Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

"ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝΤΑΣ" ΔΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

Καρέκλα ...σού'ρχομαι!
Ακολουθεί ένα εμβληματικό θα λέγαμε άρθρο, από κάποτε αξιόλογο μπλογκ "Καρτέσιος" που επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας πως η "αγανάκτηση" μετά την απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα στρέφοταν προς την ΧΑ. Τελικά η πραγματικότητα (ή μάλλον η παρέα του Αλέξη) μας ξεπέρασε, αφού για να γίνει αυτό δεν χρειάστηκε καν να γίνουν κυβέρνηση (όπως προβλέπαμε εμείς). Τα κατάφεραν και ως αντιπολίτευση! Πραγματικά εντυπωσιακό...
Το άρθρο παρουσιάζει ένα ακόμη ενδιαφέρον για τα ιδεολογήματα που χρησιμοποιεί (ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και ως "τα κόμματα της αριστεράς"), όσο και για τις προεκτάσεις αυτών ("Όμως, αν κάποιοι άλλοι βγουν στους δρόμους, δράσουν δυναμικά, στριμώξουν παχυλούς κώλους, βρουν συμπαράσταση από τον κόσμο και τον πάρουν στο πλευρό τους, τότε ούτε κιχ για προβοκάτσιες. Τότε, στο αντικείμενο της ανατροπής θα συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή Αριστερά")
Κάποιες υπογραμμίσεις, δικές μας.
___________
Να τα πούμε σαν φίλοι; Εντάξει, κουράστηκα. Αηδίασα. Αναγουλιάζω πλέον με όλα αυτά περί λίστας, καλπών, Μαρκογιαννάκηδων και usb. Αλλά κυρίως βαρέθηκα ν’ ακούω την Αριστερά να μιλά για συνταγματικές εκτροπές, Χούντες, πραξικοπήματα, και μεθοδεύσεις για την κατάλυση του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Εντάξει, συμφωνούμε, έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση. Η ερώτηση είναι απλή: Γιατί μένουν τα κόμματα της Αριστεράς στη Βουλή; Γιατί δε φεύγουν;
Δε λέω να αποχωρήσουν από κάποια συνεδρίαση. Εννοώ να φύγουν από τη Βουλή εντελώς. Δηλαδή τι κάθονται και κάνουν μέσα σε αυτό το χουντικό περιβάλλον που οι ίδιοι καταγγέλλουν; Η απάντηση «δίνουμε μάχες» είναι για γέλια. Ποιες μάχες; Του πρώτου Μνημονίου; Του δεύτερου; Του τρίτου; Των διαδικασιών του κατεπείγοντος; Των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου; Όλες χαμένες. Τι κέρδισε η Αριστερά με αυτές τις μάχες;

