Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ένα galil στο 4 παρακαλώ!

Την φωτογραφία (επάνω) την είδα τυχαία σαν εικονογράφηση σε ένα άρθρο του «Ιππόκαμπου».
Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, καθώς το νετ βρίθει ανάλογων «πανιγυρικών» φωτό, από τους ξεσαλωμένους πλέον, φασίστες. Κάτι όμως δεν μου κάθονταν καλά με το όπλο, που ενώ έμοιαζε αρκετά, είχε και κάποιες μικρές αλλά εμφανείς διαφορές στο σουλούπι*, από αυτά της πασίγνωστης σειράς ΑΚ-47 του Καλάσνικωφ. Δεν ξέρω τι με έπιασε, και είπα να το ψάξω λίγο, μια και οι πηγές εξοπλισμού των παρακρατικών(;) οργανώσεων, παρουσιάζουν για ευνόητους λόγους, μεγάλο ενδιαφέρον από την μία, και θα πιάναμε «λαυράκι» εάν δεν άνηκε σε αυτά που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στην μαύρη αγορά, μετά την Αλβανική εξέγερση στα μέσα του ’90 και τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, και είναι όλα «ανατολικής κατασκευής και προέλευσης» που λέγαμε και στο στρατό. Έριξα λοιπόν μία ματιά στο ίντερνετ και ...τόμπολα!

Οπλοπολυβόλο galil
Πρόκειται για την έκδοση οπλοπολυβόλου του Ισραηλινού galil της ΙΜΙ. Τα οποία βέβαια, ούτε στην μαύρη αγορά κυκλοφορούν, ούτε εκτός Ισραήλ (και Ν.Αφρικής) κατασκευάζονται.

Φυσικά και είναι ζήτημα το πως βρέθηκε ένα τέτοιο όπλο σε μία τέτοια φωτογραφία.

Πολύ δε περισσότερο, που με μία ματιά στην wikipedia (ο σύνδεσμος παραπάνω) θα ανακαλύψουμε ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου όπλου, καθώς στην ουσία πρόκειται για ένα καλάσνικωφ (εξού και η μεγάλη εξωτερική ομοιότητα) που είναι μετασκευασμένο ώστε να βάλει με διαμετρήματα ΝΑΤΟ. Ακριβώς δηλαδή με το είδος των πυρομαχικών που οι φήμες θέλουν**, το κράτος μας χορηγεί αφειδώς στις «λέσχες εφέδρων» για «εκπαίδευση», την ώρα που ακόμη και οι ειδικές δυνάμεις του τακτικού στρατού, κάνουν βολές με το σταγονόμετρο για λόγους ...οικονομίας.


Ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του galil λοιπόν, είναι πως ενώ μπορεί άνετα να περάσει οπτικά για ΑΚ-47, οπότε η προέλευση του να μην απασχολήσει κανέναν, έχει την δυνατότητα να τροφοδοτείται άνετα με πυρομαχικά, από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού, χωρίς οι χρήστες του να είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στην «μαύρη αγορά» για την προμήθεια τους. Με αυτόν το τρόπο καθίσταται ιδανικό για τον εξοπλισμό οργανώσεων που δρουν στην σκιά του επίσημου κράτους.

Και εδώ καλό θα ήταν να αναφέρουμε και το αντίστροφο. Πως μια και πυρομαχικά του ΝΑΤΟ δεν κυκλοφορούν στην «μαύρη αγορά», η μόνη πηγή για τον κάτοχο ενός τέτοιου όπλου θα ήταν το «επίσημο» κράτος.

Από τα παραπάνω νομίζω πως στοιχειοθετούνται ενδείξεις (όχι και αποδείξεις φυσικά), για την οργάνωση και στελέχωση ένοπλων παρακρατικών μηχανισμών.

