Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ακροδεξιά και τρομοκρατία στην Ευρώπη

Από το σημερινό ρεπορτάζ:
Δεν έχει τόσο σημασία αν η βόμβα τελικά δεν ήταν μεγάλης  ισχύος όπως θέλησαν να την παρουσιάσουν αρχικά τα ΜΜΕ. Ούτε ότι το mall είχε μερικώς εκκενωθεί καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα.  Αυτό που μετράει είναι ότι έσκασε μια βόμβα σε ένα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας.
[...]
Οι ένοπλες οργανώσεις ατομικής βίας στην Ελλάδα τύπου 17Ν ποτέ δεν ακολούθησαν τη λογική τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων σε χώρους γεμάτους από κόσμο, εργαζομένους, οικογένειες και παιδιά όπως μέσα μεταφοράς, εμπορικά κέντρα ή χώρους εργασίας.
[...]
Καθόλου τυχαία δεν είναι η χρονική περίοδος καθώς τα κέντρα που την εμπνεύστηκαν επιθυμούν το συσχετισμό της τρομοκρατικής ενέργειας με τα ρεσάλτο της αστυνομίας σε καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και τις μεγάλες αντιδράσεις που προκάλεσε η δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν από ένστολο χρυσαυγίτη.
Η βόμβα στο Mall θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία πολύ χειρότερη από τη Μαρφίν. Σε κάθε περίπτωση «οι τρομοκράτες του εμπορικού κέντρου» ενισχύουν ντε φάκτο την ατζέντα της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής.
[...]

Και η προϊστορία που καλό θα είναι να γνωρίζουμε:


Βλέπε ακόμη:
Καλωσήλθατε στην Ιταλία του '70

3 σχόλια:

  1. Για το ΚΚΕ δεν υπήρχε αριστερή ή δεξιά τρομοκρατία θεωρητικά, διότι προφανώς η ίδια η τρομοκρατία, όποιες αρχές κι αν επικαλείται, προφανώς δρά υπέρ της αντίδρασης.

    τώρα φαίνεται άλλαξαν, κι έχουν προτιμήσεις ...


    linguinist

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @linguinist:
      Από το "...O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του...", ποιά ακριβώς λέξη δεν κατάλαβες;

      Διαγραφή
    2. @linguinist:
      Και δεν μας είπες, τι ακριβώς σε χάλασε;

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.