι μαθητές φώναζαν συνθήματα όπως "Βαλς παραιτήσου" και "Ελευθερώστε τον Χατσίκ". Ο 19χρονος μαθητής απελάθηκε το Σάββατο στην Αρμενία.

Οι απελάσεις μαθητών που δεν έχουν νόμιμα χαρτιά προκάλεσαν διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης και της σοσιαλιστικής πλειοψηφίας, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην πολιτική μετανάστευσης και στην προσωπικότητα του υπουργού Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς.

Δικό μας σχόλιο:
-Να δούμε την αλληλεγγύη των Γάλλων μαθητών στους απελαθέντες συμμαθητές τους, και σαν μέτρο πολιτισμού πέραν των υπολοίπων;

3 σχόλια:

  1. καλησπέρα

    είναι σέρβα του Κοσσόβου?? γιατί ζητάει άσυλο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @akrat:
      Τσιγγάνα του Κοσσόβου (και αυτούς κυνηγάνε οι UCKάδες)που γεννήθηκε στην Ιταλία (από την οποία δεν έχει χαρτιά γιατί και εκεί παράνομοι ήταν), και ζει στην γαλλία από τα 8-9 της.

      Διαγραφή
  2. ετοιμάζουν σκούπα

    δες """""""""χαμόγελο του παιδιού"""""""

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.