Και μία και το δικό μου μυαλό είναι αρκετά καχύποπτο, μου είναι σχεδόν αδύνατο να μην συνδέσω την πρόσφατη ελληνο-ισραηλινή «συμμαχία», με τον εντοπισμό ισραηλινού πολεμικού υλικού στα χέρια ελλήνων παρακρατικών(;)***.

____________
*Σαν σκιτσογράφος, το μάτι μου είναι αρκετά εξασκημένο στο να ξεχωρίζει τα περιγράμματα των αντικειμένων.
**Εδώ δυστυχώς θα βασιστούμε αναγκαστικά στις φήμες, καθώς τα ακριβή στοιχεία τα καλύπτει το ...στρατιωτικό απόρρητο.
***Το ερωτηματικό μπαίνει καθώς μόνο ισχυρές ενδείξεις έχουμε, και όχι αποδείξεις ακόμη.

28 σχόλια:

  1. Εισαι σαφέστατος για όποιον δεν υποκρίνεται πως δεν καταλαβαίνει...

    Ετοιμάζουν τα ...μαύρα σκυλιά τους για να χτυπήσουν το ταξικό κίνημα και γενικότερα το κομμάτι εκείνο τού λαού που δεν δέχεται την καταδίκη του στην εξαθλίωση για να κερδίσουν χρόνο οι καπιταλιστές και να σωθούν τα καπιταλιστικά κέρδη.
    Είναι ορατό άλλωστε δια γυμνού οφθαλμού προ πολλού.
    Ισραήλ...
    ΝΑΤΟ...
    ΕΕ...
    Ελληνική και μη αστική τάξη...
    Γενικευμένη καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει...
    Πόλεμος στον ορίζοντα, γενικευμένος...

    Ποιος δεν τα βλέπει όλα αυτά;
    Ποιος πιστεύει ότι η κατάσταση θα κυλήσει, δύσκολα μεν, αλλά ως έχει, δε;;;

    Ας αφήσει ο λαός κατά μέρος τις αυταπάτες λοιπόν, γιατί αλλιώς δε θα προλάβει ούτε κιχ να κάνει.
    Βρωμάει μπαρούτι...
    Μεταφορικά και κυριολεκτικά.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @revoltanergosafragos:
      Λες:
      "...Ποιος πιστεύει ότι η κατάσταση θα κυλήσει, δύσκολα μεν, αλλά ως έχει, δε;;; ..."
      -Προσυπογράφω απόλυτα...

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις άδικο, οι "περίεργες" φωτογραφίες με όπλα περιορισμένης κυκλοφορίας (χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το εύρημα του φίλου TRASH), είναι πιστεύω μία απλή λεπτομέρεια, από όλα αυτά που μας δείχνουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση...

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. @Κώστας:
      Δεν υποβαθμίζεις τίποτε. Εγώ δημοσιοποίησα μία "λεπτομέρια" όπως πολύ σωστά λες, μικρή μεν -ενδεικτικότατη δε.
      Τα υπόλοιπα στην κρίση των αναγνωστών...

      Διαγραφή
  2. Aς μην ξεχνάμε όμως και το ότι τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορούν στην αγορά και πολύ πιστά αντίγραφα από ότι όπλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας!
    Δεν αμφισβητώ τα συμπεράσματα του γράφοντα, απλά πετάω μία πληροφορία, μιας και τα "πολύ καλά" παιδιά της ΧΑ και των άλλων "κοινωνικών-πολιτικών" και μι οργανώσεων του ιδίου φάσματος, είναι γνωστά για την αγάπη τους προς τα εργαλεία του θανάτου...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κώστας:
      Εάν ως αντίγραφα, εννοείς τις "ρέπλικες" (διακοσμητικά όπλα χωρίς δυνατότητα βολής πυρομαχικών), δεν μπορώ να φανταστώ ακροδεξιό που θα είχε τόσο "φετίχ" με τα συγκεκριμένα ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ όπλα. Όπως και να το κάνεις, ο χρυσαυγίτης αν ήταν να πάρει "ρέπλικα" για την βγάλει φωτογραφία, μάλλον γερμανικό, παρά Ισραηλινό όπλο θα προτιμούσε.
      Εξού και δεν πιστεύω πως πρόκειται για αντίγραφο...