Καλεί η Αριστερά τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο δρόμο. Μα οι μάχες που δίνουν στη Βουλή τα κόμματα της Αριστεράς είναι τηλεοπτικές. Τις προβάλει το κανάλι της Βουλής. Πως θα τις δει αυτές τις ηρωικές αιματοβαμμένες μάχες ο κόσμος αν δεν αράξει στον καναπέ να δει τηλεόραση; Τι να κάνει; Να βγει με τις τηλεοράσεις στο δρόμο; Παλαβώσαμε τελείως;
Αφήνω στην άκρη το ΚΚΕ. Έχει πιάσει παραδοσιακό στασίδι και παίζει τα 45άρια δισκάκια με παλιές επιτυχίες. Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάω. Ναι, ξέρω, «οι άλλοι σου καταστρέφουν τη ζωή, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει πάλι;». Λοιπόν, για να τελειώνει αυτό το αστείο. Εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα στις τελευταίες εκλογές. Αυτόν εμπιστεύτηκα. Αυτός μου έταξε ανατροπές. Όταν κατάλαβα τη μαλακία που έκανα, ζήτησα δημόσια συγγνώμη, μουντζώθηκα, αλλά δε θα πάω και γονατιστός στην Παναγία της Τήνου για να μου συγχωρεθεί η αμαρτία.
Έως τις επόμενες εκλογές ισχύει η ψήφος μου και το δικαίωμα της κριτικής στις υποσχέσεις του κόμματος που την κέρδισε. Αν δε γίνει κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή ως τις επόμενες εκλογές κι εγώ πάω να ξαναψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, τότε ναι, θα μου αξίζει να πάω γονατιστός στο Σινά να με συγχωρέσει η Αγία Αικατερίνη. Άλλωστε δεν κατάλαβα αυτό το χούι που απέκτησαν οι «σύντροφοι» και δεν ανέχονται την κριτική.
Τους άλλους ούτε τους ψήφισα, ούτε τους εμπιστεύτηκα, τους σιχαινόμουν και τους σιχαίνομαι, τους φτύνω στα μούτρα όπου τους πετύχω. Καμία απογοήτευση δεν έχω από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Το αντίθετο, μάλιστα, όχι μόνο επαλήθευσαν τους χειρότερους φόβους μου, αλλά τους ξεπέρασαν κιόλας.
Λοιπόν, για να επανέλθω στο θέμα μου. Τι κάθεται και κάνει η Αριστερά μέσα σε ένα κοινοβούλιο όπου δεν υπάρχει ίχνος Δημοκρατίας; Είναι απλό. Νομιμοποιεί με την παρουσία της όλο αυτό το τρισάθλιο σκηνικό. Αυτό κάνει. Δεν έχει σημασία που δεν ψηφίζει τους νόμους. Αποδέχεται τους όρους λειτουργίας αυτής της Χούντας που, επαναλαμβάνω, η ίδια η Αριστερά καταγγέλλει. Αύριο με ποια λογική θα αμφισβητήσει αποφάσεις που λήφθηκαν από τη σημερινή πλειοψηφία, την οποία ως νόμιμη αναγνωρίζει η Αριστερά με τη συμμετοχή της σε όλες τις διαδικασίες;
Θες καλή μου Αριστερά να είσαι ριζοσπαστική και να κάνεις ουσιαστικό αγώνα; Αποκήρυξε την αντιδημοκρατική λειτουργία της Βουλής, φύγε από κει μέσα, βγες στους δρόμους και κάλεσε τον κόσμο σου να αγωνιστεί για να ρίξει τη Χούντα, που ξανά επαναλαμβάνω, εσύ η ίδια καταγγέλλεις. Όσο δεν το κάνεις αυτό, μην ενοχλείσαι όταν ο κόσμος λέει «όλοι ίδιοι είναι», γιατί όλους ίδιους σας βλέπει. Όσο δεν το κάνεις, μη θες να ξεχωρίζεις από τους άλλους, διότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έκαναν ακριβώς αυτό που κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφιζαν αρνητικά και κατήγγειλαν την κυβέρνηση.
Με το να λες, αγαπητή Αριστερά, «κοιτάξτε πόσο το παλεύω μέσα στη Βουλή», την ώρα που εσύ ομολογείς ότι δεν έχεις καμία πιθανότητα να κερδίσεις, είναι σαν να με κοροϊδεύεις. Είναι σαν τον Γλύξμπουργκ που δήλωσε ότι ήταν εναντίον των χουντικών επειδή όταν φωτογραφήθηκε μαζί τους, δε χαμογελούσε αλλά ήταν μουτρωμένος.
Ας βγει η Αριστερά στους δρόμους, αν θέλει να είναι μια Αριστερά μαζί με τον λαό. Εκτός κι αν δεν εμπιστεύεται τον λαό. Εκτός κι αν τρέμει στην ιδέα ότι δε μπορεί, ότι δεν είναι ικανή να εμπνεύσει τον λαό και να τον βγάλει στους δρόμους. Τότε εντάξει, άλλο αυτό. Πάω πάσο. Δεν είναι καλή περίοδος για να χάνεις βουλευτικά προνόμια και κρατικές επιχορηγήσεις τζάμπα κι άδικα.
Υπάρχει ένα «όμως». Όμως, αν κάποιοι άλλοι βγουν στους δρόμους, δράσουν δυναμικά, στριμώξουν παχυλούς κώλους, βρουν συμπαράσταση από τον κόσμο και τον πάρουν στο πλευρό τους, τότε ούτε κιχ για προβοκάτσιες. Τότε, στο αντικείμενο της ανατροπής θα συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή Αριστερά. Υπάρχει αυτή η περίπτωση. Δεν έχουν όλοι την υπομονή να περιμένουν πότε θα δοθεί η εντολή άνωθεν για να γίνουν εκλογές, ούτε ξέρω πολλούς που θα ήθελαν να πάνε γονατιστοί στο Σινά για να τους συγχωρέσει η Αγία Αικατερίνη.

