Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η κοτσάνα της εβδομάδας

Μαύρη επέτειος της δικτατορίας του Πινοσέτ σήμερα, και είδαμε και αρκετά αφιερώματα σε αυτήν.
Αυτό που ξεχώρισε είναι του Δ.Δημητούλη από το "ΠΡΙΝ", με τίτλο "Διδάγματα από την Χιλή του Αλιέντε"
Και αυτό γιατί αμέσως μετά τον τίτλο, πέφτεις επάνω στην εισαγωγή και μένεις κάγκελο:
Η συζήτηση για τη δυνατότητα και τη σκοπιμότητα μιας αριστερής κυβέρνησης έχει ανοίξει έντονα στην Ελλάδα.
Πολλοί συνδέουν την προοπτική αυτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τίθεται και από άλλες πλευρές. Πέρα από επιθυμίες, ιδεολογικά σχήματα και στερεότυπα, έχει ενδιαφέρον να μελετήσουμε το παράδειγμα της Χιλής και της κυβέρνησης του Σαλβαδόρ Αλιέντε.
 Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι το συγκρίσιμο με την ...Unidad Popular (!!!), και ο Τσίπρας κάτι συγκρίσιμο με τον ...Αλλιέντε(!!!!!!!!), κατά τον αρθρογράφο του ΠΡΙΝ.

Μετά άμα τους λες cheerleader του ΣΥΡΙΖΑ παρεξηγιούνται...

Υ.Γ.
-Εντάξει τώρα η απάντηση στο ερώτημα γιατί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στα δεξιά του ΚΚΕ;



17 σχόλια:

  1. Καλά εντάξει TRASH έχω χάσει πάσα ιδέα για σένα! Ωραίο επιχείρημα βρήκες! Άμα απομονώνεις κείμενα με τέτοιο τρόπο μπορώ να σου βρω κι εγώ πολλά που να δείχνουν το ΚΚΕ να υποστηρίζει κάτι άλλο απ΄ό,τι στην πραγματικότητα! Παίρνεις κάποιες φράσεις από το κείμενο, τις διαστρεβλώνεις και επιχειρείς να επιχειρηματολογήσεις πάνω στις διαστρεβλώσεις για να χτυπήσεις την ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Κρίμα! Δεν πίστευα ότι τα κάνεις αυτά!
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πράγματι απομόνωσα την εισαγωγή (και όχι μία φράση) η οποία καμμία σχέση με την χιλή και τον Αλλίεντε (που είναι υποτίθεται το θέμα του κειμένου) δεν έχει, και την οποία ο αρθρογράφος θεώρησε σωστό να παραθέσει, και μάλιστα εισαγωγικά κιόλας!
      Το έκανε λες επειδή είναι χαζός ή επειδή ήταν μεθυσμένος;
      Δεν μπορώ να κάνω κάτι εάν αρνείσαι το οφθαλμοφανές...

      Διαγραφή
    2. Φοβερή η "ευγένεια" σου,οι τρόποι σου και τα κροκοδείλια δάκρυα ae. Τη καϋμένη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τα φωτοστέφανα που όλοι τη χτυπάνε...