      Διαγραφή
    2. Ναι, αυτά λέω που πολλές φορές έχουν μηχανισμό για να πετάνε πλαστικές σφαίρες (αεροβόλα).
      Αλλά έχεις δίκιο, ο χρυσαυγίτης δεν θα έπαιρνε ποτέ Ισραηλινό όπλο, καθώς το ποιο πιθανό είναι να μισεί τους Ισραηλινούς - Εβραίους κατά παράδοση, δεν το σκέφτηκα αυτό!

      Κώστας

      Διαγραφή
    3. @Κώστας:
      Δεν είναι ανάγκη να τους μισεί καν.
      -Αλλά ακροδεξιός με φετιχισμό στα Ισραηλινά (συγκεκριμένα) όπλα, τόσο ,τόσο μεγάλο που θα πλήρωνε για να αγοράσει ρέπλικα τους;
      Εξαιρετικά απίθανο...

      Διαγραφή
  3. αντιστρατοκαυλος4 Μαρτίου 2013 στις 11:23 π.μ.

    Η παραπομπή σε wiki δείχνει διαφορά στα "ποδαράκια" καθώς και στη λαβή του αριστερού χεριού.
    Τα ποδαράκια στο ισραηλινό είναι μονοκόμματα ενώ στο άλλο όχι.
    Η λαβή του ισραηλινού είναι εμφανέστατα τετραγωνισμένη ενώ στο άλλο η κλασσική "χούφτα" του ΑΚ.
    Επιτρέψτε μου να θεωρήσω πως η παραγωγή του ΑΚ από όλα τα Ανατολικά κράτη σε άπειρες; σειρές και σχέδια (έως το χρυσό του Καντάφι και του Σαντάμ) νομίζω πως είναι η απάντηση.

    Μαντεψιά πως αν αναζητήσουμε Κινέζικο ΑΚ θα δούμε περισσότερες ομοιότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @αντιστρατοκαυλος:
      Οι διαφορές στα "εναλλάξιμα" μέρη ενός όπλου (δίποδας, σκοπευτικά, κλπ) δεν καθορίζουν και τον τύπο του. Οι οφθαλμοφανείς διαφορές του galil από τα όπλα της σειράς ΑΚ, βρίκονται στην γωνεία που ενώνει την κάνη με το κομμάτι (σαν δεύτερη κάνη από επάνω) επαναπροώθησης των αερίων, που στα galil είναι ορθή ενώ στα ΑΚ υπό κλίση, στον χαρακτηριστικό "σπαστό" υποκόπανο, στην πλαστική τετράγωνης διατομής λαβή, στο σχήμα του χειροφυλακτήρα (τετραγωνισμένος στο ισραηλινό όπλο). Ο κορμός είναι σχεδόν πανομοιότυπος.
      Στην μαντεψιά σου έκανες λάθος. Κοίτα μία φωτό από κινέζικο και ρώσικο ΑΚ47 (σχεδόν πανομοιότυπα - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:AK-47_and_Type_56_DD-ST-85-01269.jpg ), και σύγκρινε με τις φωτογραφίες του άρθρου και τις wiki για το galil. Οι διαφορές είναι οφθαλμοφανείς.

      Διαγραφή
  4. αντιστρατοκαυλος4 Μαρτίου 2013 στις 11:49 π.μ.

