Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Άρθρο της Ναυσικάς Κυριάκη
Κέρκυρα 2/1/13

Ένα τεράστιο κύμα ιδιωτικοποιήσεων έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα. Λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα, κρατικές τράπεζες, φιλέτα γης, όλα στο βωμό της ιμπεριαλιστικής «ανάπτυξης» και με το πρόσχημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, επιχείρημα πολύ δημοφιλές στον αστικό και μικροαστικό κόσμο. Παράλληλα, και με μεγάλη μεθόδευση, έχει κατασυκοφαντηθεί ο δημόσιος τομέας και οι εργαζόμενοι σε αυτόν. Κυρίως οι εργαζόμενοι.

Ποιος όμως είναι ο αληθινός λόγος που επιχειρείται αυτό το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Οπωσδήποτε όχι η ανεπάρκεια των εργαζομένων σε αυτό, πολύ δε περισσότερο η οικονομική σωτηρία του κράτους. Άλλωστε και ο πλέον κακόπιστος έχει καταλάβει ότι, οποιοδήποτε μέτρο κι αν έχει ακολουθηθεί, έχει φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο πραγματικός λόγος των ιδιωτικοποιήσεων είναι η απαίτηση των καπιταλιστικών κέντρων για την εξάρτηση της χώρας στο χρηματιστικό κεφάλαιο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο νέα πεδία κερδοφορίας. Εξάρτηση οικονομική η οποία υποδουλώνει τον τόπο και βυθίζει το λαό στη στέρηση και την ανέχεια. Η «ανάπτυξη» που υπόσχονται μέσω των ιδιωτικοποιήσεων είναι ένα ψέμα, είναι εμπαιγμός του λαού. Ποτέ καμία ωφέλεια δεν είχε ο εργαζόμενος κόσμος από οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση. Το αντίθετο μάλιστα. Μείωση των αμοιβών, εκβιαστικά ωράρια, καταπίεση και εξαθλίωση - τα αντεργατικά μέτρα και οι ιδιωτικοποιήσεις πάνε πακέτο -, αύξηση των τιμών των αγαθών, αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πόρων.

Η συνεχής υποβάθμιση του τομέα της υγείας και της παιδείας, θα ανοίξει το επόμενο και χειρότερο κύμα του ξεπουλήματος και αυτό γιατί η εξάρτηση θα είναι ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη. Η πραγματικότητα, πέρα από τα ευχολόγια και τις μοιρολατρικές παραινέσεις, δείχνει ότι η ύφεση βαθαίνει περισσότερο, όσο οξύνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστικών κέντρων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και παγκόσμια. Το πολιτικό σύστημα, δουλικό όπως πάντα, δεν αντιδρά, συμμετέχει και θα συνεχίσει έτσι προσπαθώντας να επιβιώσει. Η τυχόν αλλαγή στο πολιτικό χάρτη με την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, καμιά ιδιαίτερη σημασία για το δοκιμαζόμενο λαό δεν έχει και τούτο επειδή και η αλλαγή εξουσίας από το ένα κόμμα στο άλλο, στην καλύτερη περίπτωση θα είναι διαπραγματευτική, πάντοτε όμως με κύριο γνώμονα την εδραίωση της υπάρχουσας κατάστασης και όχι με στόχο τη λαϊκή εξουσία. Διαφορετικά ας βγουν να μιλήσουν ξεκάθαρα.

Οι δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, προσπαθούν να παραπλανήσουν τον λαό με κρυφούς και φανερούς εκβιασμούς, με ότι μέσον διαθέτουν. Από τα ΜΜΕ, μέχρι τις ομάδες και ομαδούλες οι οποίες μπροστά σε αυτή την αντιλαϊκή λαίλαπα, βλέπουν σαν εχτρό και υπεύθυνο το κομμουνιστικό κόμμα και την ηγεσία του. Προκαλούν το λαό να απέχει από το εργατικό κίνημα, ουσιαστικά από την πάλη για την επιβίωση του. Αποφασιστικά απαντούμε ότι το εργατικό κίνημα με όλες του τις δυνάμεις θα αντιδράσει και θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων συνεργατών τους,.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.