14 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. @Ntina:
      Κι όμως αν κοιτάξεις το κείμενο, είναι η προσωποποίηση της τρικυμμίας εν κρανίω που διακατέχει αρκετούς συμπολίτες μας, που αφού απέρριψαν το ΚΚΕ ως κόμμα δεν υπόσχεται κοινοβουλευτικές λύσεις, τώρα απογοητευμένοι από τα όρια αυτών των λύσεων (αλλά και αρνούμενοι να δικαιώσουν το ΚΚΕ που πολύ ενοχλητικά "τους τα έλεγε"), στρέφονται πλέον (ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνουν όπως ο συγκεκριμένος) ανοιχτά προς τον φασισμό.
      Οι "πλατείες" άφησαν τελικά μεγάλες παρακαταθήκες...

      Διαγραφή
  2. kai ti tous kratame sto blogroll ?
    Giannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να κάνουμε και καμιά μαντεψιά για τον επόμενο bloger πασόκο ή αριστερό πασόκο, μετά σύριζα και αύριο υμνητή της δόξας του έθνους; Δε λέω ΧΑ, γιατί ο φασισμός μπορεί να επιβληθεί με άλλο όχημα.

    Ποντάρω σε πιτσιρίκο για το επόμενο διάστημα, τί λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Subutai red:
      Ειδικά για τον "πιτσιρίκο", το περίεργο είναι αν δεν το έχει κάνει ακόμη (ανοιχτά)...

      Διαγραφή
    2. @Subutai red:
      Τελικά το έκανε (Ο "πιτσιρίκος").
      Καλεί και αυτός σε ντού στους "αριστερούς", που είναι και το ..κατεστημένο!
      "... Μέσα στην ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας που τους δίνει η ξεθυμασμένη ισχύς των νταβατζήδων αφεντικών τους έχουν ξεχάσει πως στη ζωή υπάρχει και αύριο. Πολύ kinky αύριο. Αν τους βάλετε κάτω με το μαστίγιο, σας παρακαλώ να είστε τρυφερός με τον Παύλο Τσίμα. Είναι ε υ α ί σ θ η τ ο ς α ρ ι σ τ ε ρ ό ς..."
      http://leninreloaded.blogspot.com/2013/01/blog-post_4687.html?showComment=1359189831749#c871783864301282512