    Επίσης τα σκοπευτικά είναι εντελώς διαφορετικά από το Galil.
    Ομως τα ενδιαφεροντα στοιχεια στην φωτο ειναι η εξωπορτα με τα δομικά διακοσμητικά στοιχεία που δείχνουν πολυ ακριβο σπιτι - με τιποτα διαμερισμα - και αν κρινουμε απο διακοπτες και θερμοστατη ( δεν εχει καντραν για συναγερμο) προκειται για βιλα ή ξενοδοχειο

    Ξενοδοχειο; Που το αθηναικό ή στην Αλβανία;

    Από πούθε έρχεται η φωτο ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @αντιστρατοκαυλος:
      Από που ακριβώς προέρχεται η φωτογραφία, δεν γνωρίζω. Αναφέρω την πηγή από την οποία την ανακάλυψα εγώ.
      Το όπλο της φωτογραφίας έχει προσαρμοσμένα πρόσθετα σκοπευτικά τύπου διόπτρας, και όχι τα "εργοστασιακά".

      Διαγραφή
  5. "@Κουφονευροσπάστης:
    Εγώ θα προσπεράσω το εκτός θέματος, του σχόλιου σας (που συν τοις άλλοις κατηγορεί και το ίδιο το θέμα της ανάρτησης ως ...εκτός θέματος!), και σας καλέσω να μου υποδείξετε το ποιά ακριβώς είναι "Ηγέτης ενός λαϊκού κόμματος" που έχει "ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ" (χρησιμοποιώ ακριβώς τις λέξεις σας) "λιμουζίνα".
    Περιμένω δηλαδή, στην περίπτωση που δεν είστε ένας ξεφτιλισμένος, ψεύτης, γκεμπελίσκος και συκοφάντης, να μου υποδείξεται βάση της φορολογικής δήλωσης της Α.Παπαρήγα* (που δημοσιοποιείται υποχρεωτικά όπως και των υπόλοιπων βουλευτών), από που προκύπτει πως μεταξύ των περιουσιακών της στοιχείων βρίσκεται "λιμουζίνα", πόσων κυβικών, ποιάς μάρκας, και πόσης αξίας είναι αυτή.
    *Φαντάζομαι πως αναφέρεστε στην Α.Παπαρήγα, γιατί ρωτήσατε ΠΟΙΑ και όχι ποιός "αρχηγός κόμματος". Και δεν γνωρίζω άλλη γυναίκα αρχηγό κόμματος εντός του ελληνικού κοινοβούλιου..."

    Αγαπητέ Trash .Είπαμε ήδη σε προηγούμενα πόστς οτι ανώνυμα και υβριστικά σχόλια θα σβήνονται.Συνεχίζετε να υβρίζετε , πάντα με την ασφάλεια της ανωνυμίας χρησιμοποιώντας μη πρωτότυπους χαρακτηρισμούς που έχουν ήδη ειπωθεί αλλά χωρίς κανένα επιχείρημα για τις απολύσεις.Επώνυμα φίλε μου, το ψευδωνυμό σου στα αγγλικά σημαίνει “σκουπίδι” και θέλω να μιλάω με ανθρώπους οχι με κάδους!Και παρακαλώ οχι την μπάλα στην κερκίδα λόγω αμηχανίας.

    Το αυτοκίνητο αυτό αποκτήθηκε βάσει των ευεργετημάτων της Βουλής που αφορούν Βουλευτές.Άρα αφορούν πρόσωπα και οχι γενικά το κόμμα!Με άλλα λόγια αν η κ.Παπαρήγα ήθελε μπορούσε να αρνηθεί την αγορά αυτοκινήτου αλλά δεν το έκανε , όπως άλλοι βουλευτές.Άρα αποτελεί συνειδητή επιλογή η απόκτηση ενός ΥΠΕΡπολυτελούς αυτοκινήτου που στοιχίζει περί τα 80.000 ευρώ απο την Ηγέτιδα ενός λαικού κόμματος.Αν δεν ανήκει μόνο στην κ.Παπαρήγα γιατί δεν σου το δίνουν και εσένα;
    Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι η Παπαρήγα έχει ενα αυτοκίνητο σαν πολίτης, φυσικά οχι.Και είναι και μακράν η φτωχότερη βουλευτής.Αλλά το έχει σαν Γενική Γραμματέας και είναι συνειδητή της επιλογή!Με χρήματα του ελληνικού λαού.
    Και τώρα αγαπητέ φίλε θα μας κάνει την χάρη να μας μιλήσεις για το πώς βλέπεις το μακέλεμα των συναδέλφων μας; Χωρίς Γκαιμπελίσους, πράκτορες,στημένους,Εξ αγχιστείας δημοσιογράφους.Αυτά έχουν ήδη γραφτεί.Ώς τώρα μόνο ένας μίλησε με επιχειρήματα , μέσα στις τόσες υβριστικές αναρτήσεις.

