Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

"Please Help The World War III project..."

Ένα σατυρικό αμερικάνικο βιντεάκι ενάντια στην επέμβαση στην Συρία. Πέρα από το γέλιο που βγάζει (ακόμη και για αυτούς που δεν γνωρίζουν και πολύ καλά αγγλικά, όπως εγώ), δείχνει και τις διαθέσεις του κόσμου στις ίδιες τις ΕΠΑ σε σχέση με το εγχείρημα.
Όποιος μπορεί να το υποτιτλίσει και στα ελληνικά, ...ευπρόσδεκτος! :)



To βρήκα στο ciaoant1

2 σχόλια:

  1. Πρέπει πάντως και εμείς νομίζω να κόψουμε κάπου αυτή την ιστορία με τον «κοιμισμένο αμερικάνικο λαό», και αυτό όχι τόσο γιατί ξαφνικά ανέβηκε το επίπεδο της πολιτικής σκέψης στην Αμερική (για παράδειγμα, κατά πόσο είναι αντιληπτό στους συμμετέχοντες στο βίντεο που, σύμφωνα με τις δικές τους περιγραφές όσο αφορά τα επαγγέλματά τους, ανήκουν στην «αριστοκρατία» της αμερικάνικης εργατικής τάξης -εκτός μάλλον τον "graphics designer"-, κατά πόσο είναι αντιληπτό ότι ως τέτοιοι και σε μια χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της ιμπεριαλιστικής πυραμίδας ότι, τουλάχιστον για όσο δεν βάζουν πλώρη για την δική τους εργατική-λαϊκή εξουσία, επωφελούνται και οι ίδιοι της ιδιαίτερης αυτή θέσης;), αλλά γιατί εδώ είναι που έχει πέσει κατακόρυφα το επίπεδο της πολιτικής σκέψης (12% ΧΑ, 27% του λαού να «τιμωρεί» το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας το νέο ΠΑΣΟΚ, άδεια σωματεία, κ.ο.κ.) και δεν νομίζω ότι δικαιούμαστε να μιλάμε έτσι για «κοιμισμένους Αμερικάνους». Και ούτε νομίζω ότι ένα 4.5% κάνει την διαφορά στο μέσο επίπεδο πολιτικής σκέψης μεταξύ των δύο χωρών - ή αν την κάνει αυτό μάλλον είναι υπέρ των Αμερικάνων, αφού «εκεί τουλάχιστον δεν υπάρχει ΚΚΕ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @krs:
      Από προσωπική εμπειρία (όσο αξιόπιστη μπορεί να είναι), εκείνο που έχω συμπεράνει είναι πως ο μέσος αμερικάνος είναι πιο έξυπνος, αλλά και πιο έντιμος από τον μέσο έλληνα. Εκείνο που του λείπει, είναι η κάτω του μηδενός πολιτική του, παιδεία.
      Εμείς στη Ελλάδα τρώμε ακόμη από τα (τεράστια) αποθέματα του ...ΕΑΜ σε αυτόν τον τομέα, αλλά δυστυχώς και αυτά δείχνουν σιγά-σιγά να εξαντλούνται.
      Οστόσο μην το υποτιμάς το ΚΚΕ, και μην περιορίζεις την επιρροή και το βάρος του μέσα στην Ελληνική κοινωνία στο 4,5%. Είναι πολύ μεγαλύτερα.
      Και μην το θεωρείς και ασήμαντο. Πόσες ανεπτυγμένες καπιταλιστικές κοινωνίες έχουν το επίπεδο να συντηρούν ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ, ακόμη και στο 4,5%;
      Κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας είναι και το ΚΚΕ, δεν είναι κάτι έξω από αυτήν...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.