Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Νέα ελληνική επιχειρηματικότητα για νέα εθνική αυτοπεποίθηση (Της Μ.Λάτση από την ..."Αυγή"!)

Παρατίθεται για λόγους αρχειακούς, χωρίς άλλον δικό μας σχολιασμό...
Επιχειρηματικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία της Μαριάννας Λάτση στη χθεσινή εκδήλωση στο “Παλλάς Αθηνά” (έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση), όπου υπογράμμισε και την ανάγκη συμβολής της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης.
Στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε ο τελευταίος τόμος της σειράς ο «Κύκλος των Μουσείων» που χρηματοδοτούν και επιμελούνται το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο όμιλος Eurobank (πρόκειται για την έκδοση «Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία»), η Μαριάννα Λάτση δήλωσε για τον Όμιλο Λάτση:
 “Έχει κάνει μια συνειδητή επιλογή: να είναι δεμένος με την πατρίδα μας”. Και πρόσθεσε ότι “ο όμιλος ήταν, είναι και θα είναι εδώ, δυναμικά παρών. Ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος, που αναπτύσσεται διευρύνοντας τις συνεργασίες και τις αμοιβαία επωφελείς επιχειρηματικές συμμαχίες του με Έλληνες αλλά και με διεθνείς εταίρους με ισχύ, γνώση και εμπειρία”.
Τόνισε ότι με τη συγχώνευση της Eurobank με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργείται μια από τις ισχυρότερες τράπεζες στην Ευρωζώνη.
Για την υπέρβαση της κρίσης είπε:
 «Σήμερα, που οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά, οφείλουμε να ανασυνθέσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε χρέος συντεταγμένα να πορευτούμε για να υπερβούμε την κρίση, να τεθεί η χώρα μας πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά, με όρθια την ελληνική κοινωνία και με ισχυρή τη Δημοκρατία, που εμείς πρώτοι προσφέραμε στην ανθρωπότητα και που εμείς πρώτοι, ως Έλληνες, οφείλουμε να σεβόμαστε».
Για δε την ελληνική επιχειρηματικότητα ανέφερε:
«Ο τόπος έχει, περισσότερο παρά ποτέ, ανάγκη την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, που δρα με σεβασμό στους νόμους της δημοκρατίας, στον κόσμο της εργασίας, στον ανταγωνισμό, στην παραγωγική δύναμη που λέγεται γνώση. Η συμβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας μπορεί να είναι καθοριστική και για την κατάκτηση ενός μεγάλου ζητούμενου: Στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός αναπληρωτής Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας, ο υπουργός Υγείας Κ. Λυκουρέντζος, οι βουλευτές Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Σπ. Λυκούδης (ΔΗΜ.ΑΡ.), οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σάμου, οι δημοσιογράφοι Σ. Φυντανίδης, Δ. Ρίζος και Α. Παναγιωταρέα, ο ζωγράφος Αλ. Φασιανός και άλλοι...
Για όσους αναρωτηθούν για την ταυτότητα του νεοφιλελεύθερου έντυπου που προβάλει τις παραπάνω απόψεις της κ.Λάτση, δυστυχώς θα τους παραπέμψουμε στην ...
Κλικ στην εικόνα για την παραπομπή
Υ.Γ.
Σαν καλόπιστοι άνθρωποι που είμαστε, θα θεωρήσουμε την ύπαρξη ευμεγέθους διαφήμησης της eurobank ακριβώς δίπλα από το εν λόγω άρθρο, στην ηλεκτρονική σελίδα της "Αυγής", καθαρή και 100% ...σύμπτωση!
 Μπόνους:
Δείτε σε τι επίπεδο γελοιότητας μπορεί να πέσει κάποιος αν προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα:
"...Το ερώτημα είναι γιατί η Αυγή έκανε μια τέτοια γκάφα. Από βαρεμάρα, από βλακεία, από σκοπιμότητα; Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε το τελευταίο...."

1 σχόλιο:

  1. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω:
    -Συνάντηση Τσίπρα με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7910.html )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.