    K.K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @K.K.:
      Ευχαριστώ πολύ που επιβεβαιώσατε τους χαρακτηρισμούς που σας απέδωσα ως εξευτελισμένου γκεμπελίσκου κλπ κλπ., αφού παραδέχεστε δημόσια πως καμμία λινουζίνα δεν περιλαμβάνεται στα περιουσιακά στοιχεία της Α.παπαρήγα όπως ψευδώς υσχιριστήκατε στο ιστολόγιο Lenin reloaded. Βεβαίως την ψευδολογία την συνεχίζεται και εδώ λέγοντας πως έχει "αγοραστεί" (κατά λέξη) "λιμουζίνα" για τις ανάγκες του εκάστοτε ΓΓ του ΚΚΕ, πράγμα που είναι επίσης ψευδές.
      Υ.Γ.
      Συνεχίζεται τον Γκεμπελισμό σας λέγοντας πως σας εξύβρισα με κάποιο τρόπο. Εγώ όμως δεν σας απέδωσα κανέναν χαρακτηρισμό. Απλά επισήμανα τους χαρακτηρισμούς που θα σας ταίριαζαν εάν δεν επιβαβαιώνατε τα λεγόμενα σας, πράγμα που φυσικά και δεν κάνατε.
      Υ.Γ.
      Για το θέμα των "συναδέλφων" σας θα ακολουθήσει ανάρτηση, στην οποία θα μπορείτε να σχολιάσετε σεβόμενος του κανόνες του μπλογκ. Μέχρι τότε, μόνο μία μικρή ερώτηση από εμένα. Από που προκύπτει η δική μου υποχρέωση (8 μήνες άνεργου) να σιτίζω ισόβια από τα χρήματα που (δεν) έχω, εσάς και τους (αρκετά καλύτερα αμοιβόμενους από εμένα) "συναδέλφους" σας; Ή μήπως δεν γνωρίζεται την βασική πηγή χρηματοδότησης του "ριζοσπάστη";

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ.3
      Μέχρι την επόμενη ανάρτηση για το θέμα που σας αφορά, μπορείτε να διαπιστώσετε πως το μπλογκ έχει αναφερθεί στα θέματα των κομματικών επιχειρήσεων, πάνω από μία φορά.
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/09/902_11.html#more
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/search/label/%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82
      -http://fadomduck2.blogspot.gr/2011/09/902.html