      Διαγραφή
    3. Παρακαλώ τους αναγνώστες να διαβάσουν ολόκληρο το κείμενο του ΠΡΙΝ και να μη μείνουν μόνο στην - βολική ομολογουμένως για κάποιους - εισαγωγή του.
      Η λογική του TRASH είναι η εξής: " Προβάλλω μόνο την εισαγωγή -> Αυτή αναφέρεται στο ΣΥΡΙΖΑ και τη δυνατότητα αριστερής κυβέρνησης -> Λίγο πιο κάτω αναφέρεται η κυβέρνηση Αλιέντε και το παράδειγμα της Χιλής -> Σταματώ εκεί την παράθεση του κειμένου -> Άρα μπορώ να βγάλω το συμπέρασμα ότι συγκρίνει τον Αλιέντε και τη συμμαχία του με τον ΣΥΡΙΖΑ -> Άρα αφου τα συγκρίνει αθωώνει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ -> Άρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι δορυφόρος του ΣΥΡΙΖΑ."
      Μάλλον ο TRASH δεν σκέφτηκε ή δεν τον συνέφερε να σκεφτεί ότι υπάρχουν λαϊκοί άνθρωποι που όντως μπορεί να συγκρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλιέντε και ο αρθρογράφος του ΠΡΙΝ προσπαθεί να αποδομήσει τη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από το ιστορικό παράδειγμα της Χιλής. Ένας αναγνώστης για να το καταλάβει αυτό πρέπει να διαβάσει ΟΛΟ το κείμενο και όχι να μείνει στην εισαγωγή του. Βέβαια ο TRASH θα αντιτείνει ότι έχει βάλει σύνδεσμο του κειμένου. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τα αυθαίρετα συμπεράσματα του που βασίζονται στην επιλεκτική παρουσίαση της εισαγωγής.
      υ.γ. : Αυτή η "τακτική" παρουσίασης κειμένου είναι πολύ αποτελεσματική για την αλλοίωση του νοήματος του. Ακριβώς αυτή εφαρμόζεται και σε κείμενα του ΚΚΕ για να το φέρνουν κάποιοι στα μέτρα τους. Τελικά TRASH μήπως πιστεύεις ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;;;
      aristeros epanastatis

      Διαγραφή
    4. @aristeros epanastatis:
      Δυστυχώς για το σκεπτικό σου, ο TRASH παραθέτει λινκ με παραπομπή στο ολόκληρο αρχικό κείμενο.
      Κατά συνέπεια τίποτα από όσα του φορτώνεις δεν μπορεί να σταθεί. Πολύ περισσότερο που την παρατήρησες κιόλας.
      Εσύ δεν βλέπεις σύγκριση ΣΥΡΙΖΑ-unidad popular και Αλλιέντε Τσίπρα δηλαδή;
      Την εισαγωγή την έβγαλα από το κεφάλι μου, ή υποχρέωσε κάποιος τον συντάκτη να κάνει την σύγκριση;
      Και όχι, δεν υπάρχουν λαϊκοί άνθρωποι που να θεωρούν συγκρίσιμα μεγέθη, ούτε την unidad popular με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον Τσίπρα με τον ...Αλλιέντε!
      Εκτός από τους αρθρογράφους του ΠΡΙΝ φυσικά, γιατί ακόμη και στην Αυγή, κατανοώντας το κρα που θα έτρωγαν μετά από μία τέτοια σύγκριση, δεν την έχουν αποτολμήσει (τουλάχιστον ακόμη)...
      Και ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις, στην περίπτωση που δεν κατάλαβες, γράφοντας:
      "...ο αρθρογράφος του ΠΡΙΝ προσπαθεί να αποδομήσει τη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από το ιστορικό παράδειγμα της Χιλής..." ωσάν δηλαδή να έχουν αυτά τα δύο την παραμικρή μεταξύ τους σχέση για να ψάξεις για αναλογίες...
      -πόσο πιο νιανιά να στο κάνω;

      Διαγραφή
    5. Υ.Γ.
      Και γιατί δεν προσπαθεί να "αποδομήσει" την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, από το πολύ πιο οικείο, πιο κοντινό, και πιο πρόσφατο παράδειγμα της κυβέρνησης του ΑΚΕΛ, που πράγματι προσφέρεται για συγκρίσεις και αναλογίες, αλλά διαλέγει το εντελώς άσχετο παράδειγμα της Χιλής εάν ο σκοπός του δεν είναι να μας παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και την unidad popular ως ανάλογα και συγκρίσιμα (κατά συνέπεια) πράγματα;

      Διαγραφή
    6. Πιο νια-νια ακόμη:
      Θέμα άρθρου:
      Η συμπεριφορά του λύκου σε άγριο περιβάλον
      Εισαγωγή:
      Πολλοί θεωρούν τους σκύλους ως άγρια αιμοβόρα θηρία που πρέπει να θανατώνονται.
      Κυρίως θέμα:
      Ο άγριος λύκος κλπ κλπ

