Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Δείχνει να πιάνει το κόλπο του Άσαντ, εμπλοκή ισλαμιστών ανταρτών με κυανόκρανους στο Γκολάν


An image grab taken from a video uploaded on YouTube
 on March 6, 2013, allegedly shows armed fighters
 standing in front of a UNDOF vehicle in the Golan Heights.
 Photo by AFP
Αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ για την «κίνηση-ματ του Άσσαντ» να αποσύρει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις από τα σύνορα της χώρας, εξασφαλίζοντας με έναν σπάρο πολλά τρυγόνια, αφού αφενός μεν εξασφάλισε νέες ξεκούραστες δυνάμεις για τα εσωτερικά μέτωπα, αφετέρου θα έφερνε με αυτόν τον τρόπο σε άμεση επαφή τους αντιπάλους του, οι οποίοι όμως καθόλου «φιλικές» μεταξύ τους σχέση, δεν έχουν, με πιθανότερη την εμπλοκή των ισλαμιστών αντι-ασαντικών «ανταρτών» με τον Ισραηλινό στρατό γύρω από το Γκολάν.
Τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής, δείχνουν να ξεπερνάνε και καλύτερες προσδοκίες της Συριακής κυβέρνησης, αφού όπως μας πληροφορεί η Jerousalem post, σε μία εντελώς αψυχολόγητη κίνηση, οι ισλαμίστές ένοπλοι της οργάνωσης «μάρτυρες του Γιαρμούκ» επιτέθηκαν και αιχμαλώτισαν ολόκληρο κονβόι των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο Γκολάν!

Μπασάρ Αλ Άσσαντ
Και όχι μόνο αυτό, αλλά για την απελευθέρωση τους απαίτησαν με βίντεο που ανέβηκε στο you tube, την απόσυρση του Συριακού στρατού από την περιοχή της Γιάμλα, την οποία κατέλαβε πρόσφατα.
Τώρα η μπάλλα είναι στο γήπεδο Άσαντ, σε μία win to win κατάσταση, αφού αν δεν αποσύρει τις δυνάμεις του, η τύχη των Φιλιππινέζων κυανόκρανων θα βαρύνει τους ισλαμιστές αντάρτες σπάζοντας την καθολική σχεδόν διεθνή τους υποστήριξη, και αν το κάνει θα σπάσει την δική του διεθνή απομόνωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το συμβούλιο ασφάλειας του ΟΗΕ πάντως, έχει ήδη απαιτήσει την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των κυανόκρανων.

Εκτός από κότσια, δείχνει να έχει και μυαλό ο μικρός Άσαντ.

Ακολουθεί το βίντεο:

Υ.Γ.
Η είδηση στα δικά μας «αμερόληπτα» ΜΜΕ πέρασε για λίγα δευτερόλευτα από την ΕΤ2, και όποιος κατάλαβε- κατάλαβε...
Y.Γ.2
Ευχαριστούμε τον αναγνώστη του μπλογκ με την υπογραφή "Π.", που έθεσε υπόψην μας την είδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.