      Διαγραφή
  6. "Από που προκύπτει η δική μου υποχρέωση (8 μήνες άνεργου) να σιτίζω ισόβια από τα χρήματα που (δεν) έχω, εσάς και τους (αρκετά καλύτερα αμοιβόμενους από εμένα) "συναδέλφους" σας; Ή μήπως δεν γνωρίζεται την βασική πηγή χρηματοδότησης του "ριζοσπάστη";"
    Απο την κομμουνιστική ηθική που απαγορεύει το ξεχώρισμα των εργαζομένων σε "καλά" αμοιβόμενους και σε "κακά" πληρωμένους. Το αίτημα του ΚΚΕ για βασικό μισθό σε ποιό ποσό είναι; ή μήπως λόγω των εξελίξεων σε Ριζοσπάστη το μεώσε σε 330 ευρώ τον μήνα;
    Ας δει κάποιος συμβάσεις ΕΣΗΕΑ και αιτήματα ΚΚΕ για βασικούς και ξαναπες αν θέλεις επιχείρημα για "αρκετά καλύτερα αμοιβόμενους από εμένα"
    Τώρα αν η ηγεσία του ΚΚΕ ήθελε να έχει όχι 80 αλλά 160 εργαζομένους στον Ριζοσπάστη τι επιτάσσει η ηθική ενός κομμουνιστή;
    Να ζητάει τον λόγο από τους εργαζομένους ή από την ηγεσία που έτσι αποφάσισε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Κουφονευροσπάστης:
      Η ερώτηση μου ήταν σαφής νομίζω:
      -"Από που προκύπτει η δική μου υποχρέωση (8 μήνες άνεργου) να σιτίζω ισόβια από τα χρήματα που (δεν) έχω, εσάς και τους (αρκετά καλύτερα αμοιβόμενους από εμένα) "συναδέλφους" σας; Ή μήπως δεν γνωρίζεται την βασική πηγή χρηματοδότησης του "ριζοσπάστη";
      Θα μπορέσω να έχω μία πειστική απάντηση;
      -Όσο για την κομουνιστική ηθική μου, είναι αυτή που μου έχει υπαγορέψει να μην αξιώσω ποτέ μου κανενός είδους υλική αμοιβή για την συνεισφορά μου στην προβολή των θέσεων του κομματικού μου φορέα. Εσείς με ποια ακριβώς ιδιότητα την επικαλείστε;
      Υ.Γ.
      Αν μπαίνατε στον κόπο να διαβάσετε τις παραπομπές στην προηγούμενη απάντηση μου, θα βλέπατε πως αποδίδω μεγάλες ευθήνες σε όσους αποφάσισαν να μαζέψουν στον Ριζοσπάστη όλον αυτό τον συφερτό μισθοφόρων. Εδώ συμφωνούμε απόλυτα. Η απομάκρυνση τους πάλι, (αφού εννοείται πληρωθούν μέχρι δεκάρας τα "δεδουλευμένα" τους), είναι εκ των ουκ άνευ...
      Υ.Γ.2
      ολα αυτά που αποδίδετε στο κόμμα ή την ΓΓ του, τα ανακαλύψατε μόλις τώρα, ή μηπως η τακτική μισθοδοσία (όσο αυτή ήταν εφικτή) σας εμπόδιζε να τα δείτε;

      Διαγραφή
    2. @Κουφονευροσπάστης:
      Παρότι η ανάρτηση για το θέμα το οποίο θίξατε έγινε άμεσα, την επομένη της συνομιλίας μας (4 Μάρτη, http://fadomduck2.blogspot.gr/search?updated-max=2013-03-08T08:30:00%2B02:00&max-results=10&start=20&by-date=false), περιμέναμε μάταια μέχρι και σήμερα την παρέμβαση σας.
      Να υποθέσουμε πως η λύση του μυστηρίου βρίσκεται στην δυσκολία της απλής ερωτησούλας που σας θέσαμε αν "ολα αυτά που αποδίδετε στο κόμμα ή την ΓΓ του, τα ανακαλύψατε μόλις τώρα, ή μηπως η τακτική μισθοδοσία (όσο αυτή ήταν εφικτή) σας εμπόδιζε να τα δείτε";

      Διαγραφή
  7. Για την προέλευση του όπλου μπορούμε να ρωτήσουμε τον κάτοχό του, τον "Κώστα τον Κοκκό"
    http://4.bp.blogspot.com/-uNghZgFyhDA/UPx-_du-MwI/AAAAAAAAf3A/avporGYCw44/s1600/428302_273107232817316_302147641_n.jpg

    Αρχικά νόμιζα ότι η φωτογραφία σχετίζεται με αυτή την υπόθεση:
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63675975
    όπου υπάρχουν οι συνομιλίες για την "καρδερίνα" (οπλοπολυβόλο) "που κελαηδάει" κλπ.