      Τι κατάλαβες πως θέλω να πω για τους σκύλους;

      Διαγραφή
    7. Για το λινκ, δεν είχες άλλη επιλογή, έπρεπε να το βάλεις. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Απλώς υπολογίζεις ότι πολλοί που θα δουν την ανάρτηση δεν θα ανατρέξουν στο άρθρο, αλλά θα μείνουν μόνο στη δική σου παρουσίαση. Γι΄αυτό είπα στους αναγνώστες να δουν όλο το κείμενο. Εγώ σου λέω ότι μπορείς να βρεις πολύ πιο σοβαρά επιχειρήματα για να χτυπήσεις την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από αυτό. Δηλαδή το ΚΚΕ δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την εμπειρία της Χιλής για να απαντήσει ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ στην αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν το κάνει τα θεωρεί συγκρίσιμα; Ένας κόσμος όμως ΜΠΟΡΕΙ να τα βλέπει συγκρίσιμα. Και σε αυτόν τον κόσμο απαντά και το ΚΚΕ και το άρθρο του ΠΡΙΝ. Βεβαίως και δεν είναι αυτό το κύριο επιχείρημα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ καυτηρίασα την αυθαίρετη εξαγωγή των συμπερασμάτων σου μέσα από την παρουσίαση μόνο της εισαγωγής. Αυτή είναι η ουσία και ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ, μου λες μόνο το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ότι κανείς δεν το σκέφτεται αυτό ( λες και γνωρίζεις τι σκέφτονται όλοι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας ), άρα μόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει αυτή τη σύγκριση ( Άσχετο: Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά αυτό που κάνεις μου θυμίζει το: συνεπαγωγή με τελεστή άρνησης ). Και στο ξαναλέω: με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αλλοιώσεις και άρθρα του Ριζοσπάστη ή του ΚΚΕ.
      aristeros epanastatis

      Διαγραφή
    8. Εγώ τον μόνο που έχω δει να τα θεωρεί ως μεγέθη συγκρίσιμα, είναι το ΠΡΙΝ.
      Έχεις υπόψην σου κάτι άλλο που μου διεφέυγει;
      Εάν όχι, μην σχολιάσεις πάλι επί αυτού, έχουμε και σοβαρότερα προβλήματα...

      Διαγραφή
    9. ( Έλειπα για δουλειά και δεν πρόλαβα να απαντήσω νωρίτερα )
      Πάλι το ίδιο μου απαντάς! Θα μπορούσες να μου απαντήσεις ότι με τη λογική ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σκέφτεται ο κάθε εργαζόμενος αυτής της χώρας, τότε νομιμοποιείται ο καθένας να γράφει το οτιδήποτε σε ένα άρθρο, να κάνει τις οποιεσδήποτε τερατώδεις συγκρίσεις και να αφήνει να εννοηθεί ότι απαντάει σε κάποιους που έχουν και τέτοιες σκέψεις. Τότε πραγματικά δε θα ήξερα τι να σου απαντήσω. Ίσως να σου έλεγα ότι πιθανόν ο αρθρογράφος του ΠΡΙΝ να είχε υπόψη του αρκετούς ανθρώπους που συγκρίνουν την αριστ. κυβ. του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του Αλιέντε και να θέλει να απαντήσει έμμεσα σε αυτούς. Νομίζω πως ήταν λάθος σου που έβγαλες το συμπέρασμα ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα θεωρεί συγκρίσιμα μεγέθη. Άρα και να την ψέξεις.
      aristeros epanastatis