      Διαγραφή
  4. as poume sto globbing kai leo gia ton kartesio kai merikous allous ti tous diafimizoume sta blog mas.
    Telos panton mperdeyome eimaste kommounistika blog i aplos aristera
    Giannis ..... poli poli syntrofika eidika se sena:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Giannis:
      -Από το Γλόμπινγκ έχω αποχωρήσει, εδώ και αρκετούς μήνες. (Συγκεκριμένα ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του καλοκαιριού). Αυτό μάλιστα έχει δημόσια, και με αναρτήσεις στο εν λόγω μπλογκ. Κατά συνέπεια τα παράπονα του οποιουδήποτε για το γλόμπινγκ, θα πρέπει να γίνουν εκεί, καθώς ούτε εγώ έχω πλέον σχέση με αυτό, ούτε το βρίσκω σωστό να γίνεται κριτική σε άλλα ιστολόγια μέσω του fadom. Είναι ζήτημα αρχής.
      -Για το εάν το fadomduck2 είναι κομμουνιστικό ή "αριστερό" μπλογκ, νομίζω πως μπορεί εύκολα να βγάλει συμπέρασμα ό,ποιος το παρακολουθεί συστηματικά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο πάνω σε αυτό.
      Υ.Γ.
      Κάνε κάτι με τα greeklish, κανονικά δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα έτσι (βλέπε καρτέλα "πολιτική σχολιασμού" στο πάνω μέρος της σελίδας. Εκεί υπάρχει και ένα widget για μετατροπή greeklish σε Ελληνικά, για την περίπτωση που κάποιος έχει τεχνικό πρόβλημα).
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  5. ο "ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ" (με υπότιτλο "Κι όχι αυταπάτες προπαντός…" χα...χα...χα) το δημοσίευσε ... (17/1/13) http://kartesios.com/?p=109860,
    Η θέση σου - απάντηση στο "Τελικά deσκαρτος βγήκε" της "Ντίνας" μάλλον καθαρή είναι (τρικυμία εν κρανίω κλπ).
    Το θέμα είναι γιατί εσύ επέλεξες να το δημοσιεύσεις με αυτή την εισαγωγή, χωρίς μια στοιχειώδη αναφορά για τους όρους συμμετοχής των κομμουνιστών στα αστικά κοινοβούλια, που απασχόλησε το εργατικό κίνημα από πολύ παλιά, αρχής γενομένης από το Β' Συνέδριο της Διεθνούς το 1919 με τις γνωστές θέσεις του Λένιν κλπ.
    αλλά και την ουσία του άρθρου, που κατ' εμέ δεν έχει να κάνει με το να
    [...επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας πως η "αγανάκτηση" μετά την απογοήτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα στρέφοταν προς την ΧΑ. κλπ ] αλλά με
    πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα.
    Εγώ θα έλεγα "Πραγματικά καθόλου εντυπωσιακό"...
    (υπογραφή - Γιάννης Π)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιάννης Π:
      Θα ήταν τελείως άτοπο να μιλήσω την δράση των κομμουνιστών στα αστικά κοινοβούλια, με αφορμή ένα έρθρο που έχει για κύριο θέμα την δράση του ...ΣΥΡΙΖΑ!
      Μάλλον ψέμματα, όχι απλά άτοπο αλλά φαιδρό!
      -Ποιά ακριβώς είναι τα "πιο ουσιαστικά ζητήμα", από την εκ των προτέρων νομιμοποίηση της καθόλα υλικής βίας εναντίων των κομμουνιστών (και κατ' επέκταση του ταξικού εργατικού κινήματος);
      Εγώ δεν βλέπω κάτι πιο ουσιαστικό...

      Διαγραφή
    2. @Γιάννης Π:
      Εννοείται πως το μπλογκ περιμένει την δική σου, για το είναι "επί της ουσίας", άποψη...