    Όμως το ρεπορτάζ στο έθνος δημοσιεύτηκε 27/6/2012, ενώ στη φωτο του όπλου από το ΦΒ έχει ημ/νία Oktober 2, 2012 via mobile.
    Επειδή δεν ξέρω από ΦΒ, αυτή είναι ημ/νία ανάρτησης της φωτο ή ημ/νία της μέρας όπου ο Χ ή ο Ψ είδε την σελίδα;
    Νομίζω το πρώτο. Είμαι σωστός;

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Β.:
      Εξαιρετικός!
      Πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά από την μεγαλύτερης ανάλυσης φωτό πως πρόκειται 100% για galil (και μάλιστα με τον πολύ χαρακτηριστικό τρόπο διπλώματος του αορτήρα που χρησιμοποιούν οι ισραηλινοί), και πως ο "κομιστής" της φωτογραφίας είναι χρυσαυγίτης, άρα είναι σχετικά απίθανη η περίπτωση να έδωσε λεφτά για να αγοράσει ρέπλικα ...Ισραηλινού όπλου.
      Η συνεισφορά σου στο άρθρο ήταν πολύτιμη

      Διαγραφή
  8. Ρε παιδιά,δέν μπορώ να καταλάβω...7.62 δέν παίρνει και το Καλάσνικωφ και αυτό?Ολα 7.62 δέν παίρνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος5 Μαρτίου 2013 - 12:12 π.μ.:
      Το πυρομαχικό του ΑΚ47 είναι 7,62Χ31, ενώ το αντίστοιχο ΝΑΤΟ 7,62Χ51. Οι ΝΑΤΟϊκές σφαίρες δηλαδή, αν και με το ίδιο πάχος έχουν μεγαλύτερο μήκος. Κατά συνέπεια τα πυρομαχικά για τα ΑΚ και τα δυτικά όπλα δεν είναι εναλλάξιμα στο διαμέτρημα 7,62. (http://www.militaryphotos.net/forums/archive/index.php/t-84642.html).
      Το αυτό υσχίει και τα νέα διαμετρήματα, που για το ΝΑΤΟ είναι το 5,56X45 (http://en.wikipedia.org/wiki/5.56%C3%9745mm_NATO) και για τα ανατολικά όπλα (ΑΚ74) είναι 5,45Χ39 (http://en.wikipedia.org/wiki/AK-74).
      Υ.Γ.
      Την επόμενη φορά βάλε ένα ψευδώνυμο για να μπορούμε να σου απευθήνουμε τον λόγο. Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται κανονικά....

      Διαγραφή
  9. O Κασιδιάρης σκοπεύει με "καλάσνικοφ"
    http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1285225

    Πολύ Saiga
    http://www.guns-gr.com/2011/10/saiga-12-saiga-410.html

    Kώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επί της ουσίας (πέρα δηλαδή από τις πολιτικές τοποθετήσεις του καθενός), το όπλο είναι ένα Vepr 12 Molot, λειόκανο διαμετρήματος 12ga. Πρόκειται δηλαδή για ένα κυνηγετικό όπλο, Ρώσικης κατασκευής, με μηχανισμό λειτουργίας αερίων και σχεδίαση ίδια ακριβώς με αυτή της σειράς ΑΚ.
    Το συγκεκριμένο όπλο, πωλείται κανονικά στα κυνηγομάγαζα στην Ελλάδα (τιμή γύρω στα 1500€), κατόπιν αδείας αγοράς φυσικά.

    Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ :
    http://www.gunsnroses.com.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=495&category_id=213&option=com_virtuemart&Itemid=29&lang=el&vmcchk=1&Itemid=29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι μοιάζει, αλλά κυνηγετικό με δίποδο κ γεμιστήρα "μπανάνα";
      (Στην Ελλάδα οι γεμιστήρες άνω των 2 φυσιγγίων απαγορεύονται ούτως ή άλλως).
      Νομίζω πως η υπόθεση περί Galil παραμένει η επικρατέστερη.
      Υ.Γ.
      Ένα ψευδώνυμο παρακαλώ. Ο ανώνυμος σχολιασμός αποθαρρύνεται από το μπλογκ.

      Διαγραφή
    2. To MOLOT διαθέτει ρίγα picatinny στο πρόσθιο κάτω μέρος του για την τοποθέτηση διπόδου, φακού, σκοπευτικού laser ή άλλων βοηθημάτων. Οι τιμές των διπόδων στην αγορά ξεκινούν από τα 20€ περίπου.
      Παλαιότερα (όταν η εισαγωγή γινόταν κατευθείαν από Ρωσία), το όπλο επωλείτω στα Ελληνικά καταστήματα με 2 γεμιστήρες τύπου μπανάνας χωρητικότητας 8 φυσιγγίων η κάθε μία. Οι νέες παραλαβές (Μάρτιος '16) γίνονται από Γερμανία κυρίως (λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία) και ως επι το πλείστον φέρουν μια γεμιστήρα μπανάνα χωρητικότητας 10φ.
      Πάντως το όπλο φέρει "μπανανοειδή" γεμιστήρα στην οποία με βάση την Ελληνική Νομοθεσία πρέπει να τοποθετηθεί μειωτήρας ο οποίος μειώνει τη χωρητικότητα στα 2 φυσίγγια (στην Ελλάδα επιτρέπονται έως 3 φυσίγγια, 2 στη γεμιστήρα + 1 στη θαλάμη). Επίσης για το όπλο αυτό κυκλοφορούν και γεμιστήρες τύπου Drum (τυμπανοειδείς) χωρητικότητας 25φ (πάντα με χρήση μειωτήρα όταν μιλάμε για την Ελλάδα).

      Με όλο το σεβασμό, θα μου επιτρέψετε να επιμείνω στην άποψή μου. Πρόκειται για ένα όπλο το οποίο, ως αθλητής IPSC, έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και το θεωρώ άκρως αναγνωρίσιμο.
      Η κάτωθι φωτογραφία ίσως επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου :
      https://www.hobbi.gr/karampina-molot-vepr-p-1578.html

      Υ.Γ.
      Στον ιστότοπό σας βρέθηκα, ψάχνοντας για ζητήματα πρακτικής σκοποβολής (τα οποία και με ενδιαφέρουν). Η παρέμβασή μου, είναι καθαρά τεχνικού περιεχομένου και όχι πολιτικού/ιδεολογικού.

      Διαγραφή
    3. @IPSC Fun:
      Εάν λέτε πως το έχετε χρησιμοποιήσει κ το αναγνωρίζεται, δεν μπορώ να φέρω κάποιου είδους αντίλογο.
      Εξακολουθώ πάντως να μην βλέπω στην φωτό του όπλου διαφορές από το Galil.
      Πιθανόν να μην είμαι αρκετά εξοικειωμένος με την αναγνώριση ανάλογων αντικειμένων.

      Διαγραφή
  11. Τόσο το Galil, όσο και το Molot, είναι στην ουσία μεταγενέστερα αντίγραφα των όπλων της σειράς του Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Οπότε είναι λογικό να μοιάζουν μεταξύ τους.
    Όπως επίσης ο Καλάσνικοφ στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στο σχέδιο του Γερμανικού StG 44 για να δημιουργήσει το ΑΚ-47. Το δε StG 44 θεωρείται αυτή τη στιγμή ο πατέρας αρκετών από τα σύγχρονα τυφέκια εφόδου, μιας και πέραν των Galil και AK, στοιχεία του σχεδιασμού του βλέπουμε στο G3, στο MP5 κ.α.

    https://el.wikipedia.org/wiki/Sturmgewehr_44


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.