      Διαγραφή
  2. Αλέξης , ''επανάσταση'' και burberry. Για να σωθεί το σύστημα και τα πουκάμισα των 200 ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε TRASH είναι λίγο περίεργο. Αγόρασα το νέο τεύχος της Κομέπ και στράφηκα κατευθείαν στο πρώτο άρθρο, το σχετικό με τη Χιλή. Και τι να δω;;;; Ξεκινάει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον στόχο του για την << κυβέρνηση της Αριστεράς >>. Μήπως και το ΚΚΕ τελικά συγκρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμαχία του Αλιέντε; Ή μήπως απαντά έμμεσα σε έναν κόσμο που μπορεί να κάνει αυτή τη σύγκριση; Για πες μου... Μάλλον έγινε και το ΚΚΕ τσιρλίντερ του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ε; ( Με βάση τη λογική σου πάντα ) Άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός ως προς το τι θα χρησιμοποιήσεις για να αντιπαρατεθείς με έναν πολιτικό χώρο που διαφωνείς. Διαφορετικά θα εκτίθεσαι!

    υ.γ. Τουλάχιστον η έμμεση κριτική σου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσω της δήλωσης του Γιάννη Ραχιώτη σχετικά με την αντιμετώπιση της Χ.Α. είναι πιστεύω σωστή.

    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Όχι, απαντά σε εσάς που κάνετε την σύγκριση.
      ΟΚ τώρα;

      Διαγραφή
  4. Α! Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαντά!!!! Ναι έχεις δίκιο! Είδε το άρθρο του ΠΡΙΝ ο Τραβασάρος και έσπευσε να απαντήσει. Λίγη σοβαρότητα! Όλοι κάνουμε λάθη, δεν είναι κακό να τα αναγνωρίζουμε!
    ( Δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσεις αυτό το σχόλιο, θέλω μόνο εσύ να το δεις. Δεν μου αρέσει που σε εκθέτω, ως προς τη συγκεκριμένη σου ανάρτηση, αλλά... )
    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μόνο το άρθρο στο Πριν.
      Εσείς μιλάτε για "μεταβατικές" κυβερνήσεις αφενός μεν, συνεργάζεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα αφεταίρου δε.
      Περισσότερα όταν διαβάσω την ΚΟΜΕΠ (αφραγκία γαρ)

      Διαγραφή
  5. Επειδή το διάβασα το σχετικό άρθρο πρέπει να σου πω ότι απαντά έμμεσα ( δεν τον κατονομάζει ) στον "Εργατικό Αγώνα". Τώρα σχετικά με τις "μεταβατικές" κυβερνήσεις: ξέρεις ποια είναι η γνώμη μου ( εργατική - λαϊκή κυβέρνηση: η συγκεκριμενοποίηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, όπως κι αν την εννοεί το ΚΚΕ ). Για τη συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ όντως είναι παράλειψη μου που δεν τοποθετήθηκα στο blog σου. Θα σου πω τα εξής: Εξαρτάται από το είδος της λεγόμενης συνεργασίας. Είναι λάθος να κάνει κοινά πλαίσια με τον ΣΥΡΙΖΑ ( δυστυχώς ο τροτσκισμός έχει μεγάλη επιρροή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θέλει πολύ σκληρό αγώνα για να ξεριζωθεί ). Όμως σε κάποιες πορείες πιστεύω πως δεν είναι λάθος να είναι κοντά τα δύο μπλοκ.

    υγ: Το απόγευμα πάμε όλοι όσοι μπορούμε στο Κερατσίνι. Εγώ δυστυχώς θα δουλεύω εκείνη την ώρα και δεν θα μπορώ να έρθω.

    aristeros epanastatis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @aristeros epanastatis:
      Ανεξάρτητα από το τι λες και τι όχι εσύ, η φρασεολογία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μιλάει για "μνημονιακές" και όχι αστικές κυβερνήσεις που πρέπει να ανατραπούν. Ο Δελαστίκ τοποθετεί μάλιστα στις "αντιμνημονιακές" δυνάμεις και τους ακροδεξιούς του Καμμένου.
      Τεσπά, λόγω των εξελίξεων, η συζήτηση αυτή καθίσταται τραγικά ανεπίκαιρη. Ίσως την συνεχίσουμε σε κάποιον άλλο πιο πρόσφορο χρόνο...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.