      Διαγραφή
    3. Συναγωνιστή Fadomduck2 ...θα μακρηγορήσω λίγο
      Σημειώνεις στην απάντηση στο χτεσινό μου σχόλιο:
      "Θα ήταν τελείως άτοπο να μιλήσω (για) την δράση των κομμουνιστών στα αστικά κοινοβούλια με αφορμή ένα (ά)έρθρο που έχει για κύριο θέμα την δράση του ...ΣΥΡΙΖΑ!"
      Δε συμφωνώ πως είναι έτσι... Αν για μένα (και πιθανά για σένα) τα όρια μεταξύ κομμουνιστών-ΚΚΕ και "αριστεράς" είναι διακριτά, με την μοναδική τους (σήμερα τουλάχιστον) έννοια = άλλο αριστερά και άλλο κομμουνιστής για τον πλατύ κόσμο τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Οι παραδοσιακοί διαχωρισμοί "αριστερά" - "κέντρο" - "δεξιά" - "άκρα" κλπ, που κατά κόρο χρησιμοποιεί πρώτα και κύρια η άρχουσα τάξη, είναι δυστυχώς "ευρέως" αποδεκτά.
      Στην αναδημοσίευση του κείμενου από τον "Καρτέσιο" (17/1/13) http://kartesios.com/?p=109860) εσύ στην εισαγωγή σου, έβαλες κάποια [Bold] για να επισήμανση κατά την κρίση σου (το λες κι όλας) που δεν υπήρχαν στο αρχικό κείμενο.
      [>>Β] Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάω [<> B] τα κόμματα της Αριστεράς [<> B] ... [>>Β] Δε λέω να αποχωρήσουν από κάποια συνεδρίαση. Εννοώ να φύγουν από τη Βουλή εντελώς. Δηλαδή τι κάθονται και κάνουν μέσα σε αυτό το χουντικό περιβάλλον που οι ίδιοι καταγγέλλουν; [<>Β+U+κεφαλαία]
      ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΚΚΕ. ΈΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ 45ΑΡΙΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
      (Κατά τη γνώμη μου πάντα) το κείμενο άποψη του "Καρτέσιου" είναι τυπική κάποιου μικροαστικά (ανεξάρτητα ταξικής θέσης και προέλευσης) ανυπόμονου, σε πλήρη ιδεολογική σύγχυση, που [>>Ctrl-Β/Ctrl-U] τσουβαλιάζοντας και το ΚΚΕ (που έχει πιάσει στασίδι... και παίζει 45άρια) βάζει ζητήματα που είναι τελείως αποπροσανατολιστικά (κομίζοντας "γλαύκα εις τας Αθήνας, σχετικά με το αστικό κοινοβούλιο, ανακαλύπτοντας "... Αριστερά μέσα σε ένα κοινοβούλιο όπου δεν υπάρχει ίχνος Δημοκρατίας", που "Νομιμοποιεί με την παρουσία της όλο αυτό το τρισάθλιο σκηνικό" που " Αποδέχεται τους όρους λειτουργίας αυτής της Χούντας" κλπ.)
      Από κει και πέρα στην πρόσκληση σου (προς εμένα) #Εννοείται πως το μπλογκ περιμένει την δική σου, για το είναι "επί της ουσίας", άποψη...# νομίζω πως ήδη απάντησα, συμπληρώνοντας, πως η "οπτική" μας, άρα και η κριτική μας πρέπει να περνάει μέσα από το τι θα πει διέξοδος σε όφελος του λαού σήμερα, παίρνοντας υπόψη και το πως η άρχουσα τάξη εκσυγχρονίζει & αναμορφώνει το πολιτικό σύστημα σε όφελός της, χειραγωγώντας κατά δύναμη (και με τον ΣυΡιζα τα πράγματα είναι παραπάνω από εύκολα...)
      (υπογραφή - Γιάννης Π)

      Διαγραφή
    4. @Γιάννης Π:
      Μα και για τον Καρτέσιο (και τους συν αυτόν) τα όρια μεταξύ "αριστεράς" και κομμουνιστών είναι απολύτως διακριτά. Για αυτό από την αρχή διευκρινίζει εξάλλου πως βγάζει απ'έξω το ΚΚΕ. Το ενδιαφέρον είναι πως το βάζει πολύ πονηρά ξαναμιλώντας για "κόμματα (πληθ.αρ.) της αριστεράς", και μετά την διευκρίνηση.
      Από εκεί και πέρα, τώρα. Οι απόψεις των κομμουνιστών για τα όρια του αστικού κοινοβουλευτισμού είναι πασίγνωστες. Είναι αυτές εξάλλου που έστειλαν μεγάλο μέρος πρώην ψηφοφόρων ή συμπαθούντων του ΚΚΕ, στην αγκαλιά του αστισμού στις τελευταίες εκλογές. Εμένα το πρόβλημα μου εξακολουθεί να είναι άλλο.
      Είναι το πως η εν τοις πράγμασι διάψευση αυτών των αυταπατών, δεν οδηγεί σε συνειδητοποίηση του λάθους, αλλά στην αγκαλιά του φασισμού. Μία εξέλιξη που ήταν δυστυχώς απόλυτα προβλέψιμη, ήδη πριν από τις εκλογές (έχουν γίνει στο μπλογκ σχετικά σχόλια πάνω σε αυτό)

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.